Görüş Bildir
Haberler
Baş Ağrılarını Hafifletmek ve Anında Rahatlama Sağlamak İçin Deneyebileceğiniz Yöntemler

Baş Ağrılarını Hafifletmek ve Anında Rahatlama Sağlamak İçin Deneyebileceğiniz Yöntemler

Baş ağrıları bazen çekilmez hale gelip tüm günümüzü etkileyebiliyor. Eğer sürekli devam eden baş ağrınız varsa mutlaka doktora görünün. Özellikle gerginliğe bağlı oluşan baş ağrılarını hafifletmek içinse yapabileceğiniz bazı yöntemler mevcut.

Not: En doğru bilgi, tanı ve tedavi için uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Masaj terapisi

1. Masaj terapisi

Masaj yaptırmak günlük hayatta lüks gibi görünür ve aslında çok da önem vermediğimiz bir yöntemdir ancak bazen baş ağrıları, üst vücuttaki zayıf duruş veya zorlu bir egzersiz rutininden oluşan kas zorlanmasından kaynaklanır.

Masaj terapisi kronik ağrıyı azaltabileceği gibi baş ağrısına neden olan kas gerginliğini de azaltabilir. Gideceğiniz masaj için spesifik ağrı noktalarınızı etkili bir şekilde ele alabilecek güvenilir referanslar alın.

2. Soğuk uygulama

2. Soğuk uygulama

Kas gerginliğinden kaynaklanan baş ağrıları için sıcak ve / veya soğuk kompresler rahatlama sağlayabilir. Soğuk kompres yaparken cildinize zarar vermemek için buzu ince bir bezle kaplı plastik bir torbaya koyun. Buz torbasını alnınıza ve / veya yanaklarınıza, en büyük acı kaynağının olduğu yerlere yerleştirin. Soğuk paket uygulamalarını bir seferde en fazla 10 dakika uygulayın.

3. Sıcak uygulama

3. Sıcak uygulama

Sıcak kompres için eczaneden bir ısı paketi satın alabilir veya pişmemiş pirinç kullanarak kendiniz yapabilirsiniz. Küçük bir yastık kılıfı veya çorap alın ve yaklaşık üçte ikisini pişmemiş pirinçle doldurun. Açık ucunu birbirine dikin veya bağlayın. Gerektiğinde, pirinci bir dakika boyunca mikrodalgada ısıtın. Boynunuzun arkasına veya rahatlama için alnınıza uygulayın. 

Hangi uygulamanın etkili olduğunu öğrenmek için uzmana danışın.

4. Aromaterapi

4. Aromaterapi

Aromaterapi, belirli kokuların beyinde pozitif ve hatta iyileştirici tepkileri nasıl tetikleyebileceğinin incelenmesidir. Bazı kokuların yatıştırıcı ve baş ağrısı insidansını azalttığı bildirilmiştir. Bunlara nane özü, okaliptüs ve lavanta yağı dahildir.

5. Akupunktur

5. Akupunktur

Akupunktur, enerji akışını arttırmanın bir aracı olarak vücuttaki kilit alanlara ince ve keskin iğneler uygulamayı içerir. Araştırmalar, vücudun doğal ağrı kesici bileşiklerini uyararak baş ağrısı sıklığını ve şiddetini azalttığı gösterilmiştir (K).

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nefes egzersizleri

Gerginliğe bağlı baş ağrılarını, odaklamanıza ve kaslarınızın gevşemesine yardımcı olan düzenli nefes egzersizleri hafifletebilir.

Evinizde, ofisinizde veya dikkatinizin dağılmayacağı başka bir yerde rahat bir sandalyeyle sessiz bir yer bulmaya başlayın.

Ardından aşağıdaki nefes egzersizlerinden herhangi birini uygulayarak gevşeyin.

7. Su içmek

7. Su içmek

Dehidrasyon baş ağrısına katkıda bulunabilir ancak kolayca da önlenebilir. Vücudunuzun susuz kaldığını fark etmemiş olabilirsiniz. Bu yüzden başınız ağrıdığında iki bardak su içmeyi deneyin.

Ama baş ağrısını azaltabilecek içecekler olduğu gibi onları tetikleyebilecekler de var. Çok fazla kafeinli içecek tüketmek baş ağrısına neden olabilir.

8. Uyumak

8. Uyumak

Gece çok az uyumak ve uykuyu alamamak kronik baş ağrısına yol açabilir. Bu yüzden eğer az uyuduysanız karanlık bir odada şekerleme yapmayı deneyin. Ancak gereğinden fazla uyumak da baş ağrısına neden olabilir. En iyisi sürekli bir uykuy düzenine sahip olmaktır..

Ayrıca uykunuzun miktarını ve kalitesini iyileştirmenin birkaç yolu vardır.

Yatmadan önceki saatlerde uyarıcılardan kaçının. Alkol, şeker, nikotin ve kafein gibi uyarıcı maddeler sizi uykunuzdan edebilir.

Yatmadan önce dinlendirici bir aktivite yapın. Televizyonu veya bilgisayarı kapatın ve kendinize iyi bir kitap seçip okuyun veya ılık bir duş alın. Nefes egzersizleri ve yoga da seçenekler arasında bulunabilir.

9. Beslenme düzeni

9. Beslenme düzeni

Bazı yiyeceklerin lezzetli olsa da baş ağrılarına katkıda bulunduğu bilinmektedir. Günlük olarak ya da özellikle bir baş ağrısı yaşadığınızda tükettiğiniz yiyeceklerin ve içeceklerin neler olduğunu anlamak için “baş ağrısı günlüğü” tutmaya çalışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmalarla belirlenen olası sorunlu yiyecekler ise şunlar:

Kafein içeren yiyecekler ve içecekler. Örnekler arasında çikolata, kahve, kola ve çay bulunur.

Monosodyum glutamat içeren yiyecekler.

Nitrat içeren yiyecekler

Tyramin içeren yiyecekler. Tiramin, tirozin adı verilen bir amino asidin parçalanmasıyla üretilen ve pizza ve yaşlanmış peynirler gibi yiyeceklerde bulunan bir bileşiktir

10. Bitki çayları

10. Bitki çayları

Bitki çaylarının sıcaklığı ve gevşetici özelliği, geceleri rahatlamak için mükemmel bir yoldur. Bu aynı yatıştırıcı niteliklerin ağrı giderici etkileri de olabilir. Otlar tıbbi koşullar ve ilaçlar ile etkileşime girebildiğinden, bu çayları içmeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
10
4
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın