Görüş Bildir
Haberler
Berat İmkansızı Başarmaya Devam Ediyor

Berat İmkansızı Başarmaya Devam Ediyor

Rıdvan KAYA
30.01.2017 - 11:08

Berat İmkansızı Başarmaya Devam Ediyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Berat Mustafa İzgi, olmaz denilenleri bir bir başarmaya devam ediyor..

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 3 buçuk yaşındayken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle doktora götürülen ve anne karnında oksijensiz kaldığı için beyin sinirlerinin  yeterli çalışmaması nedeniyle gözlerinde  %50 görme kaybı tespit edilen ve epilepsi hastalığı tanısı konulan  %70 zihinsel engelli raporu verilen Berat Mustafa İzgi, 9 yaşında gittiği devlet okulunun (Dörtyol  İlk Kurşun İlkokulu) engelli özel eğitim sınıfında 6 ayda okumayı öğrenmişti.

Berat Mustafa İzgi şimdi de11 yaşında ve Payas STEM öğrencisi. Berat bir ilki daha başararak  18- 19 Şubat tarihleri arasında İzmir'de yapılacak olan FLL Bilim Kahramanları yarışmasına Payas STEM Robotik takımında arkadaşlarıyla birlikte katılacak.

Payas STEM Koordinatörü Cem Kağar, 2014 yılında eşimin öğrencisi olan ve bizim de özel bir öğrencimiz olan Berat Mustafa İzgi, 6 ay gibi kısa bir sürede okumayı öğrenmişti. O zaman da azmi ve kararlılığıyla imkansız diye bir şeyin olmadığını bizlere ispatlamıştı. Şimdi de Payas STEM Robotik Takımımızın bir üyesi olarak robotik kodlama yarışması olan ve Akdeniz bölgesinden sadece 2 okulun katılabildiği bir yarışmaya takım arkadaşlarıyla birlikte katılacak.

Berat'ın bu kadar kısa bir sürede bu aşamaya gelmiş olması bizleri hem mutlu etmekte hem de gururlandırmaktadır' dedi.

Berat Mustafa İzgi de hem öğretmenlerini hem de arkadaşlarını çok sevdiğini ve Payas STEM'de olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu ifade etti.

Özel Haber: Rıdvan KAYA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Berat İmkansızı Başarmaya Devam Ediyor

Berat İmkansızı Başarmaya Devam Ediyor
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın