Görüş Bildir
Haberler
Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nda Oruç Reis Öldü! Oruç Reis Kimdir, Ne Zaman Yaşadı ve Öldü?

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nda Oruç Reis Öldü! Oruç Reis Kimdir, Ne Zaman Yaşadı ve Öldü?

Özge Tepe
20.05.2022 - 09:35

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Oruç Reis karakterinin ölmesi ve karaktere hayat veren Engin Altan Düzyatan'ın diziden çıkması ile gerçek yaşamdaki Oruç Reis'in kim olduğu merak ediliyor. Eski bir Cezayir Sultanı olan ve tarihte önemli bir yere sahip olan Oruç Reis'in Türk Deniz Kuvvetlerinde de önemi bulunuyor. Peki Oruç Reis kimdir? Oruç Reis hangi dönemlerde yaşadı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oruç Reis Kimdir?

Oruç Reis Kimdir?

Oruç Reis, Osmanlı İmparatorluğunda yaşamış bir denizcidir.

Barbaros Hayreddin Paşa'nın ağabeyi olan Oruç Reis, Osmanlı'ya katılmadan önce Cezayir'i ele geçirmiş ve buraya egemen olmuştur.

Babası Vardari Yakub Ağa'dır. Babası, 1462'de Midilli'nin fethine katılmıştır. Oruç Reis'in de doğduğu Bonova Köyü babasına tımar olarak verilmiştir.

Yakub Ağa'nın burada İshak, Oruç, Hızır ve İlyas adlarında 4 oğlu olmuştur.

Oruç Reis'in Başarıları ve Fetihleri

Oruç Reis'in Başarıları ve Fetihleri

Oruç Reis'in 1470 veya 1474 tarihinde doğduğu tahmin ediliyor. Ölümü ise 1518 yılındadır. Doğum yeri Midilli Adası, ölüm yeri ise Cezayir'in bir şehri olan Tilimsan'dır.

Devrin denizci milletlerinin dillerini öğrenen Oruç Reis, kısa zamanda gemi sahibi olmuştur. Mal taşıyarak ve aldıklarını Anadolu'ya getirerek yaşayan Oruç Reis, bir gün büyük bir savaş gemisiyle karşılaştı. Esir oldu ve yaklaşık 3 sene esirlikten sonra kurtuldu.

Esirlikten sonra Memluk devleti hizmetinde çalıştı. Pek çok gemi zapt eden Oruç Reis, Türk denizcilik tarihi için çok önemli bir yeri olan Cerbe Adasını fethetti.

Şöhreti Avrupa'ya kadar yayılan Oruç Reis, Cezayir'de bir devlet kurmaya karar verdi. Burayı kısa zamanda ele geçirdi. Bir kuşatma sırasında sol kolundan yaralanan ve kolu kesilen Oruç Reis, birçok ülkede sömürgelere sahipti.

Son olarak İspanya'nın hakimiyetinde olan Tilimsan için savaştı. Elde ettiği yerleri müdafaa ederken mızrak yarası aldı ve öldü. Oruç Reis'in öldüğünde 48 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor.

Bunlarada göz atın:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın