Görüş Bildir
Haberler
Bayram Sofralarını Bir Başka Sevenlere Müjde! Sofradan Mideye Bayram Yaşatacak 13 Kolay Tarif

Bayram Sofralarını Bir Başka Sevenlere Müjde! Sofradan Mideye Bayram Yaşatacak 13 Kolay Tarif

Onedio Yemek
20.08.2018 - 16:37

En güzel sofra sevdiklerimizle paylaşılan sofradır! Bu bayram klasik lezzetlerin yanında farklı şeyler denemek isterseniz herkesin midesine bayramı getirecek 13 tarif!

İçeriğin Devamı Aşağıda

KAVANOZ KEBABI 0:05

1 lt kavanoz

300 gr dana kuşbaşı

5-6 adet mantar

5-6 adet kiraz domates

3-4 dilim patlıcan

1 adet havuç

5-6 adet arpacık soğan

5-6 diş sarımsak

10-15 adet badem

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 küçük kuru biber (arzuya göre)

1/4 SB zeytinyağı

1 YK domates salçası

3 YK ılık su

Tuz

Karabiber

1 TK kekik

1 TK tereyağı

Bir kapta ılık su, tuz, karabiber, kekik, salça ve zeytinyağını iyice karıştırın. Sonrasında kavanozun içerisine domates, arpacık soğanı, havuç, patlıcanı koyun. üzerine etlerin yarısını koyup, biber, sarımsak, mantar, badem ve etlerin kalanını koyun. Sonrasında üzerine hazırladığımız sosu ve 1 TK tereyağını ilave edip kapağını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 60-70 dk pişirin. Pişmiş sebze ve pilav ile servis edin.

ET SOTE 1:02

500 gr sotelik et

1 adet kuru soğan

4 adet sivri biber

3 adet domates

Maydanoz

Yarım yemek kaşığı tereyağı

Zeytinyağı

Kekik

Pul biber

Karabiber

Tuz

Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavurun. Sonra kuş başı doğranmış etleri ekleyip karıştırmaya devam edin Et suyunu salarken baharatları, biber ve domatesi ilave edip karıştırın. Etlerin üzerine gelecek kadarda su ilave edip soteyi pişmeye bırakın. Servis ederken ince kıyılmış maydanoz ile tabağı süsleyin.

ÇÖKERTME KEBABI 1:34

300 gr biftek

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Pul biber

Kekik

Tuz

4 YK sirke

2 adet patates

2 YK zeytinyağı

1 YK domates salçası

1 SB domates rendesi

Tuz

Biftekleri jülyen doğrayın. Soğan, sarımsak, biftek, baharatlar ve sirkeyle harmanlayıp en az 30 dk en fazla 4 saat kadar dinlendirin. 2 adet patatesi kibrit şeklinde doğrayın ve kızartın. Etleri soteleyin. Sosu için bir sos tenceresine zeytinyağı, salça, domates püresi ve tuzu alıp sos kıvamına gelene kadar pişirin. Patatesleri tabağa alın üzerine yoğurt ilave edin. Sotelediğiniz etleri ve sosu ilave edin.

Kolay Alinazik 2:41

200 gr yoğurt

2-3 adet patlıcan Tuz

2 diş sarımsak

300 gr dana kuşbaşı 1 YK tereyağı

1 YK salça

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kekik

1/2 SB su

Patlıcanları közleyin. Sonrasında kabuklarından ayırıp ince ince kıyın. Etleri tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında tereyağını ve salçayı ilave edin ve karıştırın. Sonrasında

baharatları ve suyu ekleyip karıştırarak pişirin. Etler piştikten sonra yoğurt, sarımsak, tuz ve patlıcanları karıştırın. Sonrasında tabağa yoğurtlu karışımı koyup üzerine etleri koyarak servis edin.

Anne Köftesi 4:00

500 gr kıyma

1 adet yumurta

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1/4 SB ekmek içi

1 TK domates salçası

1/2 demet maydanoz

1/2 TK kırmızı toz biber

1/2 TK kırmızı pul biber

1/2 TK kimyon

1/2 TK köfte baharı

1 TK tuz

1 TK karabiber

Rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, ekmek içi, sarımsak, domates salçası, baharatlar ve kıyma iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verilir ve yağda kızartılır.

Ekşili Kuru Dolma 5:48

6 adet kuru patlıcan

6 adet kuru biber

200 gr yağlı bıçak kıyması

1 SB pirinç

1 adet soğan

5 diş sarımsak

2 YK Antep salçası

1/2 TK acı kırmızı toz biber

1/2 TK isot

1/2 TK karabiber

1 TK sumak ekşisi

1 TK tuz

Sosu için;

1 YK Antep salçası

1 TK sumak ekşisi

1 TK tuz

4 YK zeytinyağı

1 lt su

Patlıcan ve biberleri 15-20 dk kadar kaynatın. Sonrasında soğuk sudan geçirip kenara alın. Biber ve patlıcanların çok fazla yumuşamamasına dikkat edin. Sonrasında pirinçleri yıkayıp süzün. Sarımsak ve soğanları ince ince kıyın. Kıyma, pirinç, sarımsak, soğan, salça, sumak ekşisi ve baharatları iyice karıştırın. Kuru patlıcan ve biberleri yarısından daha az olacak şekilde doldurup ağızlarını sıkın ve tencereye dizin. Sosu için bir sos tenceresine zeytinyağı ve salçayı alın ve kokusu çıkana kadar soteleyin. Sonrasında içerisine sıcak su ve diğer malzemeleri ilave edip kaynatın. Dolmaları dizdiğiniz tencereye suyu ilave edip yaklaşık 40-60 dk pişirin.

FIRINDA KUZU KOL 6:49

1 kuzu kol

3-4 adet acı biber

9-10 diş sarımsak

2-3 adet kırmızı soğan

Tuz

Karabiber

Taze kekik

Zeytinyağı

Kuzu kolun üzerindeki fazla yağlı olan ve zar kısımlarını kesin. Bıçağın ucuyla kuzu kolun üzerinde delikler açın. Açtığınız deliklerin içine sarımsakları gömün. Üzerine çok az karabiberi, tuz serpip ovun. Her yerini yağlayın ki güzelce kızarsın. Fırın tepsisine yaydığınız pişirme kağıdının üzerine biberleri, soğanı, kekiği yayın. Üzerine kuzu kolu yerleştirin ve yağlı kağıt ile sarın. Fırında uzun sürece pişeceğinden yanmaması için yağlı kağıdı bir de alüminyum folyo ile sarın. 160 derece fırında 3 saat pişirin. Üzerini açıp fırının ısısını 200 dereceye çıkartıp kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

DOMATESLİ PİLAV 7:40

2 SB baldo pirinç

2 SB et suyu

3 YK tereyağı

1 YK sıvı yağ

3 domates

Tuz

Pirinçleri akan suyun altında yıkayın. Bir kap içerisinde pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyin, su soğuyana kadar bekleyin. Bu sırada domatesleri soyun ve mutfak robotundan geçirin. Pilav tenceresinin içerisinde yağları eritin ve domates püresinin suyunu çektirin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip, kavurun. Sıcak et suyunu dökün ve tuzunu ayarlayın. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.

YEŞİL MERCİMEKLİ ERİŞTE PİLAVI 8:39

½ SB yeşil mercimek

1 SB erişte

1 kuru soğan

2 YK tereyağı

2 YK sıvı yağ

2 SB et suyu

Tuz

Karabiber

Yeşil mercimeği haşlayın ve süzün. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yağın içerisinde kavurun. Üzerine yeşil mercimeği ve erişteyi ilave edip kavurmaya devam edin. Erişte tanelerinin rengi yavaş yavaş kahverengileşmeye başlayınca sıcak et suyunu, tuzunu ve karabiberini döküp, kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

ZERDEÇALLI KUSKUS PİLAVI 9:20

1 SB kuskus

10-15 arpacık soğan

5 YK tereyağı

2 SB et suyu

1 YK zerdeçal

Tuz

Karabiber

Arpacık soğanlarının kabuklarını soyun. Tereyağını eritip arpacık soğanları 7-8 dakika kavurun. Aynı tencere içinde kuskusu kavurun. Üzerine sıcak suyu ve baharatları ekleyin. Su kaynadıktan sonra altını kısın ve suyu çekene kadar pişirin.

MEYHANE PİLAVI 9:52

2 YK tereyağı

1 YK zeytinyağı

1 kuru soğan

2 diş sarımsak

1 YK domates salçası

½ YK biber salçası

2 domates

1 kırmızı biber

1 yeşil biber

1 SB bulgur

2 SB sıcak tavuk suyu

1/2 TK tuz

¼ TK karabiber

1/2 TK kuru nane

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Biberlerin tohumunu çıkartıp yemeklik doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Bulguru yıkayıp süzün. Zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresinde eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra salçaları ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin. Biberleri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Süzdüğünüz bulguru da ekledikten sonra biraz kavurun. Tavuk suyu, domates, tuz ve karabiberi ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Ocaktan alırken kuru naneyi ilave edin ve pilavı 10 dakika dinlendirin.

Tahinli Piyaz 10:45

1 adet soğan

2 TK sumak

2 dal taze soğan

2 SB haşlanmış kuru fasulye

1 adet domates

2 adet yumurta

Maydanoz

2 YK tahin

4 YK zeytinyağı

2 YK limon suyu

Tuz

Pul biber

Soğanları piyazlık doğrayıp sumak ile iyice ovun. Sonrasında bir kasede kuru fasulye, domates, taze soğan ve sumaklı soğanları karıştırın. Üzerine haşlanmış yumurta ve maydanoz ekleyin. Bir kapta kalan malzemeleri iyice karıştırıp üzerine dökerek servis edin.

Babagannuş 11:26

1 adet bostan patlıcanı

2 diş sarımsak

1/3 SB tahin

1/4 SB limon suyu

1 TK nar ekşisi

1 TK kimyon

1/2 TK toz kırmızı biber

1 TK tuz

Zeytinyağı

Kavrulmuş susam

Maydanoz

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Sonrasında blenderda zeytinyağı, susam ve maydanoz dışındaki malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın. Zeytinyağı, susam ve maydanoz ile servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslan

Kesinlikle alüminyum folyo kullanmayın, çok çok zararlı.