Görüş Bildir
Haberler
Bebek Ve Çocuklarda Süt Alerjisi

Bebek Ve Çocuklarda Süt Alerjisi

Bebek Ve Çocuklarda Süt Alerjisi

Süt alerjisi , bebeğinizin süt içtikten sonra kısa bir süre içerisinde vücudunda reaksiyon oluşması anlamını taşımaktadır. Süt alerjisi tespit edilen veya fark edilen bebeğin acilen bir sağlık kuruluşuna götürülüp, gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Aksi taktirde bebeğiniz bu alerjiden büyük ölçüde zarar görebilir.

Bebek ve Çocuklarda Süt Alerjisinin Sebepleri

Sütte bulunan proteinler bazen bebek ve çocuklarda alerji ye sebep olmaktadır. Bu alerjinin sebebi ise bebek ve çocukların proteinlere karşı vücutları tarafından bir tehlike olarak algılanmasıdır. Bir nevi gıda alerji olarak düşünülebilir. Bebeklik çağında yeterli anne sütü alamamış olan bebek ve çocuklar, beslenmelerine inek sütü ile devam etmektedir. İnek sütü içerisinde bulunan proteinler de her bebekte olmamakla birlikte bir alerjiye sebebiyet verebilmektedir. Bu sebeple süt alerjisi olduğunu düşündüğünüz, belirtilerini hissettiğiniz çocuğunu gözetim altında tutmalı ve gerekli sağlık önemleri ile alerjinin üstesinden gelmeye çalışmalısınız.

Bebek ve Çocuklarda Süt Alerjisinin Belirtileri

İlk defa bebek sahibi olmuş olabilirsiniz. Ya da ilk bebeğinizde rastlamadığınız bir takım olumsuzluklara, ikinci çocuğunuzda rastlayabilirsiniz. İlk çocukta görülmeyip, ikinci çocukta görülebilecek alerjik reaksiyonlar olabileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Bebek ve çocuklarda süt alerjisi de bu şekilde olabilir. Bu konuda tecrübesiz olabilirsiniz. Ancak gerek çevrenizden duyabilir, gerekse araştırmalarınız neticesinde süt alerjisi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Süt alerjisi nin belli başlı belirtilerini sıraladığımızda, bulantı, kusma, karın ağrısı, gaz, vücutta ödem tarzı şişkinlik, deri döküntüleri, nefes almada güçlük çekmeyi görebilirsiniz. Bu belirtilerden biri ya da bir kaçını bebek ve çocuklarınız süt tüketiminden çok kısa bir süre içinde yaşayabilir. Böyle bir durumda öncelikle paniğe kapılmadan sakin davranmalı çocuğunuzu da böyle bir panikle korkutmamalısınız. Sizin vereceğiniz panik dolu bir davranış çocuğunuzun korkarak daha büyük panik yapmasına neden olabilir. Sayılan bu belirtileri gördüğünüz anda sütü kesmeli ve en yakın sağlık kuruluşuna çocuğunuzu götürmelisiniz.

Bebek ve Çocuklarda Süt Alerjisinin Tedavisi

Bebek ve çocuklarda süt alerjisi nin olup, olmadığının tespiti bazen çok basit olmakla birlikte bazen de gerekli kan testleri ile anlaşılabilmektedir. Süt alerjisinin tespiti için öncelikle sayılan belirtilerin görülmesi halinde çocuğun süt tüketimi kesilmeli ve gözlemlenmelidir. Belirtiler kayboluyor ise sütten kaynaklı bir alerji söz konusu olabilir. Ancak sütün verilmesinin kesilmesi halinde yine de belirtiler devam ediyor ise bir sağlık kuruluşuna giderek kan testi yaptırılması gerekmektedir. Kan testi sonucuna göre ise, antistaminik içeren ilaçlardan faydalanılması mümkündür. Bebeklik çağında sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde de görülme olasılığı bulunan alerjide anne sütünü kesmek yerine annenin aldığı süt ve süt içeren gıdalardan uzak durması yerinde olacaktır. Direk inek sütü, ya da anne sütü ile beslenen bebek ve çocukların yanı sıra mama ile beslenen çocuklarda da bu alerji görülebilmektedir. Bu durumda da verilen mamanın içeriğinde inek sütü olup olmadığına bakılmalı ve eğer var ise mama derhal kesilmelidir.

Kaynak: http://www.saglikveyasam.com/sut-aler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın