Görüş Bildir
Haberler
Batık Problemiyle Başı Dertte Olanlar Buraya! Pürüzsüz Bir Bacak Görünümü İçin Uygulamanız Gereken 10 Adım

Batık Problemiyle Başı Dertte Olanlar Buraya! Pürüzsüz Bir Bacak Görünümü İçin Uygulamanız Gereken 10 Adım

Nurseda Gerek
02.06.2021 - 07:15

Kadın erkek fark etmeksizin neredeyse hemen hemen herkesin canını sıkan batık problemi ile baş etmek sandığınızdan daha kolay. Yaklaşan yaz aylarında pürüzsüz ve sağlıklı bacaklara kavuşmanız için düzenli olarak uymanız gereken 10 basit adımı sizler için bir araya getirdik. ✌

1. Jilet meselesine dikkat!

1. Jilet meselesine dikkat!

Tıraş meselesi ve batık problemi çoğu kişinin karşılaştığı pek de nadir olmayan durumlar arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında ağda yapmanın zorlaşması ile tıraş uygulamasına yönelen kişi sayısı oldukça fazlalaşıyor. Hal böyle olunca batık problemiyle baş etmek de biraz can sıkıcı olabiliyor. Tıraş meselesinde en dikkat edilmesi gereken nokta, cildinizi iyi temizlemekten geçiyor. Tıraş öncesi antiseptik bir cilt temizleme ürünüyle bacaklarınızı temizlemeniz, hem cilt yüzeyinizdeki bakterileri temizlemenizde hem de daha iyi bir tıraş deneyimi yaşamanıza yardımcı olacaktır. 

Not: Her tıraş uygulamasından sonra bıçağı temizlemeyi asla unutmayın!

2. Hiçbir şekilde batıklarla oynamayın!

2. Hiçbir şekilde batıklarla oynamayın!

Batıklar hemen hemen herkesin canını sıkan bir durum. Göze çarpan batıkları çıkarmaya uğraşmaksa kimine göre rahatlatıcı, kimine göre ise oldukça rahatsız edici. 😬 Batıklarla başınız dertteyse, sakın ola ki o batıkları çıkarmak için efor sarf etmeyin. Özellikle temizliğinden emin olmadığınız bir iğne ve cımbız yardımıyla batıklarınızla oynamanız, daha büyük sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Deri üzerindeki çoklu ya da iltihaplı batıklar için bir dermatologdan yardım almanızda fayda var.

3. Kuru fırçalama aşamasını atlamayın.

3. Kuru fırçalama aşamasını atlamayın.

Kuru fırçalama her kadının uygulaması gereken bir adım. Her gün 2 veya 3 dakika boyunca kuru fırçalama yapmanız halinde pürüzsüz, kadife görünümünde bacaklara sahip olmanız çok olası. Bu nedenle özellikle batık problemi olan kişilerin mutlaka uygulaması gereken bu adım, asla atlanmamalıdır. Her gün en az 3 dakika olmak şartı ile, aşağıdan yukarıya doğru bacaklarınızı kuru fırçalamanız halinde batıklarınızdan büyük oranla kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda düzenli olarak uygulayacağınız kuru fırçalama ile hem batıklarınızdan hem de selülitlerinizden kurtulabilirsiniz.

4. Kese kullanımını doğru zamanda yapmaya özen gösterin.

4. Kese kullanımını doğru zamanda yapmaya özen gösterin.

Kese batık kıllardan kurtulmak adına kullanabileceğini en etkili uygulamalar arasında yer almaktadır. Duş esnasında yapacağınız kese işlemi her ne kadar acıtan bir işlem gibi gözükse de cildinizi ölü derilerden arındırarak, batıklardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Belirli aralıklar cildinizin ihtiyacı kadar kese yaparak, yeterli sonuçlara ulaşabilirsiniz. Kuru ve hassas ciltliyseniz, bir duş jelinden yardım alarak daha rahat keselenebilirsiniz.

5. Ponza taşı kullanmayı alışkanlık haline getirin.

5. Ponza taşı kullanmayı alışkanlık haline getirin.

Tüm bu aşamaların arasında ponza taşını görmek sizi şaşırtabilir. Fakat ponza taşı sanılanın aksine sadece topuklar için kullanılmıyor! Batıklarınızdan kurtulmak için deneyebileceğiniz ponza taşı sayesinde pürüzsüz bacaklara sahip olmanız çok olası. Ponza taşı bir nevi kese işlemi gibi cildinizi ölü derilerden arındırır ve batık sorununuzu en aza indirir. Ponza taşını düzenli olarak kol ve bacak bölgenizde kullanarak, batıklardan kurtulabilir, oluşabilecek batıkların önüne geçebilirsiniz.

6. Düzenli peeling yapmayı ihmal etmeyin.

6. Düzenli peeling yapmayı ihmal etmeyin.

Batıkların en büyük düşmanlarından birinin düzenli peeling uygulaması olduğunu biliyor muydunuz? Batık problemlerini büyük ölçüde ortadan kaldırmak istiyorsanız, başlıca yapmanız gereken işlemin cildinizi ölü derilerden arınmak olduğunu birkaç madde öncesinde belirttik. Bu nedenle peeling uygulaması ile büyük ölçüde ölü derilerden arınarak, batık problemlerinizi rafa kaldırabilirsiniz. Özellikle masaj yaparak uygulamanız halinde güzel sonuçlar almanız ise çok olası!

7. Sıcak kompres yaparak kan dolaşımını arttırın.

7. Sıcak kompres yaparak kan dolaşımını arttırın.

Batıkların göz korkutan halleri olarak karşımıza çıkan iltihaplı ve şişmiş halleriyle karşı karşıya kaldığınız, sıcak kompres derdinizin dermanı olacaktır. İltihabın kendi kendine geçmesi için temiz ve sıcak bir bezi cildinizde bekletmeniz, iltihaplı bölgeyi rahatlatacaktır. Bu uygulama esnasında sıcak bezi cildinizde uzun süre tutmamanız ve kısa aralıklarla uygulamanızın önemli olduğunu unutmamanız gerekmekte! Sıcak kompres uygulamasını 15 dakika kadar yapmanız yeterli olacaktır. Uygulamanın sonunda iltihabın geçtiğini ve batığının yüzeye çıktığını görebileceksiniz.

8. Mutlaka bacaklarınızı nemlendirin.

8. Mutlaka bacaklarınızı nemlendirin.

Nemlendirme işlemi hiçbir durumda atlanmamalı ve düzenli olarak uygulanmalıdır. Özellikle batık probleminizin tedavi edilmesi için uğraştığınız dönemde nemlendirme aşamasını düzenli olarak uygulamanız çok önemli. Bu aşamada nemlendirici yağlardan da yardım alabilirsiniz. Özellikle biberiye ve gül yağı batıklarınız için birebir sayılabilecek yağlar arasında yer almaktadır. Seçeceğiniz uygun nemlendirici ile cildinizi yumuşatarak, kılların rahat çıkmasına yardımcı olacağınızı unutmamanızda fayda var!

9. Tüy azaltıcı losyonlar kullanın.

9. Tüy azaltıcı losyonlar kullanın.

Hem batıklarınız için hem de tüyleriniz için tüy azaltıcı losyon kullanmanız oldukça önemli. Özellikle epilasyon sonrası kullanacağınız tüy azaltıcı losyonlar, kıllarınızın daha rahat çıkmasına ve uzun vadede azalmasına yardımcı olacaktır. Bu tarz losyon ve serumların içerisinde kıl yumuşatıcı maddelerin bulunduğunu unutmamanız gerek! Aynı şekilde epilasyon işleminden sonra uygulayacağınız nemlendirme ya da losyon uygulaması cildinizde oluşabilecek tahribatın önüne geçecektir.

10. Bir uzmandan yardım alın!

10. Bir uzmandan yardım alın!

Son olarak unutulmamalıdır ki batık probleminden kurtulmak için en iyi yöntem lazer epilasyon işlemidir. Uzun vadede kesin sonuçlar alamıyor ve bu durum sizi mutsuz hissettiriyorsa, lazer epilasyon sonrası pürüzsüz ve hayal ettiğiniz bacaklara sahip olmanız çok olası!

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?