Görüş Bildir
Haberler
Başımıza İcat Çıkarıp Devrim Yaratan 15 Büyük Mucit

etiket Başımıza İcat Çıkarıp Devrim Yaratan 15 Büyük Mucit

Taner Bayram
24.05.2015 - 17:02 Son Güncelleme: 24.05.2015 - 17:49

Öncelikle listede 15 kişi var ama arada çift olarak çalışanlar olduğu için liste 13 maddeden oluşuyor. Bir de eminim ki Tesla fanatikleri sıralamadan hoşlanmayacak. :) Her listede olabileceği gibi bu listede de öznellikler, eksiklikler ve hatalar olacaktır. Fakat listeyi oluştururken mümkün mertebe nesnel olmaya çalıştım. İşte karşınızda mucitlerimiz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Thomas Edison

1. Thomas Edison

Amerikalı Mucit Thomas Alva Edison, kendi adıyla 1000'in üzerinde patent sahibidir. Tarihin gördüğü en verimli mucitlerin başında gelmektedir. Başta akkor lamba olmak üzere icatları ile Amerika ve Dünya tarihini etkiledi.

2. Alexander Graham Bell

2. Alexander Graham Bell

Dünya tarihinin en ünlü mucitlerinden olan İskoçya doğumlu Alexander Graham Bell, başka buluşları da olmasına rağmen ününü esas olarak telefona borçludur. Telefonu işitme engelli annesi ve eşinin duyabilmesini sağlamaya çalışırken icat etmiştir.

3. Wright Kardeşler

3. Wright Kardeşler

İnsanların da uçabileceğini gösteren Amerikalı Wright Kardeşler, ilk moturlu uçağı başarıyla tasarlamış ve üretmişlerdir. Şüphesiz insanlık tarihinin en önemli buluşlarından biri...

4. Johannes Gutenberg

4. Johannes Gutenberg

Bugün 'Batı Medeniyeti'nden söz ediyorsak bunda belki de en büyük pay 'matbaa'yı geliştiren Alman mucit Johannes Gutenberg'e aittir. Geliştirdiği hareketli baskı makinesi ile kitapların hızla basılmasının ve yayılmasının önünü açmıştır. Modern dönemin en önemli buluşlarından biri olarak kabul edilen çalışmasıyla Reform Hareketleri'nden, bilimsel devrimlere doğrudan ya da dolaylı olarak kaynaklık etmiştir.

5. Sir Tim Berners Lee

5. Sir Tim Berners Lee

Sir Tim Berners Lee, Gutenberg'in yarattığı bilgi devriminin bir benzerini ortaya çıkardı. (WWW) yani 'world wide web'i yani İnternet'i geliştirip, milyarlarca dolar kazanabilecekken, bunu insanlığın hizmetine ücretsiz sunan İngiliz bilgisayar bilimci Tim Berners Lee, 2004 yılında insanlığa katkılarından dolayı 'sir' unvanı kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nikola Tesla

6. Nikola Tesla

Hayatı sırlarla dolu olan, gizemli Sırp-Amerikalı dâhi Nikola Tesla'nın adına ait 300'e yakın patenti vardır. Aralarında alternatif akım, radyo ve telsiz frekansları, radar, uzaktan kumanda gibi alanlarda da olmak üzere, kullanılan, kullanılmayan, çalınan, akıbeti bilinmeyen birçok buluşa imza atmıştır. Yaşadığı dönemde hakkı yeterince verilmemiştir. Edison ile olan mücadelesi aleyhine sonuçlanmıştır.Yoksulluk ve yalnızlık içinde vefat etmiştir.

7. Leonardo Da Vinci

7. Leonardo Da Vinci

Tarihin gördüğü en büyük zekâlardan biri olan Da Vinci'nin icatları kendi zamanında hem maddi hem de teknik nedenlerle gerçekleşmese de not defterlerinden görüldüğü üzere zamanının çok ötesindedir. Ancak icatların kendi çağında uygulan(a)mamış olması tarihi etkilerini azaltmıştır.

8. Archimedes

8. Archimedes

Suyun kaldırma kuvvetini keşfeden ve Pi sayısını hesaplayan Archimedes (Arşimet), bu keşfinden yola çıkarak Archimedes vidası/burgusu olarak bilinen su türbinini geliştirmiştir.

9. Henry Ford

9. Henry Ford

Edison'un şirketinde baş mühendisliğe kadar yükselen Amerikalı mühendis Henry Ford, yakıt motorları üzerine çalıştı. Daha sonra kendi şirketini kuran Ford'un ürettiği araba Amerika yollarında kendini gösterdi. Ford'un fabrikasında geliştirdiği yürüyen üretim bandı, verimliliği öylesine geliştirdi ki, bütün sanayi anlayışını değiştirdi.

10. Steve Jobs

10. Steve Jobs

Dünya'nın en değerli şirketi Apple'ın kurucu ortağı ve CEO'su olan Amerikalı mucit Steve Jobs, inişli çıkışlı bir kariyere sahip olmakla beraber, şirketin piyasaya sürdüğü ürünlerle önemli başarılar kazanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Louis Pasteur

11. Louis Pasteur

Aşı yöntemini geliştiren ve kuduz aşısını bulan Fransız mikrobiyolog, kimyager ve mucit olan Louis Pasteur, yaşadığı çağda bir kahraman olarak görülmüş ve hastalıklarla mücadelede önemli bir pay sahibi olmuştur.

12. Larry Page-Sergey Brin

12. Larry Page-Sergey Brin

Google, Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin'in araştırma projesiyle başladı. İkili tarafından geliştirilen arama motoru Google hem Internet alanında hem de ticari ve sosyal alanda büyük değişikliklere yol açtı.

13. Bill Gates

13. Bill Gates

Amerikalı yazılımcı ve iş adamı Bill Gates, geliştirdiği yazılımlarla hem dünyanın en zengin kişisi unvanını almış hem de günümüz teknoloji ve iş dünyasını derinden etkilemiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2181
1229
867
781
547
475
391
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
-1313

Tesla başta olmalıydı 800'ü aşkın icadı ve tasarımı var !!

Fatih Başaran

Telefonu Graham Bell değil, İtalyan mucit Meucci bulmuştur.

Taner Bayram

Yorumunuz için teşekkürler. Yine de Patent Bell'e ait olduğu için polemik olsun istemiyorum, saygılar...