Görüş Bildir
Haberler
'Beykoz'un Mozart'ı'nın Yüzünü Güldüren Gelişme: Yunus'un Sınava Alınmasına Yönelik Süreç Başlatıldı

'Beykoz'un Mozart'ı'nın Yüzünü Güldüren Gelişme: Yunus'un Sınava Alınmasına Yönelik Süreç Başlatıldı

Emre Ordu
20.06.2017 - 18:39 Son Güncelleme: 21.06.2017 - 08:57

İstanbul'un Beykoz semtinde yaşayan ve dünyaca ünlü besteci Mozart'la aynı müzik kulağına sahip olan 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar, iki yıldır YGS'de barajı aşamadığı için yetenek sınavlarına girememişti. YÖK tarafından durumu incelemeye alınan Yunus için bugün sevindiren haber geldi. Yunus'un İstanbul Üniversitesi'nde yetenek sınavlarına alınmasına yönelik sürecin başlatıldığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beykoz'da tek katlı bir gecekonduda geçim savaşı veren Yazar ailesinin ikiz çocuklarından biri olan Yunus Yazar, ortaokulda müzik öğretmeninin ondaki üstün yeteneği fark etmesiyle güzel sanatlar lisesini tam burslu olarak kazandı ve geçtiğimiz yıl da mezun oldu. 

Ancak, Yunus'un üniversitede konservatuvar okuma hayalleri YGS'deki '100 puan' barajına takıldı. Yunus 2 yıldır barajı geçememesi nedeniyle üstün yeteneğine rağmen yetenek sınavlarına giremedi.

Yunus'un hikayesinin basında yer alması ve sosyal medyada hızla yayılmasının ardından ünlü komedyen Cem Yılmaz, Yunus'a burs vermeye hazır olduğunu açıklamış ve YÖK Başkanı da ilgili birimlere konunun incelenmesi talimatını vermişti 👇

"İstanbul Üniversitesi'ne durumun tespit edilmesi için yazımızı gönderdik"

"İstanbul Üniversitesi'ne durumun tespit edilmesi için yazımızı gönderdik"

Yunus'a müjdeli haber bugün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'tan geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Saraç, Yunus'un durumu gündeme geldiğinde gerekli talimatını verdiğini anımsatıp, 'Ben de Yunus kardeşimizi aradım, görüştüm ve süreci başlattık. Bugün itibarıyla da İstanbul Üniversitesi'ne Yunus kardeşimizin durumunun tespit edilmesi ve bu tespit gerçekleştiğinde işlemlerin yürütülmesi hususunda da yazımızı gönderdik.' dedi.

Saraç, 'Ülkemizin her bir değeri bizim için çok önemlidir. Bunların hiçbirinin zayi olmaması için çalışıyoruz. Çünkü bu değerler birleştiğinde ülkemizin istikbalini oluşturuyor. Bu, bilim alanında da sanat alanında da böyle. Dolayısıyla bu süreç çok sıhhatli, mevzuata uygun bir şekilde yürütülmektedir. Herhalde çok güzel, kendisini mutlu edecek bir sonucun en yakın süre içerisinde de çıkacağını ümit ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

YÖK Başkanı, Yunus Yazar'ın İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda bir komisyon marifetiyle özel yeteneğinin birkaç gün içinde değerlendirileceğini söyledi.

YÖK Başkanı, Yunus Yazar'ın İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda bir komisyon marifetiyle özel yeteneğinin birkaç gün içinde değerlendirileceğini söyledi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
291
264
21
21
20
14
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nadia Wagner

Neden? Çünkü tepki gördü. Ama bunun gibi olayları yaşayan daha nice çocuklar var. Mesela sma hastası bir bebek ölene kadar da devlet kılını kıpırdatmadı. İll... Devamını Gör

efram franklin

Devlet Bir kişi ile 1 milyon kişiye aynı anda aynı hızla ulaşamaz kapı komşunun derdinden haberin yoktur burada açıklama yapma gereksinimi duyarsınız ... Devamını Gör

Rocki Rocka

Bunlar hep gösteri.. Sistemi kökünden değiştireceksin, göz boyama ile olmaz bu işler!

Burak Şahin

Yunus'u kurtardınız. ee yunus gibi olan diğerleri? a tabi onlar bu kadar ön planda olmadı. yazıklar olsun biraz samimiyet ulan bir haysiyet