Görüş Bildir
Haberler
Bakanlardan İstanbul'daki Duruma İlişkin Açıklama

Bakanlardan İstanbul'daki Duruma İlişkin Açıklama

Batuhan
25.01.2022 - 12:36

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul'da, karla mücadele çalışmalarına dair açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki kar yağışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Mahmutbey Hadımköy arasında terk edilmiş araçların kaldırılması gerekiyor"

"Mahmutbey Hadımköy arasında terk edilmiş araçların kaldırılması gerekiyor"

Bakanı Adil Karaismailoğlu özetle şunları söyledi:

'Kısmen de olsa şu an trafik işliyor. Hadımköy'de araçları kaldırma çalışmaları sürüyor. İstanbul Havalimanı birazdan yavaş da olsa uçuşlara başlayacak. Karayollarında özverili çalışma devam edecek.

Terk edilmiş araçlar dolayısıyla sıkıntılar yaşadık. Kısmen de olsa trafik işliyor. Mahmutbey Hadımköy arasında terk edilmiş araçların kaldırılması gerekiyor.

Hızlı trenler çalışıyor. Marmaray yarın da ücretsiz olarak devam edecek.

Bu sürecin de üstesinden geleceğiz.'

"İstanbul'da mümkün olduğunca özel araçlarla yola çıkılmasın."

"İstanbul'da mümkün olduğunca özel araçlarla yola çıkılmasın."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise şöyle konuştu:

'Türkiye'nin birçok yerinde karın soğuğun etkisini görüyoruz. Dün itibariyle İstanbul yoğun ve şiddetli bir karla karşı karşıya kaldı. İstanbul Valiliği'nin koordinasyonunda ciddi bir mücadele başladı. Tipi ve soğuk her şeyi olumsuz etkiledi.

İstanbul'un her noktasında topyekun bir çalışma ortaya konuldu. Bir canımıza sıkıntı gelmiş bir durum olmadı. Vatandaşlımız elbette yoğun tipi ve kar yağışı sebebiyle büyük bir zorluk çekti. Geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz.

Kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. 8 valilik İstanbul'a gelişin durduğu için konaklamayı gerçekleştirdi, 5 valilik iş makinesi gönderdi. Hem gıda hem içecek takviyesi yapmaya çalıştık. Ulaşamadıklarımız bizi affetsin. Sorumluluğumuz tüm Türkiye'yedir.

Perşembe gününe kadar soğuk hava ve kar yağışı devam edecek. Tedbirimizi devam ettireceğiz. Vatandaşımıza çağrımız, mümkün olduğunca özel araçlarıyla yola çıkmasınlar. Perşembeye kadar tedbirlerimizi hem devlet olarak biz, ama vatandaşlarımızdan da mümkün olduğunca arterleri kullanmamalarını, tedbirli ve temkinli olmasını istiyoruz.

Ağır vasıta araçlarının kendilerine uygun lastiklerle yola çıkması gerekirdi. Hem kış şartlarına uygun lastiklerle yola çıkmak hem de bu hava şartlarında park alanlarında beklemektir. Her birimizin tedbirli ve temkinli olması gerektiği düşüncesindeyiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
20
16
7
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pınar Yalçın

E hani ibb suçluydu ? Kar küreme araçları uçarak mı şehir merkezine iniyor arkadaşlar? Otoyollar,otobanlar temizlenmese nasıl geçeçek kar küreme araçları. İb... Devamını Gör

Ziya Akbaş

Yüzsüzlük o kadar yüksekte ki mesela havaalanı için Osman Kavala'yı bile suçlayabilirler...

sorun

Sen önce bir bu kar kış kıyamette Ankara dan İstanbul a nasıl uçakla geldiğini anlatsana? Biz bu havaalanını yanlış yere kurmuşuz desene.

Resho

Ha işte ya açıklama budur. Kimseye sataşmadan kendi sorumluluk alanınızın farkında olarak konuşun yeter. Bu bir yağış değil felaket insanların anlamadığı kon... Devamını Gör

Aynı manzaralar Yunanistan'da oldu ama şimdi 1-2 hafta iBB konuşulur. Antep'te yaşanan rezillik konuşulmadı bile. Orada ölenler bile oldu hâlbuki. Sezen Aksu... Devamını Gör