Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş'ın Ankara Büyüsü Bozuldu

Beşiktaş'ın Ankara Büyüsü Bozuldu

Batuhan
11.05.2015 - 14:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Gaziantepspor'u konuk ettiği karşılaşmada 1-1 berabere kalarak 3. sıraya gerileyen Beşiktaş, şampiyonluk yolundaki avantajını taraftarlarının önünde yitirdi.

Bu sezon deplasmanda başarılı sonuçlara imza atan siyah-beyazlı ekip, taraftar desteğini aldığı iç saha karşılaşmalarında ise daha çok puan kaybı yaşadı.

'Kara Kartallar', Süper Lig'in 30 haftasında 15 kez rakiplerini konuk ederken, aynı sayıda deplasman maçına çıktı. Stadının yapımı sebebiyle iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat, Başakşehir Fatih Terim, Konya Büyükşehir ve Osmanlı statlarında oynayan Beşiktaş, buradaki karşılaşmalarda daha fazla hayal kırıklığı yaşadı.

Siyah-beyazlı ekip, 15 iç saha maçında 8 kez kazanabilirken, 5 beraberlik ve 2 de yenilgi alarak 16 puan yitirdi. 'Kara Kartallar', bu karşılaşmalarda 29 puan topladı.

Beşiktaş, özellikle şampiyonluk mücadelesinde kritik haftaların yaşandığı dönemde iç saha karşılaşmalarında istediği sonuçları almakta zorlandı. Siyah-beyazlı takım, taraftarlarının önünde yaptığı son 3 maçın sadece birini kazanırken, 2'sinden beraberlikle ayrıldı.

Bütün beraberlikleri içerde aldı

Süper Lig'de bu sezon 5 kez berabere kalan Beşiktaş, bu sonuçların tamamına iç saha karşılaşmalarında ulaştı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çaykur Rizespor (1-1) ve Eskişehirspor (1-1) ile berabere kalan siyah-beyazlılar, Osmanlı Stadı'nda ise Balıkesirspor (2-2) ve Gaziantepspor (1-1) beraberlikleri yaşadı. Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olduğu İstanbul Başakşehir maçını da 0-0 beraberlikle tamamladı.

Ankara büyüsü de bozuldu

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat ve Başakşehir Fatih Terim statlarına göre daha başarılı sonuçlar aldığı Osmanlı Stadı'nda da hayal kırıklığı yaşamaya başladı.

Ligin ikinci yarısında Balıkesirspor ile Gaziantepspor'u burada konuk eden siyah-beyazlı ekip, rakiplerine üstünlük kurmayı başaramadı ve bu maçlardan beraberlikle ayrıldı.

Deplasmanda 9 puan kaybetti

'Kara Kartallar', iç saha maçlarına göre deplasmanda daha başarılı sonuçlara imza atıp daha fazla puan topladı.

Rakiplerine 15 maçta konuk olan Beşiktaş, 12 kez galibiyet sevinci yaşadı. Bu maçların 3'ünden yenilgiyle ayrılan siyah-beyazlılar, 9 puan kaybı yaşadı. 'Kara Kartallar', dış sahada toplam 36 puan elde etti.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisine düştü

Siyah-beyazlı takım son olarak Gaziantepspor'u konuk ettiği maçta yaşadığı puan kaybıyla şampiyonluk mücadelesinde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisine düştü.

Torku Konyaspor'u sahasında 1-0 yenen Galatasaray, 67 puanla liderlik koltuğuna otururken, Medicana Sivasspor'u deplasmanda 3-2 mağlup eden Fenerbahçe de 66 puanla ikinci sırada yer aldı. Ev sahibi avantajını değerlendiremeyen Beşiktaş ise yaşadığı puan kaybının ardından 65 puanla liderlikten 3. sıraya geriledi.

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0