Görüş Bildir
Haberler
Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin Tanıtımı Yapıldı

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin Tanıtımı Yapıldı

Enver K.
21.03.2016 - 16:44

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından düzenlenecek Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin tanıtımı, Fransa'nın başkenti Paris'te yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa Olimpiyat Komitesi'nin bulunduğu Maison du Sport'da yapılan törene FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu BaşkanıHarun Erdenay, FIBA Yönetim Kurulu üyeleri ve ülkelerin basketbol federasyonu başkanları katıldı. 

Erdenay, törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Futboldaki model ele alınıyor. Ligi en üst sırada bitiren 2 takım doğrudan alınacak. 2 ön eleme yapılacak. Aynı UEFA’da olduğu gibi bir FIBA kupası olacak. Bu sistem böyle devam edecek. 32 takımla oynanacak ve her kulübe gelir dağılımı yapılacak. En az katılacak takım bile 100 bin avroya sahip olacak' dedi.

Toplam 30 ülkeden 56 takımın katılabilmek için mücadele edeceği turnuvanın, 27 Eylül'de ön elemeleri yapılacak. 32 takımın mücadele edeceği Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde 4'lü final mücadelesi ise 28-30 Nisan 2017'de gerçekleştirilecek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne destek sağlayan Türkiye, Fransa, Almanya, Yunanistan, İsrail ve İtalya liglerinden ikişer takım turnuva katılacak. Diğer ülkelerden ise birer takım turnuva için seçilecek.

Turnuvaya katılan takımlara toplam 4,42 milyon avro verilecek. Turnuvaya katılan her takım en az 100 bin avro, şampiyon kulüp ise 500 bin avro kazanacak.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dreamfall

Bu değerler doğru mu? Doğruysa nasıl şampiyonlar ligi bu? Futbolda şampiyonlar ligine ayak bastı parası 8-10 milyon euro, beraberlik bile 500 bin euro getiri... Devamını Gör