Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Açıkladı: 6 Ayda 2 Bin 412 Doktor İstifa Etti

Bakanlık Açıkladı: 6 Ayda 2 Bin 412 Doktor İstifa Etti

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın soru önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Mart - 8 Eylül arasında 2 bin 412 hekimin istifa ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır geçen eylül ayında, COVİD-19 salgınında istifa eden ve rapor alan doktor sayılarını öğrenmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

2 bin 412 istifa

2 bin 412 istifa

Gelen yanıtta; 10 Mart 2020 ile 8 Eylül 2020 tarihleri arasında 858 uzman tabip, 144 asistan ve bin 410 tabip olmak üzere toplam 2 bin 412 hekimin istifa ettiği açığa çıktı. 

Yanıtta, 487 uzman tabip, 31 tabip ve 4 diş hekiminin de özel hastanelere geçiş yaptığı bilgisi yer aldı. Öte yandan “rapor alan tabiplere ilişkin istatistiki bilgilerin bulunmadığı” da ifade edildi.

"Rapor verilmediği için mi istifa etti?"

"Rapor verilmediği için mi istifa etti?"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Milletvekili Tacettin Bayır,'Bu riskli hastalık taşıyan doktorlarımız, rapor verilmediği için mi istifa etti’ sorusu aklımıza geliyor. Doktorların raporlu olmasına izin verilmemesinden kaynaklı hastalığa yakalanan doktor sayısı var mı merak etmekteyim' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
36
19
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Kanada'ya giden doktor arkadaşıma nasıl olduğunu sorduğumda ilk söylediklerinden biri insan gibi muamele gördüğü. Devletin çoğunlukla ek ödemelerini hiç etti... Devamını Gör

Gorkem Aydın

👏🏻👏🏻👏🏻

Mr Logical

Şu haberle doktorları hedef alacak çok trol var. Evet, o kadar omurgasızlar...

Chad Thundercock

Doğrudur. Ankara'da 1 haftadır ne deri zührevi hastalıklarına ne de iç hastalıklarına randevu alabildim diğerlerini bilmiyorum ama yüksek ihtimalle onlar da ... Devamını Gör