Görüş Bildir
Haberler
Binali Yıldırım, Adaşıyla Karşılaştı: 'Sen Binali, Ben Binali, Etti İki Bin Ali'

Binali Yıldırım, Adaşıyla Karşılaştı: 'Sen Binali, Ben Binali, Etti İki Bin Ali'

FreiGeist
06.06.2019 - 16:45

AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, Sivas'ta vatandaşlarla bayramlaştığı sırada adı Binali olan bir vatandaşla karşılaştı. Yıldırım, 'Sen Binali, ben Binali; etti iki bin Ali' diyerek espri yaptı.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, bayramın 2. gününü eşi Semiha Yıldırım ile Sivas’ta geçirdi.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, bayramın 2. gününü eşi Semiha Yıldırım ile Sivas’ta geçirdi.

Yıldırım, 'Sivas'ın sizin için özelliği ne, neden ilk durağınız burası?' sorusu üzerine, şöyle konuştu:

'Sivas'ın Türkiye içini önemi var. Biliyorsunuz Osmanlı'da Anadolu toprakları işgal edilince en güvenli yer Sivas olarak belirlendi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'da yaktığı bağımsızlık meşalesini Sivas'a kadar, Amasya, Erzurum'dan sonra Sivas'a geldi ve burada 108 gün boyunca nasıl bağımsızlığımızı kazanacağız, 'ya istiklal ya ölüm' kararlılığının verildiği il Sivas'tır. Mandanın asla kabul edilemeyeceğinin bütün dünyaya haykırıldığı yer Sivas'tır. Sivas, bu bakımdan çok önemlidir. Türkiye'nin teminatı bir ilimizdir. İstiklal ve geleceğimizin önemli bir şehridir. Benim için önemi ise ben Sivas topraklarında doğdum. Aynı zamanda benim doğduğum şehirdir. Büyüdüğüm yer Erzincan'da, ikisi arasında 5 kilometre var. Şahsımla ilgili Sivas'ın böyle bir özelliği var.'

"Kemal Bey izin vermiş"

"Kemal Bey izin vermiş"

'Bayramdan sonra hayat devam ediyor, tekrar işimize gücümüze döneceğiz. İstanbul'dan özellikle bayram için gelen hemşehrilerime hatırlatmak isterim, 23 Haziran'da da bizim bayramımız var' diyen Yıldırım, 'CHP'li rakibiniz Ekrem İmamoğlu ile ortak canlı yayın hakkında neler söyleyeceksiniz?' sorusunu soran basın mensubuna, 'Doğru. Mahir Bey CHP ile görüştü, Genel Başkan Yardımcısı ile onlar da Sayın Genel Başkan Kemal Bey’e aktarmışlar. Kemal Bey de izin vermiş' karşılığını verdi.

'Biz zaten baştan söyledik. Biz her şeye hazırız' ifadelerini kullanan Yıldırım, 'Her şey konuşulacak mı?' diye soran gazeteciye ise 'Şöyle, öncelikli İstanbul, gayet tabii her şeyi konuşuruz. Önemli olan, İstanbullu ne duymak istiyor? İstanbul önceliğimiz ama gereken her şeyi konuşuruz. Bir problem yok.' yanıtını verdi.

Binali Yıldırım, İmamoğlu'nun, kiraz ağacına çıkarak kiraz topladığının hatırlatılması üzerine de 'Öyle mi? Güzel. Kiraz ağaçları gevrek olur. Dikkat etsin, düşmesin. O bize lazım 23'üne' değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım'a, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarafından Pamuk adında bir yavru kangal köpeği hediye edildi.

Yıldırım'a, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin tarafından Pamuk adında bir yavru kangal köpeği hediye edildi.

Vatandaşlarla bayramlaştığı sırada adı Binali olan bir vatandaşla karşılaştı. 🎥

Yıldırım , 'Sen Binali’sin ben Binali, ne yapacağız? Etti sana iki bin Ali' dedi. Ardından ise “Şimdilik bana rakip falan olma. Millet karıştırır. Bu sefer ben gireyim seçime sonra sen' şeklinde konuştu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
76
18
12
9
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ipavlov

Çok güldüm bir daha yapma lütfen.

Umut

yayına çıkmayı tek basina karar veremem diyen binali, imamoglu icin kemal bey izin vermis diyor. lan ben hayatimda bu kadar yalani, dolani, iftirayi bir seci... Devamını Gör