Görüş Bildir
Haberler
Bir Kere Gördünüz mü Asla Unutamayacaksınız: Ege'nin 10 Gizli Cennet Köşesi

etiket Bir Kere Gördünüz mü Asla Unutamayacaksınız: Ege'nin 10 Gizli Cennet Köşesi

Ege bölgesi dediğimiz zaman aklımıza masal gibi yerler gelir. Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve huzur veren renk tonları sayesinde Türkiye'nin gözde yerlerinden biridir. Gelin hep beraber Ege bölgesinin gizli köşelerine bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Adatepe

1. Adatepe

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yer alan bir gizli köşeden bahsedeceğiz. Taş evler, zeytinlikler... Etkileyici doğası ile sizi sizden alacak bir köydür Adatepe. Kaz Dağları'nın eteklerinde yer alıyor. Sakinleşmek istiyorsanız burayı listenize eklemelisiniz!

2. Bozburun

2. Bozburun

Şimdi Marmaris'e gidelim! Sakin, doğal güzelliği bozulmamış koyları ile tanınan bir yer ile karşınızdayım. Yüzme alanlarının güzelliği ve tekne turları ile göreceğiniz muazzam manzaralar sizi sizden alacaktır. Ayrıca yerel lezzetlerini tadabilirsiniz!

3. Gökçeada

3. Gökçeada

Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada'nın sakin plajları ve keşfedilmesi gereken tarihi köyleri vardır. Doğal yaşam alanlarının korunması adına projeler oluşturulması sayesinde tertemiz bir yer sizi bekliyor. Organik ürünlerinden tadıp güneşe doyabilirsiniz.

4. Datça

4. Datça

Hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile ünlü olan bir yer! Palamutbükü, Hayıtbükü gibi plajlarının sakinliği ve huzur verici atmosferi size iyi gelecektir. Badem ağaçları ve zeytinlikleri ile dolu olan bir yer olduğu için görsel açıdan sizi tatmin edecektir.

5. Sığacık

5. Sığacık

Seferhisar'a bağlı olan Sığacık'ta bozulmamış tarihi dokular vardır. Dar sokakları ve yerel pazarları ile büyülü bir mekan gibi görülüyor. Yeşil ve mavinin uyumunun yanı sıra sokakların huzurlu görünümü sayesinde masaldan bir yer gibi hissettirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kavala Adası

6. Kavala Adası

Güzel Ege Denizi'nde yer alan bu küçük ada doğal güzellikleri ve tarihi kalıntıları ile keşfedilmeyi bekliyor. Plajları, koyları, yemyeşil doğası ve huzurlu atmosferi sayesinde ruhunuza iyi gelecek bu yeri betimlemek imkansız! Gidip orayı yaşamanız gerekiyor...

7. Köyceğiz

7. Köyceğiz

Köyceğiz Gölü çevresindeki beldeye bir bakmalısınız... Göl manzarası, termal kaynakları derken sizin ruhunuza iyi gelecek yerlerle dolu. Sakin ve sessiz plajları ile huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

8. Akyaka

8. Akyaka

Şimdi Muğla'ya gidelim. Muğla'nın Ula ilçesinde yer alan Akyaka doğası, plajları ile sizi heyecanlandıracak. Yerel mimarisinde yer alan tahta görünümler sayesinde masallarda anlatılan büyülü yerler gibi görünüyor. Ayrıca Azmak Nehri'nin tertemiz suyunda tur yaparak ilham verici anlar yaşayabilirsiniz.

9. Bozdağ

9. Bozdağ

İzmir'in güzellikleri bitmez... Bozdağ hem kışın hem de yazın büyülü bir yer olmaya devam eder. Yürüyüş parkurları, huzurlu atmosferi, muazzam manzaralı ile ünlü olan bir yerdir. Oraya gidip etrafınıza baktığınızda büyüleneceğinize eminim.

10. Çalış Plajı

10. Çalış Plajı

Muğla'nın Fethiye ilçesine yakın bir yerde olan Çalış Plajı güzel gün batımları ile ünlüdür. Uzun bir kumsalı, temiz bir denizi vardır. Çevresindeki tatlı kafelerde yerel lezzetleri tadabilirsiniz. Ayrıca su sporlarına düşkünseniz aktivitelere katılabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın