Görüş Bildir
Haberler
Bir Devir Kapanıyor! 16 Yıldır Rol Aldığı Arka Sokaklar'dan Ayrılan Şevket Çoruh'un Değişimini İnceliyoruz

Bir Devir Kapanıyor! 16 Yıldır Rol Aldığı Arka Sokaklar'dan Ayrılan Şevket Çoruh'un Değişimini İnceliyoruz

02.10.2022 - 07:30

Dile kolay bir devir kapanıyor! Türk sineması ve tiyatrosunun emektar isimlerinden Şevket Çoruh, Arka Sokaklar dizisine veda ediyor. Dümbüllü'nün Kavuğu ve Dümbüllü'nün Fesi'nin son sahibi Şevket Çoruh, 2006 yılından bu yana yer aldığı Arka Sokaklar dizisinden ayrıldığını açıkladı. Tiyatro yaşamına daha fazla yönelmek isteyen ünlü oyuncunun diziyle paralel ilerleyen ve gözlerimizin önünde gerçekleşen değişimini incelemeye hazır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dizinin ilk sezonunda Şevket Çoruh, henüz 30'larında bir genç.

Dizinin ilk sezonunda Şevket Çoruh, henüz 30'larında bir genç.

Yıl 2006. Mesut Güneri, ilk kez karşımızda ve televizyonlar kare formatta yayın yapıyor... Arka Sokaklar dizisinde rol alan Şevket Çoruh, o zamanlar 33 yaşında. Daha önce pek çok projede yer alsa da hayatının en uzun soluklu işine başladığından henüz haberi yok gibi.

Mesut'la İstanbul'un arka sokaklarında koşturan Şevket Çoruh.

Mesut'la İstanbul'un arka sokaklarında koşturan Şevket Çoruh.

Dördüncü sezonla birlikte özel hayatıyla da ön plana çıkan Mesut karakteri için Şevket Çoruh, imajını bozmuyor sadece biraz kilo alıyor. Yetenekli oyuncu, gitgide halkın gönlünde yer tutan dizi sayesinde dışarıda gerçek bir polismiş gibi karşılanmaya başlıyor.

Mesut Güneri'nin saçlarına aklar düştü.

Mesut Güneri'nin saçlarına aklar düştü.

Oğlunu genç yaşa kadar getirebilmiş, başı beladan belaya giren ve her zaman olay yerine yakın olan Mesut Güneri, dizinin sekizinci sezonunda Şevket Çoruh, artık 40'lı yaşlarına geldi. Bu bölümlerde tarzıyla ön plana çıkan Mesut karakteri için Şevket Çoruh'un giyim tarzında ufak değişiklikler yapıldı.

Mesut Güneri âşık oluyor!

Mesut Güneri âşık oluyor!

Kendinden ödün vermekten bir hâl olan Mesut Güneri, dizinin onuncu sezonunda âşık oluyor. İlk sezona göre ise epey kilo almış görünse de bu ona babacan bir tavır katıyor. Bir de o dönemlerde yaşadığı büyük bir heyecan, oynadığı karaktere de yansıyor. Şevket Çoruh, kendine ait bir tiyatro açmaya hazırlanıyor!

Gelelim on üçüncü sezona...

Gelelim on üçüncü sezona...

Dizinin on üçüncü sezonuna gelindiğinde tarihler 2018'i gösteriyor ve Şevket Çoruh, bu dönemde 45 yaşında. Hayatının 12 yılını geçirdiği Arka Sokaklar dizisinde değişimi, film şeridi gibi gözlerimizin önünden geçiyor. Bu dönemde yetenekli oyuncunun diziden ayrılacağı haberleri yapılıyor olsa da on üçüncü sezon için kendisinin herhangi bir açıklamasına rastlanmıyor. Selin-Mesut aşkı, dizinin kitlesini artırırken bir yandan da Mesut karakterinin daha çok sevilmesini sağlıyor. 2018 yılında ikinci kez dünyaevine giren usta oyuncu, hem kariyerinde hem özel hayatında öne çıkmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dizinin son demirbaşlarından biri.

Dizinin son demirbaşlarından biri.

Son sezonlara doğru yaklaştıkça Mesut karakterinin çok daha yaş aldığı görülüyor. Şevket Çoruh'un ikinci kez baba olduğu yıl, onun için aynı zamanda dizinin son sezonlarından biri... On beşinci sezonunda pandemi döneminde Arka Sokaklar, reyting rekorları kırıyor. Oyuncu kadrosunun neredeyse tamamı değişse de dizide en uzun süre kalan oyunculardan biri, Şevket Çoruh. On beşinci sezonda gerilim artıyor ve Şevket Çoruh'un diziden ayrılacağına dair iddialar tekrar gündeme geliyor. Ancak Mesut karakteri ve Selin-Mesut ikilisinin aşk hikâyesi seyirci tarafından yoğun şekilde ilgi görmeye devam ediyor. Aynı zamanda Şevket Çoruh, 2020 yılında usta oyuncu Rasim Öztekin'den 600 senelik bir kültürün sembolü olan kavuğu devralıyor. Böylece başarılı kariyerine Türk tiyatrosunun en önemli detaylarından birini ekliyor.

Mesut Güneri karakterinin son görüntüleri ve 16 yıllık maceranın Şevket Çoruh için sonu.

Mesut Güneri karakterinin son görüntüleri ve 16 yıllık maceranın Şevket Çoruh için sonu.

Son sezonda Şevket Çoruh'tan beklenmeyen bir açıklama geldi. Başarılı ve tecrübeli oyuncu, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada Mesut karakterine ve Arka Sokaklar dizisine veda ettiğini duyurdu. Mesut'un diziden nasıl ayrılacağı henüz bilinmese de Arka Sokaklar dizisi, on altıncı sezonunda Şevket Çoruh için sona erdi. Usta oyuncunun diziyi bırakma nedenlerinden biri, tiyatroya ve birkaç yıl önce açtığı Baba Sahne'ye yönelmek istemesi. Dizinin son sezonunda 49 yaşında olan Şevket Çoruh, 16 yıl boyunca ekranlardan seyircilerin evlerine konuk oldu. Ancak veda zamanı geldi. Bize de yetenekli oyuncuya sinema filmleri ve tiyatro oyunlarıyla devam ettiği kariyerinde başarı dilemek düşer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
6
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
paranoid

ilk sezonlarda ağızdan konusuyordu sonra mideden gırtlaktan konusmaya başladı son sezonda sadece böğürüyordu gotten gelen seslerle karışık..ancak bir bölümün... Devamını Gör

Muhammed Göktaş

Ya tamam zayıf insansın uzatma

ömer

Gözümüzün önünde büyüdü gelişti kereta 😅😅

Halil

Emekli polis maaşı bağlayın la buna 🤣