Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş'ın Galatasaray Derbisi İlk 11'i Hazır

Beşiktaş'ın Galatasaray Derbisi İlk 11'i Hazır

Ulaş
03.01.2015 - 14:16
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş ilk 15 haftada topladığı 35 puanla Fenerbahçe'nin 2, Galatasaray'ın 3 puan önünde lider durumda bulunuyor. Siyah beyazlılar yarın akşam Galatasaray karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak devre arası tatiline hem lider hem de puan farkını artırmış bir takım olarak girmek istiyor.

SLAVEN BİLİÇ'İN İLK ONBİRİ HAZIR

Hafta başından bu yana çalışmalarını Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde sürdüren Beşiktaş'ta kırmızı kart cezalısı Atiba ve sakatlığı devam eden Mustafa Pektemek kesin olarak forma giyemeyecek. Hafta boyu idmanlara tam olarak çıkamayan Sivok ve Necip'in durumları ise maç günü belli olacak.

Defans kurgusunda çok büyük bir değişiklik yapması beklenmeyen Slaven Biliç'in kalede Tolga'ya görev vermesi, geri dörtlüyü Serdar-Pedro-Ersan-Motta'dan oluşturması bekleniyor. Orta alanda Atiba'nın kırmızı kart cezalısı olması ve Necip'in sakatlığının tam olarak geçmemesi Hırvat hocaya Veli'nin yanında Oğuzhan'dan başka bir seçenek bırakmıyor. Veli ve Atiba'nın önünde oynayacak 3 futbolcu Olcay-Sosa ve Gökhan Töre. Forvette ise Demba Ba Biliç'in ilk onbirinin son ismi olacak.

BİLİÇ'İN KOZU DEMBA BA VE JOSE SOSA

Siyah beyazlıların teknik direktörü Slaven Biliç'in Galatasaray maçında en güvendiği isimiler Demba Ba ve Arjantinli oyun kurucu Jose Sosa.

Beşiktaş'a transfer olduktan sonra Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 20 maçta 16 gol atan Senegal'li golcü sakatlığını tam olarak atlattı. Süper Lig'de son golünü sakatlandığı Trabzonspor maçında atan Demba Ba, Galatasaray'a karşı fileleri havalandırarak gol hasretini de gidermek amacında.

Slaven Biliç'in güvendiği bir diğer isim de Arjantin'li orta saha oyuncusu Jose Sosa.

Sezon başında yaşadığı sakatlığı atlattıktan sonra ilk onbirin değişmez oyuncusu olan Jose Sosa, attığı paslar ve goller ile 10 numara pozisyonunu tekeline almış durumda.

BİLET SATIŞLARI BEKLENTİLERİN ÇOK ALTINDA

Siyah beyazlıları bu sezon İstanbul'da oynadığı maçlarda yalnız bırakan ve tabiri caiz ise 'Olimpiyat Stadı'na gelmek istemeyen' Beşiktaş taraftarı, başkan Fikret Orman, yönetim ve futbolcuların tüm çağrılarına yine tam anlamıyla cevap vermedi.

18 Aralık'ta satışa sunulan 60 bin adet derbi biletinin 17 günde 14 bine yakını satılabildi. Önceki yıllarda İnönü Stadı'nda oynanan derbi maçlarda sadece yarım saat içinde tükenen biletlerin 17 günde ancak %25'inin satılmış olması hem yönetim hem futbolcular bazında tam bir hayal kırıklığı oldu. Maç gününe kadar devam edecek olan satışlar ve kombinelerle birlikte stada gelecek taraftarın ancak 25 bin civarında olması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ CÜNEYT ÇAKIR'LA GÜLMÜYOR

Beşiktaş Galatasaray maçını yönetecek olan Cüneyt Çakır siyah beyazlılara pek uğurlu gelmiyor.

Süper Lig'de görev almaya başladığı 2001 yılından bu yana toplamda 17 derbi yöneten Cüneyt Çakır, Beşiktaş'ın 9 derbisinde düdük çaldı. Bu 9 derbiden sadece 1 galibiyet çıkaran Beşiktaş diğer 8 derbide 5 mağlubiyet 3 beraberlik yaşadı.

Cüneyt Çakır, Beşiktaş ile Galatasaray derbilerinde toplamda 6 kez görev alırken Beşiktaş bu maçlarda 1 galibiyet alabildi. Diğer 5 maçta Galatasaray'ın 4 galibiyeti bulunurken bir karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

İşte Cüneyt Çakır'ın yönettiği Beşiktaş-Galatasaray ve Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri:

(2005-2006) Galatasaray 3-2 Beşiktaş

(2006-2007) Galatasaray 1-0 Beşiktaş

(2008-2009) Galatasaray 4-2 Beşiktaş

(2010-2011) Fenerbahçe 1-1 Beşiktaş

(2010-2011) Galatasaray 1-2 Beşiktaş

(2010-2011) Beşiktaş 2-4 Fenerbahçe

(2011-2012) Beşiktaş 0-0 Galatasaray

(2013-2014) Fenerbahçe 3-3 Beşiktaş

(2013-2014) Galatasaray 1-0 Beşiktaş

BEŞİKTAŞ'IN SON 10 YILDA DERBİ KARNESİ ÇOK ZAYIF

Derbi maçlarda öne çıkan bir diğer istatistik, Beşiktaş'ın özellikle son 10 yılda Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı bütün üstünlüğünü kaybetmiş olması.

Siyah beyazlılar son 10 yılda Galatasaray ve Fenerbahçe'yi toplam 41 maçta 8 kez yenerek derbi galibiyetlerinde rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı.

Galatasaray'a karşı ise üç sezondur galip gelemeyen siyah beyazlılar sarı kırmızılıları en son 2010 -2011 sezonunda 2-0'lık skorla yenmişti.

30 Nisan 2011 tarihinde İnönü Stadı'nda oynanan mücadeleyi Aurelio ve Simao'nun golleri ile 2-0 kazanan Beşiktaş daha sonraki üç sezonda Galatasaray'ı hiç yenemedi. Siyah beyazlılar 2011'den bu yana Galatasaray'a (biri hükmen) 6 kez yenilirken sadece 2 maçtan beraberlik çıkarabildi.

Aynı zamanda teknik direktör Slaven Biliç'te Türkiye'de bulunduğu 1.5 sezonda takımın başında sahaya çıktığı 5 derbi maçında henüz galibiyetle tanışamadı.

Siyah beyazlı oyuncular Pazar günü karşılaşacakları Galatasaray'ı yenerek, hem kendilerinin hem de teknik direktörleri Slaven Biliç'in derbi şansızlığına son vermek istiyor.

  • Skorer
Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/besiktas-i...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0