Görüş Bildir
Haberler
Bingöl Üniversitesi'nde Öğrenciler Açlık Grevini Sona Erdirdi

Bingöl Üniversitesi'nde Öğrenciler Açlık Grevini Sona Erdirdi

Deniz Gök
12.03.2015 - 22:51 Son Güncelleme: 13.03.2015 - 12:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bingöl Üniversitesi'nde arkadaşlarına verilen uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarını protesto etmek için 24 Şubat günü öğrencilerin başlattığı dönüşümlü açlık grevi devam ederken, üniversite bugün disiplin cezalarının kaldırıldığını açıkladı. Açıklama üzerine öğrenciler açlık grevini sonlandırdı.

Bingöl Üniversitesi'nde yönetim tarafından 'Kadına yönelik şiddeti kınama, öldürülen üniversite öğrencilerini anma' gibi etkinliklere katılıp basın açıklamaları yaptıkları gerekçesiyle 9 öğrenciye uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezaları verildi.

Bingöl Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi öğrenciler bu duruma tepki göstermek için Eğitim-Sen Bingöl şubesinde 24 Şubat tarihinde 22 kişiyle birlikte dönüşümlü olarak açlık grevi başlattı. Öğrencilerin grevi sürürken üniversitenin resmi internet sitesinden verilen disiplin cezalarının kaldırıldığı açıklandı. Açıklamada, şöyle denildi:

'Üniversitemiz Yönetim Kurulu, 12 Mart 2015 tarihinde yaptığı toplantıda; başta Bingöl Barosu olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu ile yaptığı görüşme ve istişareler neticesinde bir iyi niyet göstergesi olarak, şiddet içermeyen eylemlerden dolayı öğrencilerimize verilen tüm disiplin cezalarını kaldırmıştır.'

Üniversiteden yapılan açıklamanın ardından öğrenciler de bu akşam saatlerinde açlık grevini sonlandırdı

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0