Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Saray: 'Türkiye, Suriye'nin Kuzeyine Operasyon Düzenleyecek ve Biz Bunu Desteklemiyoruz'

Beyaz Saray: 'Türkiye, Suriye'nin Kuzeyine Operasyon Düzenleyecek ve Biz Bunu Desteklemiyoruz'

Beyaz Saray, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yakın zamanda operasyon düzenleyeceğini, ABD’nin ise bunu desteklemeyeceğini ve operasyona dahil olmayacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Beyaz Saray'ın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, 'Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak.' ifadeleri kullanıldı.

"ABD'nin yakaladığı IŞİD'lilerden Türkiye sorumlu olacak"

"ABD'nin yakaladığı IŞİD'lilerden Türkiye sorumlu olacak"

Açıklamada, IŞİD'i yenen ABD kuvvetlerinin artık doğrudan (operasyonun yapılacağı) bu bölgede olmayacağı vurgulandı.

ABD hükümetinin, Suriye'de tutuklanan IŞİD mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığına ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtilen açıklamada, ABD'nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına işaret edildi.

Açıklamada ayrıca 'Türkiye bundan böyle,  ABD'nin son iki yıldır bölgede yakaladığı IŞİD'lilerden sorumlu olacak.' denildi.

Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü

Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın Trump ile yaptığı görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Fırat'ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK-YPG kaynaklı terör tehdidinin ortadan kaldırılması ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşünü sağlayacak koşulların oluşturulması için güvenli bölgenin şart olduğunu ifade etti.

Suriye'de terör örgütü IŞİD'e karşı mücadeleyi sürdürmeye kararlı olan Türkiye'nin, bölgede bir daha böyle bir sorun yaşanmaması için her türlü tedbiri alacağı vurgulanan görüşmede, ABD askeri ve güvenlik bürokrasisinin, iki ülke arasında sağlanan mutabakatın gereklerini yerine getirmemesinden duyulan rahatsızlık Trump ile paylaşıldı.

Görüşmede iki liderin, ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine önümüzdeki ay Washington'da bir görüşme yapmayı kararlaştırdığı bildirildi.

Erdoğan 'Hazırlıklar tamam' demişti

Erdoğan 'Hazırlıklar tamam' demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü yaptığı konuşmada, 'Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci tamamlanmış olan barış pınarlarının önünü açma ihtimali belki bugün belki yarın denecek kadar yakın. Hem karadan hem de havadan bu harekatı yöneteceğiz' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
53
11
9
8
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Rushidoğlu

Türkiye CENTCOM'a diz çöktürüyor,tüm TwitterUS çıldırmış Trump'ı suçluyor, bizim millet 'Ne alaka biz yaaaaa' diyor.Sizin gibi Türk gençliğinin amk.

dieseOcho

Gerçek Türk gençliği olduğuna ben inanmıyorum. Sen de inanma kanki :)

birilerikonusur

Arkadas adami kendi ulkesi kabul etmiyor. Hayir ne alakaysa her biri AB vatandasi. Turkiye niye ISID mensuplarindan sorumlu oluyormus ya.. Ne alaka yani ??

Serkan Rushidoğlu

Canım benim bak şimdi.PYD Doğu Suriye'yi aldığında ele geçirilen IŞİD esirlerini ve ailelerini Al-Hawl denilen kampa koydu.Burası açık hava hapishanesi gibi ... Devamını Gör

Tuna Karahan

Hevallerin yine yeniden abd tarafından satıldığını gösteren açıklama.