Görüş Bildir
Haberler
Bir Cisim Yaklaşıyor Efendim! 🚀 Geçmişten Bugüne Seyirciyi Uzay Boşluğuna Sürükleyen En İyi Astronot Filmleri

Bir Cisim Yaklaşıyor Efendim! 🚀 Geçmişten Bugüne Seyirciyi Uzay Boşluğuna Sürükleyen En İyi Astronot Filmleri

Hepiniz biliyorsunuz ki uzay ve bilim kurgu filmlerinin asıl kahramanları astronotlardır. Filmlerde genelde tehlikeli ve zorlu bir uzay yolculuğuna çıkarlar ve başlarına gelmeyen kalmaz. Uzay mekikleri patlar, oksijenleri biter, uzaylılar tarafından saldırıya uğrarlar ya da uzay boşluğunda öylece sürüklenirler. Ama en nihayetinde hep kurtulurlar ve dünyada geri dönerler. Bu yazıda size geçmişten bugüne tüm insanlığı uzay boşluğuna çeken en iyi astronot filmlerini bir araya getirdim. Ben de IMDb'nin yalancısıyım. Filmleri sonradan izlemek için kaydetmeyi unutmayın.

İyi seyirler ve iyi okumalar dilerim. 🚀

Kaynak: https://www.imdb.com/list/ls074589116...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Interstellar - Yıldızlararası (2014)

1. Interstellar - Yıldızlararası (2014)

Christopher Nolan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filminin senaryosu Kip S. Thorne’nun evrende ' solucan deliklerinin ' gerçekten var olduğu ve bu sayede zamanda yolculuğun mümkün olabileceği teorisinden ilham alınarak yazıldı. Başrollerinde Matthew McConaughey ve Anne Hathaway oynuyor. Filmde bir grup kaşifin solucan deliklerden birine gitmeye karar vermesi sonrasında başlarına gelenler konu ediliyor. Bu bilinmeyen boyuta yapacakları yolculukta bir arada kalmanın mücadelesini veriyorlar.

2. Alien - Yaratık (1979)

2. Alien - Yaratık (1979)

Ridley Scott'un yönetmenliğini yaptığı film korku ve bilim kurgu türünde bir başyapıt sayılır. Kurtarma gemisi Nostromo, uzun görevinden Dünya’ya döndüğü sırada yakındaki bir gezegenden bir yardım sinyalı alır. Geminin mürettebatı başta kararsız kalırken sonunda yardım etmeye karar verir. İndikleri bölgeyi araştıran ekip girdikleri bir mağarada bilinmeyen bir ırkın yumurtalarını bulur. Yumurtalardan biri kırıldığındaysa ekibin başı belaya girer.

3. 2001: A Space Odyssey - 2001: Uzay Yolu Macerası (1968)

3. 2001: A Space Odyssey - 2001: Uzay Yolu Macerası (1968)

Usta yönetmen Stanley Kubrick'in yönettiği bilim kurgu filminin senaryosunu Kubrick, ünlü bilimkurgu yazarı Arthur C. Clarke ile yazmıştır. 4 Oscar ödüllü film, insan evrimi, teknoloji, yapay zeka unsurlarını konu alır. Filmde Kubrick, geleneksel anlatım tekniklerini değil onun yerine sessizliği tercih etmiştir. Karakterler arasında karşılıklı konuşma oldukça azdır. Belirsizliklerle dolu film, olayları gerçeküstü bir şekilde anlatır.

4. The Martian - Marslı (2015)

4. The Martian - Marslı (2015)

Ridley Scott'ın yönetmen olduğu Marslı filminde Mark adındaki bir astronot, Mars'a gönderildiği bir görevde hiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Ancak o hayatta kalmıştır ve Mars'ta yalnızdır. Elindeki az olan imkânlarla dünyaya yaşadığına dair sinyal göndermeye çalışır. Andy Weir'ın aynı adlı kitabından uyarlanan filmde bir astronotun zorlu hayat mücadelesi anlatılmaktadır.

5. Solaris (1972)

5. Solaris (1972)

Stanisław Lem'in 1961 tarihli aynı adlı romanına dayanan bir Sovyet bilim kurgu drama filmidir. Andrei Tarkovsky'nin yönetmen koltuğunda olduğu filmde psikolog rolüyle Donatas Banionis ve Natalya Bondarchuk rol alıyor. Film, üç bilim insanından oluşan bir ekibin duygusal krizlere düşmesini ve bilimsel bir görevin gerçekleştirildiği Solaris gezegeninin yörüngesinde dönüp duran bir uzay istasyonunu konu alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Moon - Ay (2009)

6. Moon - Ay (2009)

Duncan Jones'in yönettiği filmde astronot Sam Bell, dünyanın başlıca enerji kaynağı Helyum-3'ü araştırmak için ay endüstrileri ile üç yıllık bir anlaşma yaparak ayda yaşar. Bilgisayarı GERTY de yanındadır. Bozulan uydu yüzünden evdeki ailesiyle bağlantısı kesilir ve yapayalnızdır. Yalnız kalan Sam'in sağlığı giderek bozulur. Ayda aracıyla yaptığı rutin gezilerden birinde sancılı baş ağrıları, sanrılar ve dikkat dağınıklığı nerdeyse ölümcül bir kaza geçirir. Birden sağlığına kavuşan Sam, kendisi gibi üç yıllık anlaşmayla orada bulunan biriyle karşılaşır ama işin tuhaf yanı o kişi kendinin klonlanmış halidir. Sam başına neler geldiğini anlamaya çalıştığı bir mücadelenin içindedir.

7. The Right Stuff - Boşluktaki Kahramanlar (1983)

7. The Right Stuff - Boşluktaki Kahramanlar (1983)

Philip Kaufman'ın yönetmenliği yaptığı ve Tom Wolfe'un aynı adlı romanından uyarlanan epik ve tarihsel filmde Merkür 7 projesine seçilen yedi cesur astronot ve maceracı bir test pilotunun yaşamını ve başına gelenleri konu alır.

8. Gravity - Yerçekimi (2013)

8. Gravity - Yerçekimi (2013)

Alfonso Cuarón'un yönetmenliği yaptığı dram ve bilim kurgu filminde bir tıp mühendisi olan Dr. Ryan Stone, emekliliğinden önce son bir göreve çıkan deneyimli astronot Matt Kowalsky’nin yönetimindeki mekikte uzay yolculuğuna çıkar. Her şey yolunda giderken rutin bir keşif sırasında felaket meydana gelir. Bir cisim mekiğe çarpar ve paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız ve çaresiz kalır. Dünya ile iletişimleri kopmuştur ve boşluktadırlar. Başlangıçtaki korkuları yerini paniğe bırakır; oksijenleri bitmek üzeredir ve eve dönüşün yollarını aramaktadırlar.

9. Apollo 13 (1995)

9. Apollo 13 (1995)

Ron Howard'ın yönettiği ve başrollerinde Tom Hanks, Kevin Bacon, Bill Paxton, Ed Harris ve Gary Sinise'nin oynadığı Amerikan uzay belgesel drama filminde 1970 yılında iptal edilen ve Amerika'nın Ay'a üçüncü iniş olması planlanan Apollo 13 ay görevinde bulunan üç astronotun yaşadıkları anlatılıyor. Uzayda seyreden gemideki bir patlama, uzay aracını oksijen kaynağını ve elektrik gücünü yok eder. Bu da NASA'nın Ay'a iniş görevini iptal etmeye ve üç adamı güvenli bir şekilde eve götürmek için çözümler üretmeye zorlar.

10. Contact - Mesaj (1997)

10. Contact - Mesaj (1997)

Carl Sagan'ın  romanından sinemaya uyarlanan ve yönetmenliğini Robert Zemeckis yaptığı filmin başrollerinde Dr. Eleanor Ann Arroway rolüyle Jodie Foster ve Palmer Joss rolüyle Matthew McConaughey oynuyor. Filmde doktor, Vega yıldızından gelen bir sinyal keşfeder. Sinyal çözülür ve ortaya yüksek teknolojili bir araç tasarımı modellenir. Uzaklara gidilmesine olanak verecek bir uzay gemisi olma ihtimali dünya çapında tartışıldıktan sonra ABD hükümeti aracı üretmeye karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sunshine - Gün Işığı (2007)

11. Sunshine - Gün Işığı (2007)

Danny Boyle tarafından yönetilen ve Alex Garland tarafından yazılan bilim kurgu psikolojik gerilim filmidir. 2057 yılında geçen hikaye, ölmekte olan Güneş'i yeniden canlandırmak için tehlikeli bir göreve çıkan bir grup astronotun hikayesini anlatıyor. Güneş artık eskisi gibi Dünya’yı ısıtmaz ve buna bağlı olarak da insanlığın varlığı tehlikeye girer. Filmin kadrosunda Cillian Murphy, Chris Evans, Rose Byrne, Michelle Yeoh, Cliff Curtis, Troy Garity, Hiroyuki Sanada, Benedict Wong, Chipo Chung ve Mark Strong gibi ünlü film yıldızları yer alıyor.

12. 2010: The Year We Make Contact - Karşılaşma Zamanı (1984)

12. 2010: The Year We Make Contact - Karşılaşma Zamanı (1984)

Peter Hyams'ın yönetmenliğini yaptığı film, Stanley Kubrick'in yönettiği 1968 yapımı 2001: A Space Odyssey'nin devam filmidir.  'Discovery' ve H.A.L. 9000 bilgisayarının başına ne geldiğini öğrenmek için Jüpiter'e ortak bir ABD-Sovyet seferi gönderilir. Leonov ekip üyeleri, halen yörüngede olan Discovery ile buluşma hazırlığı yapar. Fakat bilmedikleri bir şey vardır, o da insanlığın kaderinin keşfedilmemiş dünyasına ayak basmak üzere olduklarıdır.

13. Space Cowboys - Uzay Kovboyları (2000)

13. Space Cowboys - Uzay Kovboyları (2000)

Clint Eastwood'un yönetmen olduğu filmde 40 yıl önce uzaya insan gönderme projesi için oluşturulan Daedalus takımı, hava kuvvetlerinin en iyi pilotlarından oluşuyor olmasına karşın görevden alınır. Emekli mühendis Frank Corvin (Clint Eastwood) ise arızalı bir uyduyu kurtarması için çağrılır.

14. Solaris (2002)

14. Solaris (2002)

Steven Soderbergh'in yönettiği Amerikan dram ve gizem türündeki filmde garip bir gezegenin yörüngesinde dönen bir araştırma istasyonunun mürettebatını araştırmak için bir psikolog gönderilir. Psikiyatrist Chris Kelvin Solaris gezegenine yakın uzay istasyonuna gelir gelmez komutanı olan arkadaşının kendini öldürdüğünü ve geride kalan iki bilim adamının da son derece depresif bir halde olduğunu görür. Hiçbiri olayı çözmekte Chris’e yardım edemez. Sadece asla uyumaması tavsiyesinde bulunurlar.

15. Marooned - Fezada Kaybolanlar (1969)

15. Marooned - Fezada Kaybolanlar (1969)
image.tmdb.org

Yönetmen koltuğunda John Sturges'in olduğu macera filminde üç Amerikalı astronot, araçlarının retrosu ateşlenmeyince uzayda mahsur kalır. Ancak oksijenleri de azalmıştır. Martin Caidin'in 1964 tarihli Marooned adlı romanından uyarlanan yapım romandan farklıdır. Roman tek pilotlu Merkür projesine dayanırken filmde üç astronot ve Skylab'a benzeyen bir uzay istasyonu ile bir Apollo komuta ve servis modülünü bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mission to Mars - Görev: Mars (2000)

16. Mission to Mars - Görev: Mars (2000)

Brian De Palma'nın yönettiği bilim kurgu filminde Mars’a ilk kez içinde insan bulunan bir uzay aracı gönderilir. Fakat bu araç gizemli bir felaketle karşılaşınca, özel bir ekip olayın içyüzünü araştırmakla görevlendirilir. Amaçları hayatta kalanları dünyaya geri getirmektir.

🧑🏻🚀

En beğendiğiniz astronot filmi hangisiydi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın