Görüş Bildir
Haberler
Başarılarını Tüm Dünyaya Kanıtlasalar da Akademik Kariyerlerini Yarıda Bırakan Ünlü İsimler

Başarılarını Tüm Dünyaya Kanıtlasalar da Akademik Kariyerlerini Yarıda Bırakan Ünlü İsimler

Bazılarımız akademik arenada kendine bir yol çizmeye çalışırken bazılarımız da sanat ya da başka alanlar da ilerleyerek hayatını devam ettiriyor. Peki bu durum ünlüler için geçerli mi? İşte üniversiteye gitmemiş ünlüler.👇🏻

Kaynak: https://www.oprahdaily.com/life/work-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jessica Alba

1. Jessica Alba

Kaliforniya'daki Claremont Lisesi'nden mezun olduktan sonra Atlantic Sinema Şirketi'nde işe başlayan yetenekli oyuncu, 2000 yılında henüz 19 yaşındayken Max Guevara rolüyle ün kazandı.

2. Beyoncé

2. Beyoncé

2018 yılında Coachella'daki ilk siyahi kadın başarısından önce Beyoncé'nin Alief Elsik Lisesi'ni bıraktığını biliyor muydunuz? Ardından Destiny's Child'ın bir parçası olarak kariyerine ilk adımlarını atan Beyoncé, o süre zarfından sonra kariyerinde büyük bir yükseliş yaşadı.

3. Jay-Z

3. Jay-Z

Tıpkı darısı Beyoncé gibi Jay-Z de üniversiteye gitmedi. Shawn Corey Carter, Brooklyn'deki Eli Whitney Lisesi'ne kısa bir süreliğine gitti ve daha sonra hem yakındaki George Westinghouse Kariyer ve Teknik Eğitim Lisesi'ne hem de New Jersey'deki Trenton Merkez Lisesi'ne transfer oldu. İkisinden de hiç mezun olmadı ve bunun yerine 1996'da ilk albümü 'Reasonable Doubt'ı yayınlamaya odaklandı.

4. Britney Spears

4. Britney Spears

Spears, 11 yaşında Disney'in 90'larda yeniden hayata geçirdiği The Mickey Mouse Club'ın kadrosuna katıldıktan sonra Mississippi'ye dönerek Parklane Academy'ye devam etti ve daha sonra müzikle uğraşmak için buradan ayrıldı. 18 yaşında ilk albümü ...Baby One More Time'ı yayınladı. Albümle aynı adı taşıyan single 1999'da En İyi Kadın Pop Vokal Performansı dalında Grammy adaylığı kazanırken, albüm Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği'nden iki kez platin sertifika aldı.

5. Rihanna

5. Rihanna

Barbados'ta doğan Rihanna, Def Jam Records ile müzik anlaşması yapmak için 16 yaşında okulu bıraktı. 'Pon de Replay', 'SOS' ve 'Unfaithful' gibi popüler şarkılara imza attı. Müzisyenliğin yanı sıra, şimdi kendi güzellik markası Fenty Beauty'nin yanında Savage X Fenty adında bir iç çamaşırı markası da sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Katy Perry

6. Katy Perry

Perry, 15 yaşında bir lise birinci sınıf öğrencisi olarak mezun olduktan sonra müzik kariyerine odaklandı ve 2000'lerin sonunda 'Hot N Cold' ve 'I Kissed a Girl' gibi hitlerle büyük çıkışını yakaladı. 'I Kissed a Girl' 2008 yılında piyasaya çıktı ve Billboard Hot 100 listesinde zirveye yerleşti.

7. Galler Prensi Harry

7. Galler Prensi Harry

İngiltere'de bağımsız yatılı bir lise olan Eton College'a devam ettikten sonra Prens Harry, Avustralya'da bir büyükbaş hayvan yetiştirme merkezinde çalışmak üzere bir yıl ara verdi. Sussex Dükü 2005 yılında Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi'ne kaydoldu ve burada rütbelerini yükselterek sonunda teğmenliğe terfi etti. Daha sonra 2018 yılında Meghan Markle ile evlendi ve Mayıs 2019'da Archie adını verdikleri bebeklerini kucaklarına aldılar. Ocak 2020'de çift, 'Kraliyet Ailesi'nin 'kıdemli' üyeleri olarak geri adım atma ve maddi olarak bağımsız olmak için çalışma' niyetini açıkladı.

8. Chris Rock

8. Chris Rock

Rock'ın ailesi okuldaki zorbalıklar nedeniyle onu New York'taki James Madison Lisesi'nden alsa da Rock sonunda okulu bıraktı ve diplomasını aldı. 1990 yılında Saturday Night Live'ın kadrosuna katıldı ve hızla yükselerek efsanevi bir aktör ve stand-up komedyeni haline geldi.

9. Leonardo DiCaprio

9. Leonardo DiCaprio

DiCaprio ortaokuldan sonra Los Angeles'taki John Marshall Lisesi'nden ayrıldı ve ardından lise diplomasını aldı. 1992 yılında Robert De Niro, This Boy's Life filminde başrol oynaması için Di Caprio'yu seçti ve bu da onu ilk Oscar ve Altın Küre adaylıklarını elde ettiği What's Eating Gilbert Grape filminde oynamasına vesile oldu. Daha sonrasında 1997 yapımı Titanik filminde ve son olarak da Once Upon A Time In Hollywood filminde rol aldı.

10. Drake

10. Drake

Rapçi Aubrey Drake Graham, Degrassi: The Next Generation'da Jimmy Brooks olarak rol aldığında Kanada, Toronto'daki Vaughan Road Academy'de öğrenciydi. Ders ve çalışma programına ayak uydurmakta zorlanan Drake liseyi bıraktı ve 2012'de diplomasını aldı. Lady O'yu bile dans ettiren albüm parçalarıyla Beatles'a ait 52 yıllık rekoru kırarak olağanüstü başarılı bir isim haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lindsay Lohan

11. Lindsay Lohan

Lohan, 1998'de The Parent Trap'in (Ana Baba Kapanı) yeniden uyarlanmasında canlandırdığı tek yumurta ikizleri Hallie ve Annie Parker karakterleriyle ses getirdi. Gösterdiği performansın ardından, lise eğitimini kendi memleketinde tamamlamadan önce Long Island, New York'taki Cold Spring Harbor ve Sanford H. Calhoun Lisesi'ne devam etti. Üniversiteye gitmek yerine Freaky Friday, Confessions of a Teenage Drama Queen ve Mean Girls filmlerinde rol aldı.

12. Emma Stone

12. Emma Stone

Stone, Arizona Scottsdale'de büyüdü ve bir dönem sonra aktris olmak için bıraktığı Katolik kız lisesine devam etti. The Hollywood Reporter'a göre, ailesini Kaliforniya'ya taşınmasına izin vermeye ikna etmek için 'Project Hollywood' başlıklı bir Powerpoint sunumu yaptı. Sonrasında, La La Land filmindeki başrolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazandı.

13. Ryan Gosling

13. Ryan Gosling

Gosling 17 yaşındayken Lester B. Pearson Lisesi'ni bırakmaya ve oyunculuk yapmak için Kanada'dan Los Angeles'a taşınmaya karar verdi. Hollywood'un ilk deneyimlerini 12 yaşındayken Disney'in The Mickey Mouse Club'ında oyuncu olarak yaşadı. 2004 yılında oynadığı The Notebook'taki başarılı rolü onu yıldızlığa taşıdı.

14. Marilyn Monroe

14. Marilyn Monroe

Monroe, 1942 yılında ilk kocası James Dougherty ile evlendikten sonra Los Angeles'taki Van Nuys Lisesi'ni bıraktı. Deniz ticareti yapan Dougherty iki yıl boyunca görev yaptı ve bu sırada fotoğrafçı David Conover adına modellik yapmaya başladı. 1945 yılında Blue Book Model Ajansı ile bir sözleşme imzaladı ve bir yıl sonra Scudda Hoo! Scudda Hay! ve Dangerous Years filmlerinde rol aldı.

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın