Görüş Bildir
Haberler
BDDK'nın Soruşturmasında Süreç Nasıl İşleyecek? Soruşturulan İsimlerden Karşı Atak Geldi

BDDK'nın Soruşturmasında Süreç Nasıl İşleyecek? Soruşturulan İsimlerden Karşı Atak Geldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) suç duyurusu üzerine, aralarında eski Merkez Bankası Başkanları İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz ile Rüşdü Saraçoğlu’nun da bulunduğu 26 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Şimdi gözler sürecin nasıl işleyeceğine çevrilirken, bir karşı atak da Ekonomist-yazar Mustafa Sönmez'den geldi. Sönmez, BDDK yöneticileri hakkında şikayetçi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sermaye Piyasası Kanunu 3 yıldan 5 yıla kadar hapis diyor

Sermaye Piyasası Kanunu 3 yıldan 5 yıla kadar hapis diyor

Sermaye Piyasası Kanunu’na göre “Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayan” kişiler, 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılıyor.

BDDK’nin şikayet gerekçesi ise ‘kur hareketlerinin manipüle edildiği’ şeklinde. Suç duyurusu yapılan isimler arasında Mustafa Sönmez dahil milletvekilleri, gazeteciler, eski Merkez Bankası Başkanları ve ekonomistler de var.

"26 kişinin attığı tweet’ler tek tek incelenecek"

"26 kişinin attığı tweet’ler tek tek incelenecek"

Türkiye gazetesinin haberine göre, Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı 'Manipülasyon suçundan dolayı inceleme başlatıldıysa, o konudaki düzenlemelere göre hareket edilecektir. Şu anda savcılık, suç duyurusuyla ilgili inceleme yapacak. 26 kişinin attığı tweet’ler tek tek incelenecek. Analiz edilecek. Daha sonra şüphelilerin ifadeleri alınacak. Ardından savcı, bu suç oluşmuş mu, oluşmamış mı ona bakacak. Savcı, yüzde 50’yi geçen bir şekilde suç oluştuğuna karar verirse dava açacak. Mahkemede yüzde 100 suçun oluştuğuna kanaat getirirse ceza verecek. Bu, ilk derece olarak iki üç yıllık bir süreçtir' açıklamasında bulundu.

Ekonomik sonuç doğurmuş!

Ekonomik sonuç doğurmuş!

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi Başkanı Mehmet Sarı, 'Siyasal anlamda bir eleştiri yapıldığında; bunun ekonomik olarak bir sonuç doğurması ve yatırımcının mal varlığında ve kişisel haklarında bir zarara sebebiyet vermemesi temel prensiptir. Ama yapılan bir eleştiri değil. Doğrudan etki alanı oluşturmak suretiyle borsa ve döviz yatırımcısına para kaybettirmek, ekonomik zarara uğratmak istendiğini görüyoruz. Burada savcı, hedeflenen amaçla gerçekleşen sonuç arasındaki bağı değerlendirecek' ifadelerini kullandı.

Mustafa Sönmez'den BDDK'ya karşı atak!

Mustafa Sönmez'den BDDK'ya karşı atak!

Halk TV programcısı ekonomist-yazar Mustafa Sönmez, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) başkanı Mehmet Ali Akben, ikinci başkanı Yakup Asarkaya ve kurul üyeleri Mustafa Balcı, Ahmet Aksu, Hurşit Yıldırım ile Olcay Turan’dan şikayetçi oldu.

Sönmez, BDDK başkanı ve kurul üyelerine özel hayatın gizliliğini ihlal, itibar zedeleme ve hedef gösterme suçlamaları yöneltti.

BDDK’nin Twitter hesabında isminin yayınladığını ve “kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımla” itham edildiğini belirten Sönmez şikayet dilekçesinde, BDDK yetkililerinin kendisini suçlu gibi göstererek, yargıda bulunduğunu ifade etti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arc noise

BDDK'dan nasıl kötü PR yapılır adlı ders...