Görüş Bildir
Haberler
Berat Albayrak Kimdir? Berat Albayrak Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Berat Albayrak Kimdir? Berat Albayrak Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Sunay Korkmaz
08.11.2020 - 19:37

Berat Albayrak,  Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiği duyurarak gündemin en çok konuşulan ismi haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı ile evli olan Albayrak'ın öz geçmişine dair detaylar Google üzerinden araştırılmaya başlandı. İşte Berat Albayrak ile ilgili merak ettikleriniz...

Berat Albayrak Kimdir?

Berat Albayrak Kimdir?

Berat Albayrak 21 Şubat 1978'de İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti  Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmaktaydı.

Haziran 2015 ve Kasım 2015'teki genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak meclise giren Albayrak, 2015-2018 yılları arasında Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı. 10 Temmuz 2018'den beri hazine ve maliye bakanlığı görevini sürdürmekteydi.

Eğitim Hayatı

Babasının adı Sadık, annesinin adı Kıymet'tir. Serhat adında bir ağabeyi olan Albayrak aslen Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinin Yenice köyündendir. Lise eğitimini Fatih Kolejinde tamamlayan Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında New York'taki Pace Üniversitesi Lubin School of Business'te finans üzerine yüksek lisans yaptı. Kadir Has Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümünde Elektrik Enerjisi Üretiminde Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Finansmanı: Bir Uygulama adlı teziyle doktora derecesini aldı.

Siyasi Kariyeri

7 Haziran 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden (AK Parti) milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. 1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 64. Hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na getirildi. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükûmette bu görevine devam etti. 2017 Anayasa değişikliği referandumu'nda kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 genel seçimleri'nin ardından kurulan 66. Hükûmette Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandı.

Evliliği

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evlidir. Albayrak'ın bu evlilikten 4 çocuğu bulunmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
21
7
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mel son

tanışmak için geç kalmadikmi aptal editör

asosyalizm

Eğitimli bir döl israfı

os mom

Ekonominin E’sini bilmeyenler gelmiş burda konuşuyor. Gülünç bir durum. Gerçekten yazık. Kötü bir ekonomiyi zaten iyi bir hale getirmek için 20 yıldan fazla ... Devamını Gör