Görüş Bildir
Haberler
Başakşehir 1-2 AZ Alkmaar

Başakşehir 1-2 AZ Alkmaar

Fatih
06.08.2015 - 21:52

Abdullah Avcı: ''Güzel Bir Maceraydı''

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 'Biz kazanmaya odaklı bir takımız. Elenebiliriz ama kaybetmeyi düşünmemeliyiz. Bu macerada oynadığımız iki maçın oyuncularımıza büyük katkıları olacak. Güzel bir maceraydı' dedi

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Medipol Başakşehir, sahasında ağırladığı Hollanda ekibi AZ Alkmaar'a 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, '2-0'dan sonra maçı çevirmek kolay değil ama takımın oyunun başlangıç noktasındaki coşkusu son derece iyiydi. Yenilen goller zihinsel olarak oyuncu grubunun enerjisini düşük hale getirebiliyor. İkinci yarının başlangıcı oyun olarak iyiydi. Biz kazanmaya odaklı bir takımız. Elenebiliriz ama kaybetmeyi düşünmemeliyiz. Bu macerada oynadığımız iki maçın oyuncularımıza büyük katkıları olacak. Güzel bir maceraydı. Bu dosyayı kapatacağız. Oyuncularımız yarın antrenman yapacak ve iki gün zihinsel olarak dinlenecekler. Ondan sonra lige konsantre olup geçen sene yakaladığımız oyun kalitemizi yakalamak için çalışacağız' dedi.

'YAKALADIĞIMIZ BAŞARININ ALTINA DÜŞMEK İSTEMİYORUZ'

Takım olarak yeni sezondaki hedeflerinin sorulması üzerine Avcı, 'Ben sıralama olarak hedef koymadım. Geçen sene çok önemli işler yaptık. Oyun kalitemiz belirli bir düzeyde seyretmişti. Rekabet hedefi sağlamamız gerekiyordu. Eksiklerimizi giderirsek, geçen seneki yerlerde dolaşan ve her rakibin çekindiği bir takım olursak yine buralarda oluruz. Geçen sene yakaladığımız başarının altına düşmek istemiyoruz' dedi.

'TRANSFER ŞU AN İTİBARİYLE YOK'

Spor Toto Süper Lig öncesi 7. müsabakalarını oynadıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, 'Futbol takımı sezon öncesi 6-7 tane ortalama maç oynar. Bizim oynadığımız takımların 6'sı Avrupa kupalarına katılan takımlar. Bizim için test olabilecek maçlardı. Çok önemli tecrübeler kazandık. Transfer şu an itibariyle biz de yok ama yarın ne çıkar bilemiyorum' şeklinde konuştu.

ALKMAAR CEPHESİ

Hollanda temsilcisinin teknik direktörü John van den Brom, maçın başında korkuya kapıldığını ancak oyunun doğrularını yaparak, turu geçtiklerini söyledi.

Karşılaşmanın bekledikleri gibi geçtiğini anlatan Van den Brom, 'Açıkçası maçın başında bir korkuya kapıldım. Çünkü Medipol Başakşehir, maça çok agresif ve iyi başladı. Biz de oyunun doğrularını yaptık. Oyuncularım topu tuttular, boş adamı buldular' diye konuştu.

Hollandalı teknik adam, genç bir takıma sahip olduğunu belirterek, 'Onlarla gurur duyuyorum. Onların yaptıkları işlerden dolayı çok mutluyum. Böyle genç bir takımla Avrupa'da iyi bir takımı elemenin mutluluğunu yaşıyoruz' ifadelerini kullandı.

1995-1996 sezonunda İstanbulspor'da oynayan Van den Brom, 'Yeniden İstanbul'da olmak güzeldi' diyerek sözlerini tamamladı.

HaberTürk

Kaynak: http://www.haberturk.com/spor/futbol/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başakşehir 1-2 AZ Alkmaar

Başakşehir 1-2 AZ Alkmaar

Tarihinde ilk kez Avrupa arenasına çıkan Başakşehir, AZ Alkmaar engelini geçemedi.

İlk maçta rakibine 2-0 mağlup olan temsilcimiz, İstanbul'da da 2-1 yenildi ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

İlk müsabakada alınan 2-0'lık skorun dezavantajıyla maça başlayan Medipol Başakşehir, rakip yarı sahada baskı kurdu. Oyunun kontrolünü elinde bulundurmasına, Doka'nın uzaktan şutlarına rağmen İstanbul ekibi net pozisyon yakalamakta zorlandı.

Müsabakanın 21. dakikasında Henriksen'in golüne engel olamayan ev sahibi ekip, Cikallleshi'nin 40. dakikadaki vuruşunda direğe takıldı. Medipol Başakşehir, Doka'nın 45. dakikada ceza alanı dışından bulduğu golle skora denge getirdi ve devre arasına 1-1'lik eşitlikle girildi.

İkinci yarıda tempo artarken, temsilcimiz Başakşehir tur uumutlarını sürdürecek gol için vites yükseltti. Ancak 76. dakikada Van Overeem'in golüne engel olamayan Başakşehir, 2-1 geriye düştü.

Kalan dakikalarda turu getirecek golleri bulamayan Başakşehir, AZ Alkmaar'a 2-1 mağlup oldu ve UEFA Avrupa Ligi'nde veda etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0