Görüş Bildir
Haberler
Bilişim Meraklılarının İlgisini Çekecek 3 Film

Bilişim Meraklılarının İlgisini Çekecek 3 Film

Oğuz K.
28.06.2014 - 01:01 Son Güncelleme: 28.06.2014 - 02:01

Bilişim meraklılarının ilgisini çekecek 3 film

Bu üç film arasında kıyaslama yapmak pek doğru değil aslında ama ben en çok Social Network filmini beğendim. Filmlerin her biri size bir şeyler katacak nitelikte.

Kaynak: http://kafayazar.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Social Network / Sosyal Ağ

1. Social Network / Sosyal Ağ

'BİRKAÇ DÜŞMAN EDİNMEDEN 500 MİLYON ARKADAŞ KAZANAMAZSINIZ'

Aslında kapakta böyle bir söz yazsa da filmin ana temasının bu söyle pek alakadar olduğunu söyleyemem. Özet geçmek gerekirse Facebook kurucusu olan Mark Zuckerberg'ün siteyi kuruş aşamalarını anlatıyor. İlk olarak üniversitede ki kızları kıyaslayan ve sadece üniversite ağını kapsayan bir web sitesi kuruyor ve 48 saat içinde üniversite ağına fazla yüklenme olunca ağ çöküyor. Bu spoiler çok fazla oldu. Gidin filmi izleyin.

2. Jobs

2. Jobs

Film Apple kurucusu Steve Jobs'un hikayesini anlatıyor. Film genel olarak bilişim temalı ama bilişimle arası pek iyi olmayan hatta hiç iyi olmayan biri bile filmi sevebilir çünkü kuruluş aşamalarıyla beraber zorluklarla başa çıkabilmeyi ve pes etmemeyi konu alan bir film. Hatta filmde birazcık felsefik bir hava da var. Bu filmi izledikten sonra Steve Jobs'un Stanford üniversitesinde ki konuşmasını izlemenizi tavsiye ediyorum.

3. The Internship / Genç Çıraklar

3. The Internship / Genç Çıraklar

İki pazarlamacı işlerinden kovulduktan sonra iş aramaya başlar ve kabul edileceklerine pek inanmasalarda Google şirketine stajyerlik başvurusunda bulunurlar. Hiç beklemedikleri bir şekilde başvuruları onaylanır ve iki pazarlamacı artık Google da stajyerdir. Burada farklı bir macera onları beklemektedir. Filmde ki Google çalışanlarının çalıştıkları ortam ve Google binası o kadar hoşunuza gidecek ki bu işlerle pek alakanız olmasa da sizi heveslendirebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
5
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan Vuran

WhoAmİ falan niye yok la