Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Perdeye Uyarlansa İzlenme Rekorları Kırabilecek Kişiler ve Şaşırtıcı Hayatları

Beyaz Perdeye Uyarlansa İzlenme Rekorları Kırabilecek Kişiler ve Şaşırtıcı Hayatları

Sueda İlkyaz
28.11.2022 - 09:40

Şu sıralar gerçek hikayeden alıntılanan dizi ve filmler oldukça gündemde biliyorsunuz ki. Tarihte de bazı kişilerin hikayesi insana 'Keşke dizisi ya da filmi çıksa.' dedirtiyor. Pek çok insanın hikayesini izlemek istediği kişiler kimlermiş gelin bir bakalım.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/marycolussi/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alice Roosevelt

1. Alice Roosevelt

Amerikalı bir yazar ve sosyetik olan Roosevelt, ABD başkanı Theodore Roosevelt'in en büyük çocuğuydu. Kendisinin hayatının dizi ya da film yapılmasının istenmesinin sebebi ise başka tabii. Roosevelt o döneme göre oldukça tartışmalı bir hayat yaşıyordu. Hatta o dereceydi ki Beyaz Saray'a girmesi bile yasaklanmıştı. Sebepleri ise devlet görevlilerine büyü yapması, yarış arabaları sürmesi ve Emily Spinach adında bir evcil yılanı olmasıydı. Babası kızının bu durumu için 'Bu iki şeyden yalnızca birini yapabilirim: ya Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olabilirim ya da Alice'i kontrol edebilirim.' demiş.

2. Josephine Baker

2. Josephine Baker

Josephine Baker bir filmde rol alan ilk siyahi kadındı. Aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı'nda casusluk yapmıştı. Kendisi biseksüeldi ve Frida Kahlo ile bir ilişkisi olduğu da söylentiler arasında. Bir dönemin meşhur oyuncusu Grace Kelly ile en yakın arkadaşıydı ancak en çok güzelliği ile biliniyordu.

3. Marsha P. Johnson

3. Marsha P. Johnson

Marsha P. Johnson, Amerika Birleşik Devletleri'nde LGBTQ+ hakları mücadelesinde oldukça önemli bir yeri olan 1969 Stonewall Riots'ta büyük rol oynayan bir transseksüel ve eşcinsel hakları aktivistiydi. Johnson'ın hayatı ve başarılarının anlatıldığı 'The Death and Life of Marsha P. Johnson' adlı bir belgesel de Netflix platformunda bulunuyor.

4. Bessie Coleman

4. Bessie Coleman

Kendisi pilot lisansına sahip ilk Afrikalı Amerikalı kadındı!

5. Anna May Wong

5. Anna May Wong

Ulusal Kadın Tarihi Müzesi internet sitesindeki yazıya göre Anna May Wong, Hollywood'daki ilk Çinli Amerikalı film yıldızı idi. İlk kez 1922 tarihli sessiz film The Toll of the Sea'de başrol oyuncusu olarak rol aldığında sadece 17 yaşındaydı. Wong, Hollywood'daki çalışmalarına ek olarak Avrupa'da ve Broadway'de de oyunculuk yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zheng Yi Sao

6. Zheng Yi Sao

Zheng Yi Sao, namı diğer Shi Yang, 1700'lerin sonu-1800'lerin başında yaşadı. Kendisi bir korsanla evlendi ancak eşi öldürüldüğünde onun filosunu devralmak zorunda kaldı. Çin'deki en büyük korsan filosuna komuta ederken bir nevi ortalığı kasıp kavuruyordu. Oldukça para kazanan Zheng Yi Sao bir kumarhane işletirken yaşlılıktan yaklaşık 70 yaşlarında hayatını kaybetti.

7. Mary Edwards Walker

7. Mary Edwards Walker

Mary Edwards Walker, Onur Madalyası alan tek kadın ve aynı zamanda inanılmaz bir kadın hakları aktivistiydi. Esasında cerrah olan Walker, Amerika İç Savaşı sırasında ilk kadın ABD Ordusu cerrahı oldu. 1864 yılının Nisan ayında, Konfederasyon birlikleri tarafından casus olarak yakalandı ve dört ay savaş esiri olarak tutuldu. Hapisteyken kendisine verilen kadın kıyafetlerini giymeyi reddeden Walker, daha rahat ve hijyenik oldukları için hayatı boyunca erkek kıyafetleri giydi. Hatta düğününde bile eteğinin altında pantolon giyiyordu.

8. Lady Arbella Stuart

8. Lady Arbella Stuart

Lady Arbella Stuart'ın büyükannesi Bess of Hardwick, torununun Kraliçe I. Elizabeth'in potansiyel bir halefi olacak şekilde yetişmesini istiyordu. Bunun için de her daim tahta geçmeye hazır olsun diye için tüm çocukluğu boyunca etkili bir kilit altında tutuldu. Bu plan başarısız oldu ve kuzeni Kral I. James tarafından tahta geçmeye çalışması ihtimaline karşı sürekli yakından itakip edildi. Zorla biriyle evlendirileceğinde kaçmaya kalkıştı ve otuz beş yaşında Londra Kulesi'ne hapsedildi. Tüm hayatı beklemekle geçen Lady Arbella Stuart, ne yazık ki kendi hayatına hiçbir zaman gerçekten sahip olamadı. Açlık grevi yapmasından kaynaklı oluşan bir hastalıktan dolayı Londra Kulesi'nde hayatını kaybetti.

9. Lucy Maud Montgomery

9. Lucy Maud Montgomery

Lucy Maud Montgomery şu sıralarda da oldukça gündem olan Yeşilin Kızı Anne dizisinin esinlenildiği Anne of Green Gables kitabının yazarıydı. Yalnızca bu değil tabii ki, kendisinin 20 romanı, 530 kısa hikayesi, 500 şiiri ve 30 makalesi daha bulunuyor. Üretkenliğiyle dikkat çeken Montgomery'nin hayatının dizi ya da filme uyarlanması biraz da bu yüzden isteniyor diyebiliriz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın