Görüş Bildir
Haberler
Bakan Kararını Verdi: Göktaşı Satan Köylüye Vergi Yok

Bakan Kararını Verdi: Göktaşı Satan Köylüye Vergi Yok

Onedio Medya
20.11.2015 - 23:21

Maliye Bakanı Şimşek, 'Bir taşın satışından elde edilen kazancın gelir vergisine tabi olması için, bu işin ticari organizasyon dahilinde yürütülmesi gereklidir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir taşın satışından elde edilen kazancın gelir vergisine tabi olması için, bu işin ticari organizasyon dahilinde yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Bingöllü vatandaşlarımızın, kendi topraklarından topladığı göktaşının satışı ticari organizasyon olarak değerlendirilmezken, ticari amaçla başka illerden gelerek bu işi yapanlar vergiye tabi olacak” dedi.

Buldukları göktaşı parçalarını satan Bingöllü köylülerin elde ettiği gelir basına yansımış ve çok geçmeden maliyenin vergi için köylülerin peşine düştüğü haberi gelmişti

Maliye Bakanı Şimşek de, Twitter’da bir anket yayınlayarak, “Gök taşı satışına vergi tartışması. Bingöl Sarıçiçek köyünde gök taşları satışı vergiye tabi mi? Ne düşünüyorsunuz?” diye sormuştu. 

Şimşek’in anketine şu ana kadar 28 binin üzerinde yanıt geldi. Ankete katılanların büyük çoğunluğu, “Bu satıştan vergi alınmamalı” yönünde görüş bildirdi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
0
0
0