Görüş Bildir
Haberler
Benzin, LPG ve Motorine Tarihi Zam! Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Benzin, LPG ve Motorine Tarihi Zam! Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Dolar kurundaki yükselişe paralel olarak akaryakıt fiyatları da artmaya devam ediyor. Bu kez akaryakıt fiyatlarına üçlü zam geldi. Dolar/TL'deki tarihi yükselişin ardından akaryakıta da tarihi zam! Benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, oto gaza 65 kuruş zam kararı alındı. Zamlar bu gece yürürlüğe girecek.  Peki, akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar kurundaki yükselişe paralel olarak akaryakıt fiyatları da artmaya devam ediyor. Bu kez akaryakıt fiyatlarına üçlü zam geldi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, oto gaz ise 65 kuruş zamlandı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak fiyat artışı, pompaya yansıyacak.

Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Zammın ardından Ankara'da ortalama 8,72 liradan satılan benzinin litre fiyatı 9,74 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 8,67 liradan 9,69 liraya, İzmir'de 8,74 liradan 9,76 liraya çıkacak.

 Ankara'da ortalama 8,77 liradan satılan motorinin litre fiyatı 9,83 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 8,71 liradan 9,77 liraya, İzmir'de 8,79 liradan 9,85 liraya çıkacak.

 LPG'nin litre fiyatı da Ankara'da ortalama 7,40 liradan 8,05 liraya, İstanbul'da ortalama 7,35 liradan 8 liraya ve İzmir'de 7,23 liradan 7,88 liraya yükselecek.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın