Görüş Bildir
Haberler
Başarıya Giden Yolda Ağır Kayıplar Verip Yine de Pes Etmeyen 16 İsim

Başarıya Giden Yolda Ağır Kayıplar Verip Yine de Pes Etmeyen 16 İsim

Gozex
06.08.2018 - 00:57

Başarıya giden yolun engellerle dolu olduğunu biliyoruz, ilk denemede başarısız olmanız sizi niteliksiz yapmaz. Diply'den derlediğimiz başarılı isimler de asla pes etmemeniz için size birer ilham kaynağı olacak.

Kaynak: http://diply.com/article/founders-fai...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Reid Hoffman

1. Reid Hoffman

Hoffman'ın zenginliğe adım atışı PayPal ve Airbnb'ye yatırım yapmasıyla başlıyor. Kendisi LinkedIn'in kurucu ortağı ancak kariyerine SocialNet adlı online randevu ve sosyal ağ sitesiyle başladı. SocialNet ne kadar çağının ilerisinde ve dahiyane bir girişim olsa da bir etki yaratmakta başarısız oldu.

2. Akio Morita

2. Akio Morita

Sony'nin kurucu ortağı ilk çıkardıkları ürün olan pilav makinesinin ağır başarısızlığından sonra büyük ihtimal şirketinin batacağını düşünmüştür. Makinenin problemi pirinci pişirmektense yakmasıydı. Bu başlangıcın üzerinden yıllar geçti ve şirket şu an milyarlar değerinde.

3. Evan Williams

3. Evan Williams

Twitter'ın kurucu ortağı mikro-blog alanında yaptığı girişimden sonra bugün 2 milyar dolarlık bir servete sahip. Yalnız Twitter Williams'ın ilk girişimi değil. Williams, kariyerine Odeo adındaki 'podcasting' platformu ile başladı. Zamanlaması korkunçtu çünkü bir iki ay sonra Apple, iTunes aracılığıyla 'podcasting'e devasa bir yatırım yaptı.

4. Jeff Bezos

4. Jeff Bezos

Amazon'un kurucusunun bugünkü net mal varlığı 150 milyar dolar olsa da Amazon'u bu noktaya taşımak epey zorlu bir süreç gerektirdi. Arz talep problemleriyle çok sıkıntı çekti, büyük kayıplar verdi ve neyse ki hatalarından öğrendi.

5. Steve Jobs

5. Steve Jobs

İsmini duyduğunuz an aklınıza Apple gelse de bir noktada Apple'dan, kurulmasına yardımcı olduğu şirketten kovulmuştu. Sonuç olarak pes etmedi, harika cihazlar üretti ve gerisini zaten biliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kathryn Minshew

6. Kathryn Minshew

Minshew PYP adındaki bir siteye yatırım yaptı ancak bir noktada yatırımcı ortaklarla yaşadığı problemler sebebiyle şirketteki hissesini kaybetti. Bu durum onu caydırmadı ve yoluna tek başına devam etmeye karar verdi. The Muse adındaki kariyer sitesini kurdu ve gayet başarılı oldu.

7. Henry Ford

7. Henry Ford

Devasa otomobil şirketi Ford'a adını veren Henry Ford, çıkardığı Model T Ford ile dünyayı değiştirdi. Oysa ki bu modelden önce Ford'un çok fazla hatalı girişimi oldu. Geliştirdikleri birkaç otomobil hem tüketiciler hem de yatırımcılar tarafından beğenilmedi.

8. Nick Woodman

8. Nick Woodman

Woodman'ın geliştirdiği GoPro kameralar o kadar popüler ki neredeyse herkeste bir adet var ve bu kameralar Woodman'ı milyarder yaptı. Başarıya giden yoldaki ilk denemesi FunBug adındaki bir oyun sitesiydi. FunBug'ın batacağı belliydi ve Woodman başlangıç parasını GoPro'yu kurmak için harcadı.

9. Richard Branson

9. Richard Branson

Virgin'in patronu kendine çok yönlü bir imparatorluk kurdu, havayolundan tutun plak şirketine kadar... Ne kadar girişimci bir ruhu olsa da, ilk fikirleri fiyaskoyla sonuçlandı. Müzik dükkanında çıkan birkaç problem yüzünden vergileriyle birlikte bir de ceza ödemesi gerekti. Annesi, kefaletini ödeyebilmek için evlerini ikinci defa ipotek etti. Şu an Branson'un mal varlığı 5 milyar dolara yakın.

10. Lawrence Ellison

10. Lawrence Ellison

Ellison, Oracle Co. adlı bilgisayar teknolojileri şirketinin kurucusu ve şirketi bugün milyarlarca dolar değerinde. Ne yazık ki bu başarının öncesinde çok acı çekti. Söylenene göre satış ekibinin üyeleri, komisyonlarını artırabilmek için hasılatı fazla gösterdiğinde şirket batma eşiğine geldi. Anlayacağınız üzere şirket toparlanmayı başardı ve Ellison'ın mal varlığı şu an neredeyse 60 milyar dolar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. James Dyson

11. James Dyson

Harika iş gören elektrikli süpürgeleri üreten şirketin süpürgeleri eskiden oldukça kötüydü. Dyson şirkete milyarlar kazandıran süpürgeyi tasarlamadan önce 5126 prototip yarattı.

12. Soichiro Honda

12. Soichiro Honda

Honda'nın motorlara ilgisi küçük yaşlardan geliyor ve hayatının erken dönemlerinde bu konuda kapsamlı bir kavrayış geliştirdi. Sonrasında yarış arabalarına ilgi duymaya başladı ancak hiç iyi değildi ve kaza yaptı, hatta kendini ciddi bir şekilde yaraladı. Yarışmayı bıraktı, Honda Motorları'nı kurdu ve gerisini biliyorsunuz.

13. Arianna Huffington

13. Arianna Huffington

The Huffington Post interneti kasıp kavurmaya başlamadan önce Arianna Huffington zorluk çeken bir yazardı. Bazı kitapları çok minik başarı yakalasa da çabalarının çoğu boşu boşunaydı. Kendisi de itiraf etti, bir kitabı zamanında 36 yayınevi tarafından reddedilmiş. Şimdi tahmini 50 milyon dolar değerinde olduğu biliniyor.

14. Mark Cuban

14. Mark Cuban

Bugün kendisini Dallas Mavericks'in sahibi milyarder teknoloji yatırımcısı olarak biliyoruz. Şirketini Yahoo'ya dünyanın parasına satmadan önce Cuban, şansını bir sürü mavi yakalı işinde denedi, her birinde başarısız oldu.

15. Bill Gates

15. Bill Gates

Microsoft'un kurucu ortağı kariyerinin başında çok sıkıntı yaşadı. İlk iş girişimi Traf-O-Data idi ve araç trafiği hakkında veri sağlamak üzere tasarlanmıştı. Şirket başarı yakalayamadı ve Gates Harvard'ı bıraktı. Birkaç yıl sonra, Microsoft doğdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Thomas Edison

16. Thomas Edison

Başarıya ulaşmadan önce Edison çok kez çuvalladı ve her biri ağır başarısızlıkla sonuçlandı. Çalışan bir ampul üretene kadar birçok deneme yaptı. Bir keresinde 'bir ampulün çalışmayacağı 9000 farklı yöntem bildiğini' söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
21
11
3
3
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın