Görüş Bildir
Haberler
Bayatlamayan Kurabiye Tarifi: Bayatlamayan Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi: Bayatlamayan Kurabiye Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
09.02.2022 - 10:00

Bayatlamayan kurabiye tarifi, uzun süre tazeliğini koruma özelliği ile çat kapı gelen misafirlerinize sunabileceğiniz eşsiz bir lezzet. Özenle şekillendirerek fırına vereceğiniz bu nefis kurabiyeleri günlerce hatta haftalarca ilk günkü tazelikleri ile tüketebilirsiniz.  Üstelik evinizde bulunan malzemelerle hazırlayacağınız bayatlamayan kurabiye tarifini yaparken zorlanmayacaksınız da. Bayatlamayan kurabiye nasıl yapılır? Sorusuna cevap olarak pudra şekerli harika bir kurabiye tarifi hazırladık. kıyır kıyır yapısıyla severek tüketeceğiniz bayatlamayan kurabiye tarifinde yer alan malzemeler, yapım aşaması ve püf noktaları bu yazıda…

Kurabiye dendiğinde hiç kuşkusuz herkesin yüzünde tatlı bir tebessüm oluşur. Lezzetiyle kokusu ve görünümü ile karşı konulmaz bu atıştırmalıklar çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Hele ki ilk günkü tazeliklerini koruduklarında daha da cezbedici bir hal alırlar. Bayatlamayan kurabiye tarifi ile sizler de uzun süre kıyır kıyır kurabiyeler tüketmek için hoşunuza gidecek tarifimizi deneyin. İşte ağızda dağılan o tarif…

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi İçin Gereken Malzemeler

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- 200 gram tereyağı

- 1 tane yumurta akı

- 2 yemek kaşığı nişasta 

- Yeteri kadar un

- Kabartma tozu

- Vanilya

- 1 su bardağı pudra şekeri

Bayatlamayan Kurabiyenin Püf Noktası

Bayatlamayan Kurabiyenin Püf Noktası

Bu tarifimizde şeker kullanmıyor yalnızca üzerlerine pudra şekeri serpiştiriyoruz. Bu nedenle güzelce pudra şekerine buladığınızda şekerin eksikliğini hissetmeyeceksiniz. Kurabiyeler tam olarak soğuduklarında pudra şekeri serpiştirmeye dikkat edin. Ayrıca pişirme aşamasında gözünüz fırında olmalı çünkü bu kurabiyeler hemen pişiyorlar.

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

- Hamur yoğurma kabına sıvıyağ, yumuşak tereyağı, yumurta akı, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Ardından kontrollü bir şekilde un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopardığınız hamura yuvarlak şekiller vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

- Fırını 185 dereceye alın, biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verebilirsiniz. Bu kurabiyeler 10-15 dakika gibi kısa sürede pişecektir. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirin. Her yanını pudra şekerine buladıktan sonra saklama kavanozuna doldurabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın