Görüş Bildir
Haberler
Banksy'nin Gazze'deki 'Bomba Hasarı' Eseri Davalık Oldu

Banksy'nin Gazze'deki 'Bomba Hasarı' Eseri Davalık Oldu

Onedio Medya
11.04.2015 - 12:38 Son Güncelleme: 11.04.2015 - 17:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin Gazze’ye gizlice girip çizdiği resimlerden biri üzerinde çıkan ‘hak kavgasında’ polis devreye girdi. Ev sahibini ‘kandırıp’ resmi asıl değerinin çok altında bir fiyata alan ressam ise işin peşini bırakmayacağını söyledi.

İngiliz sokak sanatçısı Banksy’nin, kapısına çizdiği binlerce dolar değerindeki grafitiyi ‘farkında olmadan’ yalnızca 175 dolara elden çıkaran ve kandırıldığını iddia eden Filistinli Rabie Darduna istediğini aldı.

Filistin polisi, Rodin'in ‘Düşünen Adam' heykelinden esinlenilen ve Yunan mitolojisinde gururu yüzünden çocuklarını kaybeden Tanrıça Niobe'nin ağlarkenki halinin tasvir edildiği ‘Bomb Damage', yani ‘Bomba Hasarı’na el koydu.

MAHKEME KARARIYLA GÖTÜRÜLDÜ

Resmi, yani kapıyı ‘kelepire’ satın alan ve “Maddi çıkar sağlamak için yapmadım” savunması yapan ressam Bilal Halid, polisin Darduna ile birlikte evine geldiğini ve resmi götürdüğünü anlattı: “Polis kapıyı aldı, gerekçe olarak da mahkeme kararını gösterdi. Bana dava açılmış. Kapının asıl sahibi benim. Hakkımı mahkemede arayacağım.”

İKİ TARAF DA HAK İDDİA EDİYOR

Darduna’nın avukatı Muhammed Rihan ise, resmin mahkeme gözetiminde olduğunu doğrulayıp, “Kapının asıl sahibi olan Darduna’ya verilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Müvekkilim kandırıldı” dedi.

“Hep bir Banksy eserine sahip olmak istemiştim” diyen Halid, kapıyı satma gibi bir niyeti olmadığını açıklamıştı. Banksy’nin İngiltere’nin başkenti Londra’daki bir dükkana çizdiği resim, özel bir açık artırmada 1.1 milyon dolara satılmıştı.

Sputnik News

Kaynak: http://tr.sputniknews.com/yasam/20150...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0