Görüş Bildir
Haberler
BioNTech'in Kurucu Ortağı Uğur Şahin kimdir, nerelidir?

BioNTech'in Kurucu Ortağı Uğur Şahin kimdir, nerelidir?

Sunay Korkmaz
11.11.2020 - 17:02

ABD'li ilaç devi Pfizer ile geliştirdikleri koronavirüs (Kovid-19) aşısında yüzde 90 başarıya ulaştıklarını açıklayan BioNTech şirketinin kurucu ortağı olan Türk asıllı Prof. Dr. Uğur Şahin hakkında merak edilenler haberimizde... Uğur Şahin kimdir, nerelidir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD merkezli Pfizer ile birlikte geliştirdikleri koronavirüs aşısı BNT162b2 ile tüm dikkatleri üzerine çeken Almanya merkezli BioNTech şirketinin kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin kimdir? İşte Uğur Şahin'in hayatı...

Prof. Dr. Uğur Şahin Kimdir?

Prof. Dr. Uğur Şahin Kimdir?

BioNTech'in CEO'su olan Prof. Uğur Şahin, Hatay İskenderun doğumlu. Şahin aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi'nde çalışıyor.

55 yaşındaki Şahin, daha önce de eşiyle birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

İmmünolog ve onkolog olan Şahin, İskenderun'da doğduktan sonra dört yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göçmüştü.

Almanya'nın En Zenginleri Arasında

Almanya'nın En Zenginleri Arasında

Babası Köln'deki Ford fabrikasında çalışan Şahin'in hayali doktor olmaktı. Bir fabrika işçisinin çocuğu için ulaşması zor bu hayali gerçek kılan Şahin'in sahibi olduğu BionTech şirketinde 80 civarında bilim insanını çalıştırıyor. Bugün Prof. Dr. Uğur Şahin, 3,9 milyar dolarlık servetiyle 4 yaşındayken gittiği Almanya'nın en zengin 100 kişisi arasına girdi. Eşi Özlem Türeci ile birlikte Almanya'nın en zengin 100 kişisi arasında. İngiliz Telegraph gazetesine göre çift, ilk şirketleri Ganymed'i 1,4 milyar euroya satmıştı.

BioNTech'in piyasa değeri ise 20 milyar euroyu aşmış durumda.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
5
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın