Görüş Bildir
Haberler
Bekaret ile Alakalı Duyduğunuz Her Şeyi Unutun! Gelinin Annesi, Gerdek Gecesini Seyredip Şahitlik Ediyor

Bekaret ile Alakalı Duyduğunuz Her Şeyi Unutun! Gelinin Annesi, Gerdek Gecesini Seyredip Şahitlik Ediyor

R.G.
13.11.2020 - 12:31

Bekarete olan bakış açısının, toplumsal normlar tarafından oluşturulduğunu söylemek mümkün. Öyle ki; bazı toplumlar için bekaret kutsal sayılırken bazı kültürlerde ayıp karşılanabilir. Özellikle ülkemizde de bazı kesimlerin üzerine çok titrediği bu konunun, bazı bölgelerde çok daha farklı yorumlanması hepinizi şoka uğratabilir! Hatta bazıları midenizi bile bulandırabilir. İşte bekaretle alakalı farklı ülkelerdeki farklı yaklaşımlar...

Avustralya

Avustralya

Avustralya'da bekaret önemli olmadığı gibi, evlilik öncesinde bir engel olarak görülür. Özellikle bazı kabilelerde, genç kızların 'kızlık zarları' delinir. Bu işlem kabilede saygı gören yaşlı bir kadın tarafından elle ya da bir alet yardımıyla yapılır. 'Kızlık zarı' delindikten sonra seçilen bir grup erkek, kızlarla cinsel ilişkiye girer.

Afrika

Afrika

Ekvator Afrikası'nda da kadınların 'kızlık zarı' suni olarak delinir. Evlenmeden bir gün önce kabileden seçilen bir kişi kadınların 'kızlık zarını' deler. Ardından kadın bir grup erkekle birlikte olur. Cinsel ilişkiyi kabilenin büyükleri izler. Bu geleneğin amacı, kadını kendi kocasına hazırlamaktır.

Hindistan

Hindistan

Hindistan'ın bazı bölgeleri bekaret konusunda çok katı düşüncelere sahipken bazı bölgeleri bu konuyu neredeyse hiç önemsemez. Örneğin, küçük köylerde yeni evlenen kadınların 'kızlık zarı' Priapos (Bereket Tanrısı) heykelciğinin penisi ile delinir. Bu geleneğin amacı, hanedeki bereketi artırmak ve iyi evlatlara sahip olmak şeklinde açıklanır. Aynı zamanda, Priapos heykelciği aracılığıyla 'kızlık zarı' delme işleminin Roma döneminde de yapıldığı bilinir.

Filipinler

Filipinler

Filipinler'deki kabilelerde kadınların bakire olarak evlenmesi yasak. Kadının 'kızlık zarının' delinmesi, bir grup erkeğin görevidir. Kabile içinden seçilen bu görevli erkekler, evlenecek olan her kadınla cinsel ilişkiye girer.

Eskimo

Eskimo

Bazı Eskimo kabilelerinde bekaret kutsal kabul edilir. 'Bekaretin bozulması' görevi yalnızca kabilenin liderine aittir. Dolayısıyla lider hariç diğer erkeklerin böyle bir işe kalkışması doğru bulunmaz.

Guam

Guam

Guam'da bakirelerin evlenmesi ayıp ve kesinlikle yasak kabul edilir. Kızların evlenmeden önce, 'bekaretlerini bozdurma zorunluluğu' bulunur. Hatta bu kapsamda erkekler için değişik bir meslek var. Bazı erkekler, şehir şehir gezerek para karşılığında kadınların 'kızlık zarını' deler.

Kolombiya

Kolombiya

Kolombiya'da bekaret oldukça önemli görülür. Yeni evlenen bir çiftin gerdek gecesini gelinin annesi seyreder ve ilişkiye şahitlik eder. Bunun sebebi, bir büyüğün izlemesinin evliliğe şans getireceği düşüncesinden kaynaklanır.

Norveç

Norveç

Norveç'te bekaret önemli ve kıymetli kabul edilir. Kadınların evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamamış olmaları önemli görülür. Çiftlerin birbirini aldatması ya da birbirlerinden önce ilişkiye girmesi hoş karşılanmaz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
188
114
70
26
21
17
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın