Görüş Bildir
Haberler
Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi…

Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi…

Şebnem Sucu
14.01.2022 - 09:24

Damla çikolatalı kurabiye çikolata parçacıklarına bezenmiş son derece kolay bir kurabiyedir. Ağızda dağılan hamuru ve hafif lezzeti ile çay ve kahvenin yanında aranan bir atıştırmalıktır. Kapalı kaplarda muhafaza edildiğinde tazeliğini koruyabilen damla çikolatalı kurabiye tarifini içeriğimizde paylaşacağız. Çocukların da çok sevdiği damla çikolatalı kurabiyeyi verdiğimiz tarife göre dakikalar içinde hazırlayabilir onlara sağlıklı atıştırmalıklar nasıl pişirilir öğretebilirsiniz. Peki, damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? İşte evde kolay damla çikolatalı kurabiye tarifi…

Kurabiyeler çay ve kahvelerin yanında ikram edilen ve neredeyse herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Bazı kurabiye tarifleri biraz uğraşı, bazıları ise özen ister. Ancak göz açıp kapanıncaya kadar hazırlanan ve iyi muhafaza edildiğinde günlerce tazeliğini koruyan bir kurabiye denecek olursa akla ilk olarak damla çikolatalı kurabiye gelir. Tepsi tepsi hazırlayarak özel günlerde sevdiklerinize tattırmaktan keyif alacağınız damla çikolatalı kurabiye tarifinin hiçbir detayını atlamadan sizlere sunacağız. İşte karşınızda damla çikolatalı kurabiye tarifi…

Damla Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri

• 2 tane yumurta

• 125 gram tereyağı ya da margarin

• Yarım çay kaşığı tuz

• 1 su bardağı damla çikolata

• 1 su bardağı pudra şekeri

• 300 gram un

• 2 paket vanilya

• 1 paket kabartma tozu

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

1. Oda ısısında yumuşak bir hal alan 125 gram tereyağını mikser yardımı ile krema kıvamı alana kadar çırpın.

2. Ardından 2 tane yumurtayı karışıma ekleyerek özdeşmeleri için tekrar çırpın.

3. Şimdi ise 1 paket kabartma tozu, 2 paket vanilya, 1 su bardağı pudra şekerini de ekleyin ve karıştırma işlemine devam edin.

4. Unu elek yardımı ile karışıma eledikten sonra 1 su bardağı damla çikolatayı ilave edin. Artık hamuru yoğurmak için kolları sıvayabilirsiniz.

5. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurun ağzını streçle sıkıca sarıp 20 dakika kadar buzdolabına kaldırın.

6. Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra hiç beklemeden şekil verin. Cevizden biraz daha iri şekil verilen kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye alın. 

7. Fırını 175 derece ayarda biraz ısıttıktan sonra kurabiye tepsisini fırına verin. Kurabiyeleri hafiften rengi dönünceye kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın