Görüş Bildir
Haberler
Bakan Kurum Müsilajdaki Son Durumu Açıkladı

Bakan Kurum Müsilajdaki Son Durumu Açıkladı

Ulaş
14.06.2021 - 14:49

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Marmara Denizi'mizdeki seferberliğimizde, 13 Haziran’da temizlediğimiz 469,5 metreküp müsilajla toplam 2166,5 metreküp müsilajı bertarafa gönderdik. Denetimlerimizi sıklaştırarak sürdürüyoruz. 1201 denetimde 51 tesise idari para cezası verdik. Çevremizi, denizimizi kirletenlere kapatma dahil ceza işlemlerini, kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz.' mesajını paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Bakan Kurum'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar 👇

Bakanlığa bağlı uzman ekiplerin sahadaki denetimleri sürdürdüğünü belirten Kurum şunları aktardı:

Bakanlığa bağlı uzman ekiplerin sahadaki denetimleri sürdürdüğünü belirten Kurum şunları aktardı:

'Bölgemizdeki arıtma tesislerinden aldığımız atık su numunelerini incelenmek üzere çevre laboratuvarlarımıza gönderiyoruz.

Sudan aldığımız örneklerle ölçümler yapıyor, müsilaj örneklerini çok kapsamlı testlerden geçirerek çevre laboratuvarlarımızda ODTÜ ve TÜBİTAK'tan bilim insanlarımızla ileri analiz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ODTÜ ile başlattığımız MARMOD projemizi genişletiyoruz.

Denetimlerimizi sıklaştırarak sürdürüyoruz. 1.201 denetimde 51 tesise idari para cezası verdik. Çevremizi, denizimizi kirletenlere kapatma dahil ceza işlemlerini, kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz.

Marmara Denizi'mizi ve deniz canlılarımızı birlikte kurtaracağız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın talimatları ve imzasıyla oluşturulan Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulumuzdaki Bakanlıklarımız, illerimizin vali ve belediye başkanları, üniversitelerimiz, bilim insanları ve STK'larımızla hep birlikte çalışacağız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın