Görüş Bildir
Haberler
Ve Cinsel İstismar Düzenlemesi Komisyona Geri Çekildi!

etiket Ve Cinsel İstismar Düzenlemesi Komisyona Geri Çekildi!

FreiGeist
22.11.2016 - 09:47

Türkiye günlerdir ayakta. Toplumun geniş bir kesiminin tepkisini çeken cinsel istismar düzenlemesi AKP içinde de fikir ayrılıklarına sebep olmuştu. Bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen önergeye ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gece yarısı “Hükümet eleştirileri dikkate almalı” açıklaması geldi. Başbakan Binali Yıldırım bu sabah yaptığı açıklamada düzenlemenin komisyona geri çekildiğini açıkladı ve ekledi: 'Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz. Komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşleri değerlendirilip bu sorun çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsel istismar suçunda,  mağdurun fail ile evlenmesi halinde, fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren düzenleme, Meclis komisyonuna geri çekildi.  

Başbakan Binali Yıldırım tasarının komisyona geri çekilme kararını Atatürk Havalimanı’nda açıkladı.

Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

'Ceza kanununda suç olarak tanımlandı ancak bu değişikliği bilemeyen gençler 17,18 yaşından önce velilik yapıyor. Çocukları olunca nüfusa kayıt sırasında bunun suç olduğunu ancak öğrenebiliyorlar. Erkek cezaevine gidiyor, kadın çocuklarla ortada kalıyor. Gençlerin yaptığı bu evliliğin bedelini çocuklar ödüyor. Bu toplumda bilindiğinden daha derin kanayan bir yaradır. Seçim meydanlarında gerek bizler, gerek muhalefet partileri hep bu sorunla karşı karşıya kaldık. Biz bir söz verdik. Prensibimiz sorunları torunlara havale etmemek olduğundan bu sorunu halletme kararı verdik. Bu nedenle bir girişimde bulunduk ve kanun teklifinde bulunduk. Birden bire ne olduysa kıyamet koptu. Neymiş tecavüzcüye af geliyormuş. Böyle bir şey yok. Muhalafet partilerine uzlaşma çağrıları yaptık. Teklifiniz varsa getirin bu kanayan yara ortadan kalksın dedik. Bu çağrımız gerektiği gibi destek görmediği gibi bunu bir siyasi rant olarak kullandılar. Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz. Komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşleri değerlendirilip bu sorun çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz. 3800 bu şekilde vaka var.'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Düzenleme tasarı metninden çıkarılacak ve Adalet Komisyonu'na çekilecek. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Düzenleme tasarı metninden çıkarılacak ve Adalet Komisyonu'na çekilecek. Tasarının kalan kısmı yasalaşacak"

Bakan Bozdağ, Başbakan Yıldırım'ın ardından Twitter hesabından açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda önergenin yeniden ele alınacağını belirtti:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda önergenin yeniden ele alınacağını belirtti:

“Biz, erken yaşta evliliklere kesinlikle karşıyız. Bu düzenlemedeki önceliğimiz, çocuklarımızın yararı ve aile bütünlüğünün korunması olmuştur. Konuyla ilgili kamuoyunda oluşan rahatsızlıkları dikkate alarak söz konusu düzenlemeyi toplumsal mutabakatla hayata geçirmek istiyoruz.”

AKP'li 5 vekilin gece yarısı Meclis'te gündeme getirdiği düzenleme, Türkiye’de birçok kesimden tepki görmüştü...

Parti içinde yasayı savunan önemli isimler vardı.

Hükümete yakın medyanın duruşuna dair bir örnek ise şöyleydi 👇

Hükümete yakın medyanın duruşuna dair bir örnek ise şöyleydi 👇

AKP'nin Meclis'e sunduğu cinsel istismar düzenlemesine hukukçular ve kadın hakları savunucuları tepki gösterdi.

Sümeyye Erdoğan’ın yönetiminde olduğu KADEM de yazılı açıklama yaparak önergeye tepki gösterenler arasındaydı.

Sosyal medyada da isyan sesleri yükseldi: #Yaralayamazsınız

Meclis'e sunulan ve tartışmalara neden olan 'cinsel istismar' önergesi, parti içerisinde de görüş ayrılıklarını ortaya çıkardı.

Son olarak Erdoğan önergeye ilişkin, “Hükümetin, toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak, geniş bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmesinde büyük fayda görüyorum” dedi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Komisyona geri çekilen önerge sosyal medyanın gündeminde...

Komisyona geri çekilen önerge sosyal medyanın gündeminde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
285
51
19
8
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

tayyip erdoğan konuşana kadar koskoca kadın vekiller bile savunuyordu!!!! siz insan mısınız ? fikriniz aklınız vicdanınız herşeyiniz tayyibe mi bağlandı!!! c... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Yıllardır verdikleri her kararda öngörüsüz olduklarını söylüyoruz. Ne hainliğimiz kaldı ne teröristliğimiz. Şu açıklamaya bir bakın yani, adam "biz genç mağd... Devamını Gör

görüncek adam

En iyi, en açıklayıcı yorumuna teşekkür etmek isterim.

fafatara

Recep Bey yine kahramanlık yapacak şeyler bulmuş yersen.

Narki

bu durumda kendi kahraman, başbakan ve milletvekilleri ise kabahatli oldu, sanırsın meclise gelmeden önce haberi yoktu kendisinin!