Görüş Bildir
Haberler
Binlerce Çinli, Dünyanın En Büyük Teleskopu İçin Tahliye Ediliyor

Binlerce Çinli, Dünyanın En Büyük Teleskopu İçin Tahliye Ediliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

9000'in üzerinde Çin vatandaşı dünyanın en büyük teleskopuna radyo yayını olmayan bir alan sağlamak için tahliye ediliyor. Bu teleskop, bilim insanlarının dünya dışında hayat olup olmadığını araştırmak için yaygın bir yöntem olan, radyo dalgalarını takip edecek.

Guizhou bölgesine 7 kilometre yakında yaşayan ailelere başka bir bölgeye yerleşmesi için 1837 dolar verilecek. Tahliyenin sebebi ise başka radyo sinyallerinin teleskopun sinyalleri ile kesişmesini engellemek.

WiFi servisleri,  cep telefonları ya da elektromanyetik dalga kullanan diğer araçlar radyo yayınlarının analizi sırasında başka yerden gelen dalgaları dinlemekte sorun çıkarıyor.

Astronomlar radyo teleskoplarını, evrendeki radyo yayınlarını dinlemek ve kaynağı bulmak için kullanıyorlar.

Radyo yayınlarının kaynakları yıldızlar, kara delikler gibi doğal yollar olabilir. Ancak başka bir canlı tarafından üretilen farklı bir teknoloji de olabilir. İnsanların daha önce bu radyo yayınlarını almış olması, bilim insanlarının bu yayınların kaynağının başka bir canlı ya da farklı bir gezegen olabileceğini düşünmesine neden oluyor.

Çin dünyanın en geniş teleskobu olacak olan bu projeye 184 milyon dolar yatırım yapıyor. Bu teleskop 500 metre çapında olacak.

Teleskobun inşaatı 2009'da başladı ve şu an neredeyse bitmek üzere. 500 metre çapındaki panel inşasının tarihi belli oldu ve önümüzdeki haziranda bitmesi planlıyor. Hazirandan sonra ise performans testleri yapılacak ve dünyanın en geniş teleskopu eylülde çalışmaya başlayacak.

Kaynak: http://techcrunch.com/2016/02/17/thou...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın