Görüş Bildir
Haberler
Benim Diyen Geliştiricilere Taş Çıkartacak, Oyunları Baştan Aşağı Yenileyen 13 Harika Mod

Benim Diyen Geliştiricilere Taş Çıkartacak, Oyunları Baştan Aşağı Yenileyen 13 Harika Mod

Oyunları baştan aşağı değiştirirken oyun deneyimini ikiye katlayan oyun modları sevdiğimiz yapımlara yeni içerikler ekliyor. Oynanış süresini de kimi zaman büyük oranda artıran bu modlar sayesinde oyunlar bambaşka bir hale bürünüyor. Gelin, en sevdiğimiz strateji oyunlarından açık dünya türündeki yapımlara kadar oyunları baştan aşağı değiştiren modlara bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. NoCubes Mod (Minecraft)

1. NoCubes Mod (Minecraft)

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Minecraft, küplerden ve piksel dokulardan oluşan uçsuz bucaksız bir dünya sunuyor. Oyuncunun dilediği her şeyi inşa edebildiği yapım özellikle bloklardan oluşan tarzıyla tanınıyor.

Peki Minecraf’ta hiçbir şeyin köşeli olmadığını ve küpler yerine her şeyin pürüzsüz yüzeylerden oluştuğunu düşünebilir misiniz? NoCubes modu sayesinde Minecraft’ı baştan aşağı bloksuz hale getirmek mümkün. Forge mod kurucusu aracılığıyla oyuna yükleyebileceğiniz mod kesinlikle çok daha farklı bir Minecraft deneyimi vadediyor.

2. Cihat ve Haçlılar (Mount & Blade: Warband)

2. Cihat ve Haçlılar (Mount & Blade: Warband)

Cihat ve Haçlılar modu ise bir Türk ekip tarafından, oyun dünyasının gönüllere taht kuran Türk oyun Mount & Blade: Warband için geliştirildi. Tamamen yerli ve milli olan oyunda yine yerli bir mod sayesinde oyuncular Haçlı Seferleri’ne yolculuk ediyor.

Oyunun haritasını, içeriklerini ve karakterlerini değiştiren modül, tarihi bir dönemi Warband’ın zamansız mekanikleriyle harmanlıyor. Bunu da oldukça başarılı bir şekilde yapan Warband modunu indirebilir ve Selçuklularla beraber kutsal toprakları Haçlı ordusuna karşı koruyabilirsiniz.

3. Osmanlı Modu (The Battle for Middle Earth II)

3. Osmanlı Modu (The Battle for Middle Earth II)

İnternet kafelerin vazgeçilmezi olan The Battle for Middle Earth II, Osmanlı Modu ile beraber Elf savaşçılarını yeniçerilere çeviriyor. Gandalf ve Aragorn ise karşımıza Osman Gazi ya da Fatih Sultan Mehmet olarak çıkıyor.

Fantastik kahramanları çağırdığımız kaleler ise adeta Enderun Mektebi’ne dönüşüyor. Seslendirmelerden, karakter dokularına kadar oyunu değiştiren Osmanlı Modu’nun listedeki en eğlenceli modlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

4. Third Age: Total War (Medieval II: Total War - Kingdoms)

4. Third Age: Total War (Medieval II: Total War - Kingdoms)

Medieval II: Total War sevilen strateji oyunu serisinin en sağlam halkalarından biri olarak öne çıkıyor. Yapım oyuncuları orta çağdaki krallıklarını yönetmeye, ordular oluşturmaya ve entrikalarla dolu diplomatik ilişkiler kurmaya davet ediyor.

Halihazırda oldukça keyifli olan oyun, Third Age: Total War modu ile bambaşka bir boyut kazanıyor. Yüzüklerin Efendisi evrenini oyunun mekanikleriyle başarılı bir şekilde birleştiren mod, yüzlerce saati aşan oynanış süresi vadediyor. Bu mod sayesinde Yüzük Savaşı’na yön verebilir, Elf orduları kurabilir ya da Sauron’un yerini alabilirsiniz.

5. ENB (GTA: San Andreas)

5. ENB (GTA: San Andreas)

ENB grafik modları sayesinde sadece Grand Theft Auto serisinin efsane üyesini değil, birçok oyunu baştan aşağı yenileyebilirsiniz. Boris Vorontsov tarafından geliştirilen mod, oyunları görsel açıdan adeta günümüz standartlarına getiriyor ve 2004'te çıkan GTA: San Andreas bile GTA V gibi gözüküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Unofficial Patch (Vampire: the Masquerade – Bloodlines)

6. The Unofficial Patch (Vampire: the Masquerade – Bloodlines)

Gerçek RPG severlerin gönlünde taht kuran Vampire: The Masquerade-Bloodlines, bu mod sayesinde teknik tarafta günümüz oyunlarından geri kalmıyor.

Kusurları olsa da aynı zamanda bir başyapıt olan Bloodlines, resmi olmayan bu mod sayesinde hem görev sorunlarından kurtuluyor hem de oyunculara sağlam bir vampir RPG deneyimi yaşatıyor.

7. The Great War (Napoleon: Total War)

7. The Great War (Napoleon: Total War)

Bir diğer sevilen strateji oyunu Napoleon: Total War ise The Great War moduyla Birinci Dünya Savaşı’na gidiyor. Oyuncuların İtilaf ya da İttifak Devletleri’nden birini seçtiği yapımda Gelibolu mücadelesinden Conk Bayırı’na kadar birçok savaşı tekrar canlandırabilirsiniz.

Oyundaki içeriği büyük oranda artıran The Great War modu sayesinde Birinci Dünya Savaşı’nın buhran dolu yıllarını ekranlarınızda hissetmek mümkün.

8. HD Reworked Project (The Witcher 3)

8. HD Reworked Project (The Witcher 3)

Oyun dünyasına adını altın harflerle yazdıran The Witcher 3, her açıdan geçer not alan en sağlam oyunlardan biri olarak öne çıkıyor.

Hikayesi, mekanikleri ve karakterleriyle unutulmaz bir öykü anlatan The Witcher 3, bu modla beraber adeta görsel bir şölene dönüşüyor. Mod sayesinde çok daha net grafikler kazanan oyunda Rivyalı Geralt’a hayat vermek çok daha iyi hissettirecek.

9. Gekokujo (Mount & Blade: Warband)

9. Gekokujo (Mount & Blade: Warband)

Bir diğer efsanevi Mount & Blade: Warband modu olan Gekokujo ise oyuncuları

Japonya’nın Şogun dönemine davet ediyor. Müthiş keyifli bir deneyim sunan mod, oyuna katanalar, yeni savaş animasyonları, devasa Japon şehirleri ve çok daha stabil bir performans kazandırıyor.

10. Nameless Mod (Deus Ex)

10. Nameless Mod (Deus Ex)

Listedeki en geniş çaplı modlardan biri olan The Nameless Mod, 7 yıllık bir geliştirme sürecinin meyvesi olarak 2009 yılında çıkış yaptı. Deus Ex’e iki adet ana senaryo ekleyen modülde 15 saatten fazla oynanış süresi de yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Enderal: Forgotten Stories (The Elder Scrolls V: Skyrim)

11. Enderal: Forgotten Stories (The Elder Scrolls V: Skyrim)

Listemizdeki en sağlam modlardan biri olan Enderal: Forgotten Stories ise adeta Skyrim aracılığıyla yepyeni bir oyunu ekranlara getiriyor.

Temel oyun motorunun sahip olduğu her özelliği tüm potansiyeliyle kullanan mod, geçtiğimiz günlerde tek başına çıkış yaptı. Kararlı bir ekibin uzun yıllar süren çalışmasıyla ortaya çıkan Enderal, Skyrim’in en ünlü modları arasında yer alıyor.

12. Long War (XCOM: Enemy Unknown)

12. Long War (XCOM: Enemy Unknown)

Sıra tabanlı strateji severlerin vazgeçilmez bir tercihi olan XCOM, Long War modu ile çok daha gerçekçi ve zorlayıcı bir boyuta ulaşıyor.

Long War, oyunun vadettiği her şeyi olabildiğince uzun süreli hale getirirken gerçekçilikten de taviz vermiyor. Savaş alanlarında kullandığınız asker sayısını 8’e çıkaran, böylece büyük ölçekli bir çatışma şansı veren Long War’ın listedeki en sağlam modlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

13. A Game of Thrones Mod (Crusader Kings 2)

13. A Game of Thrones Mod (Crusader Kings 2)

A Game of Thrones modu popüler kültürün en bilinen dizisini Crusader Kings 2 mekanikleriyle birleştiriyor. Oyuna büyü ve daha geniş bir diplomatik sistem kazandıran mod, halihazırda bulunan içerikleri de sansasyonel dizinin temasıyla uyumlu gale getiriyor.

Eğer Yedi Krallık’ın yegane hükümdarı olmak istiyor ve “diplomasi böyle yapılır” diyorsanız, bu moda kesinlikle göz atmalısınız.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
6
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

skyrimi oynamayi sevmeyen bir ben miyim acaba? Çok karmaşik görev üstüne görev çikiyor bazilari yarim kaliyor bir magraya giriyorsun çikana kadar saatler geç... Devamını Gör