Görüş Bildir
Haberler
Bakırköy Tiyatrosu'nda 26 Oyuncu ve 10 Oyun İçin Yer Yok

Bakırköy Tiyatrosu'nda 26 Oyuncu ve 10 Oyun İçin Yer Yok

Bakırköy Halk Meclisi
15.06.2015 - 16:55 Son Güncelleme: 15.06.2015 - 20:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda 26 oyuncu ve üç müzisyenin sözleşmeleri yenilenmedi. On oyun repertuvardan kaldırıldı.

Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda (BBT) sözleşme süreleri bitmeden işten atılan 59 oyuncudan 33’ü işe geri alındı. 26 oyuncu ve üç müzisyenin sözleşmeleri yenilenmedi, 10 oyun repertuvardan kaldırıldı.

İşten atılan sözleşmeli oyuncuların bir kısmı işe iade davası açtı.

Change.org’da da “Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda oyuncu kıyımı durdurulsun” başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı.

Sözleşme bitmeden “sezon bitti”

Tiyatro kapsamında 26 kadrolu, 59 sözleşmeli oyuncu vardı. Belediye-İş Sendikası (Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası) üyesi 59 sözleşmeli oyuncu, toplu iş sözleşmeleri Şubat 2016’ye dek sürmesine rağmen, sezon bittiği gerekçesiyle 14 Mayıs’ta işten çıkarıldı.

Turneye gidecek oyunda yer alan üç sözleşmeli oyuncu 29 Mayıs’ta, 30 kişi de 10 Haziran’da işe geri alındı.

Uzun yıllardır BBT’te çalışan 26 oyuncu ve üç müzisyenin işe iadesi gerçekleşmedi.

10 oyun kaldırıldı

Tiyatro Yönetim Kurulu 9 Haziran’da aldığı kararla “Külhanbeyli Müzikali”, “Kaç Baba Kaç”, “Hayvan Çiftliği”, “Romeo ve Jüliet”, “Sokak Kızı İrma”, “Hizmetçiler”, “Şişman Domuz”, “Azizce”, “Güneşin Çocukları”, “Üç Kış Kardeş” adlı oyunların repertuvardan kaldırıldığını belirtti.

Kaldırılma gerekçesi olarak “BBT 2014-2015 Yıllık Seyirci İstatistikleri” gösterildi. İki oyun, kısa süre sahnede kalabilmişken, oyunların birçoğunun kapalı gişe olduğu belirtiliyor.

“Vekaleten” kararlar

Söz konusu işten çıkarma ve oyunların kaldırılması kararını oyuncuların seçmediği genel sanat yönetmeni ve eksik üyelerin olduğu kurullar aldı.

BBT’de genel sanat yönetmeni 24 Ağustos 2014 tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden görevinden alınmıştı. Yerine vekaleten atanan genel sanat yönetmeninin yeni atama yetkisi bulunmuyor. Yönetim ve disiplin kurullarında sanatçılara ayrılan kadrolar boş.

Kadrolu oyuncuların seçimlerin yapılması için sürdürdükleri mücadele sonucu 16 Haziran’da Genel sanat yönetmeni seçimi, 18 Haziran’da ise Yönetim ve Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak.

Bakırköy Belediye Meclisi’nin 3 Haziran tarihli toplantı kararında Tiyatro’nun yönetim kurulunda yer alan “sanatçıların kendi aralarından seçeceği bir sanatçı üye” maddesinde değişiklik yapıldığı belirtiliyor.

Söz konusu değişikliğin ne olduğu, işten atılan oyuncular ve repertuvardan çıkarılan oyunlar ile ilgili aradığımız Bakırköy Belediye Tiyatrosu’ndan görüş bildirmediler.

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/bakirk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın