Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'den Başbakan Davutoğlu'na 'Paris' Eleştirisi

Bahçeli'den Başbakan Davutoğlu'na 'Paris' Eleştirisi

ATKN
13.01.2015 - 11:26 Son Güncelleme: 13.01.2015 - 11:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu'nun Paris'teki yürüyüşüne katılmasını eleştiren Bahçeli 'Bir kaç mehmetçik öldü diye meclis toplanmaz diyen sefil zihniyet, 17 kişi için koştura koştura Fransa'da soluğu almıştır' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'İNSANLIK SUÇUDUR'

Hiçbir sebebin bu saldırıyı meşru gösteremeyeceğine dikkat çeken Bahçeli 'Fransa'da meydana gelen terörist saldırılar terörü dünya gündemine taşıdı. Terörizmin lanetli yüzü çok iyi tanınmalıdır. Terör hangi ülkede çıkarsa çıksın bahaneis ne olursa olsun haince niyetini gizleyemeyecektir. İnsanlık dışı bir eğliim aşağılık bir eylemdir. Fransa'da bir mizah dergisine düzenlenen saldırı insanlık suçudur. Ölen 17 kişi herkes tarafından sahiplenilmiştir. İnandığımız şey hiçbir gerekçe ve gaye sivil ve masum insanların hunharca öldürülmesini haklı çıkarmaz. Ama diye başlayan cümlelere sığınmadan bu gerçek kabul edlimelidir' şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun Paris'teki terör yürüyüşüne katılmasını da eleştiren Bahçeli 'Biz kundaktaki yavrumuzu kaybederken teröristler Paris'te dolaşmaktaydı. Avrupa'da dolaşıyorlardı. Bir kaç mehmetçik öldü diye meclis toplanmaz diyen sefil zihniyet 17 kişi için koştura koştura Fransa'da soluğu almıştır. Orada İsrail'in başbakanı ile aynı safa girmiştir' dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

Hırsızdan kaçakçıdan kara paracıdan 17-25 Aralık faillerinden rahatsızlık duyuyorsun MHP vardır hazır beklemktedir. Saraya sekreterya hizmeti veren Başbakan'dan kurtulmak için tek çare Milliyetçi Hareket Partisi'dir.

Her devirde işini gören kaymak tabaka dışında hayatından memnun olan yok. Yoksulluk had safhada. Tarih bize sefalet ile toplumsal sakinliğin işsizlik ile birliğin sürekli ters olduğunu göstermiştir. Adaletsizliğin anormallik olduğunu itiraf etmeliyiz. Adalet yok olur veya zaafa uğrarsa şimdiki gibi hak ve eşitlik duygusu silinir.

Yoksulluk milletin sırtında bir kamburdur. İşsizlik yetersiz beslenme yetersiz gelir birliğimizi sosyal düzeni kemirmektedir. Türkiye'yi rantiye rüşvet ve yolsuzluk çiftliğine çevirenler bugünkü ağır ekonomik tablonun sorumlularıdır. AKP'ye nüfuz eden kayıt ve ahlak dışı zihniyettir.

'HAZİNE SOYGUNCULARI SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR'

Demokrasi tökezlerken bireysel hak ve özgürlük alanları daralmaktadır. Türkiye'nin gizlenemeyecek ikili bir yapısı vardır ve bu Türkiye için felaket demektir. Hazine soyguncuları suç işlemeye devam edip yolsuzluk işlemeye devam etmektedir.

'VİLLALARDA PARALAR SIFIRLANAMAZKEN...'

İtibar bahanesiyle 1 trilyon 370 milyon liraya kaçak saray inşa edilirken 2 buçuk aylık Kübra bebek açlıktan ölmüştür. İsraf denizinde debelenirken Van'ın Gürpınar ilçesinde küçücük Muharrem'in cansız bedeni çuvalda taşınmaktadır. Bir yanda ayakkabı kutularında milyonlar saklayan ahlaksızlar varken bir yanda Ermenek'te ayakkabısız madenci babası vardır. Villalarda paralar sıfırlanamazken vatandaşlar yoksulluğun pençesindedir. Gemisine gemi katan servetine servet katan haramzadelerin varlığı hepimiz için kayıp ve çöküntüdür.

'DAVUTOĞLU SARAY KATİBİ'

Saray katipliğinden öteye gidemeyen Başbakan Türkiye'nin bu sorunlarını gündeme almalıdır. Başbakan başarısız eksik ve acizdir. Türkiye yoksulluk işgaliyle nefes alamazken Davutoğlu'nun açıkladığı ailenin korunması paketi pansuman tedavidir. Sayıları beş buçuk milyonu aşan işsizin izahı nasıl yapılacaktır? Davutoğlu kime iş bulmuştur? Torpilli yandaşlar, imtiyazlı akrabalar ve partililer haricinde kim iş bulabilmiştir?

'AKP'NİN SAĞLIKSIZ BAKANI'

Tek kariyerin annelik olması gerektiği AKP'nin sağlıksız bakanı tarafından açıklanan kadınların çalışması mı işsizliği artırmıştır? İşsizliğin müsebbibi sonunda bulunmuş fatura kadınlara çıkarılmıştır. Bu kadınlara hürmetsizlik ve nankörlüktür. Bu bakışa en iyi cevabı Türk kadını sandıkta AKP'ye verecektir.

İşsizliğin sebebi AKP'nin dibe oturan ekonomi politikalarıdır. AKP vatandaşları işsiz ve aşsız bırakmıştır.

3 ÇOCUĞU TEŞVİK

3 çocuğu teşvik etmek maksadıyla vereceği parayı aşama aşama artıran rüşvetçi zihniyete diyeceğimiz o ki hiçbir yavrunun değeri parayla pulla ölçülemez. O çocukların yetişmesi iş bulması ve milletine yararlı olması önemlidir. Davutoğlu'nun seçim hamlesi olan bu basit tedbirlerin kalıcı ve uzun ömürlü sonuç vermesi zordur.

KADINLARA DOĞUM PARASI

Kadınları sadece doğurmayla özdeşleştiren kör bir zihniyettir bu. İşçi memur esnaf çiftçi sanayici itilmiştir. Parti olarak bunu asla kabul etmiyoruz. İktidarımızda hiç kimse aldığı yardımlardan mahrum olmayacak bilakis gerekli seviyelere çıkarılacaktır. Hiç kimse kömüründen yağından tuzundan makarnasından mahrum kalmayacaktır. Kişi başı gelir hak sahiplerine mutlaka ulaştırılacaktır. Hiçbir vatandaşımızı aç açıkta bırakmayacağız. Bzide yalan dolan yok. Bizde sözü çiğnemek kaytarma yoktur. Biz yapacağımızın sözünü değil başaracağımızın garantisini veriyoruz. Neyi hedefliyorsak onu söylüyoruz. Kaynağı nereden bulacağız? Yolsuzluk ve rüşveti keserek devlet hazinesini hırsızın elinden alarak zenginleşmeyi sağlayacağımızı açık açık ilan ediyorum.

FRANSA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Fransa'da meydana gelen terörist saldırılar terörü dünya gündemine taşıdı. Terörizmin lanetli yüzü çok iyi tanınmalıdır. Terör hangi ülkede çıkarsa çıksın bahaneis ne olursa olsun haince niyetini gizleyemeyecektir. İnsanlık dışı bir eğliim aşağılık bir eylemdir. Fransa'da bir mizah dergisine düzenlenen saldırı insanlık suçudur. Ölen 17 kişi herkes tarafından sahiplenilmiştir. İnandığımız şey hiçbir gerekçe ve gaye sivil ve masum insanların hunharca öldürülmesini haklı çıkarmaz. Ama diye başlayan cümlelere sığınmadan bu gerçek kabul edlimelidir. Teröristler katildir ve kan döken insanlık artıklarıdır.

'KAN SADECE PARİS'TE AKMADI'

Kan sadece Paris'te akmamıştır. Türkiye on yıllardır terörün acı yüzüyle boğuşmaktadır. Ortadoğu teröristlerin üreme bölgesi ve kaos coğrafyasıdır. Komşu ülkelerde hangi taşı kaldırsak altından ya bir kavga ya da anlaşmazlık çıkmaktadır. Böylesi bir iklimde sisli ortamda kimi zaman Selefi kimi zaman bölücü ve farklı nitelikteki terör örgütleri yaşama imkanı bulmuştur. Terör baronu çevreler Türk İslam dünyasına ölüm saçmıştır. Fransa'daki 17 kişiye elbette üzülelim. Aynı duyarlılığı vicdani tutumu Avrupalı lider ve halklardan Kerkük Musul Sana Gazze Mogadişu için talep etmek de en doğal hakkımızdır.

'2 BİN Mİ FAZLA, 17 Mİ ÇOK?'

8 Ocak'ta Nijerya'nın Baga kasabasında Boko Haram 2 bin kişiyi acımasızca öldürmüştür. 17 kişi için yollara düşen ülke ve kuruluşlardan Nijerya'daki 2 bin kişiyi ağzına alan olmuş mudur? Bu olaya fransız kalanlar Paris'te ne kadar samimidir? Kıyaslamak istemezdim ama 2 bin mi fazla 17 mi çok? Türkmeneli ölüm parantezinde. Ne var ki uluslararası toplum yürümedi.

'BİRKAÇ MEHMETÇİK ÖLDÜ DİYE...'

PKK'yı PYD'yi El Kaide'y El Nusra'yı kışkırtıp ölüm emri verenler arkalarına yaslanıp masumların ölümünü film gibi izlediler. Fransa'da düne kadar Türk milletine namlu çevirmiş eli kanlıları en üst düzeyde kucakladı. Şimdi bunları unutalım mı? Bir şey olmamış gibi davranarak hepimiz Charlie'yiz mi diyelim? Fransa'nın bir kez yaşadığını Türkiye ve komşuları her gün yaşamaktadır. Kayıpları için taziye isteyenler önce akan kanların iç muhasebesini yapsın. Suudi arabistan'daki intihar eylemini Yemen'deki saldırıyı konuşan olmamıştır. Irak'ta her gün onlarca kişi ölmektedir. Biz kundaktaki yavrumuzu kaybederken teröristler Paris'te dolaşmaktaydı. Avrupa'da dolaşıyorlardı. Bir kaç mehmetçik öldü diye meclis toplanmaz diyen sefil zihniyet 17 kişi için koştura koştura Fransa'da soluğu almıştır. Orada İsrail'in başbakanı ile aynı safa girmiştir.

Zihniyete bakınız... Teröristbaşı ile müzakere eden zihniyet teröre karşı yürümektedir. Acaba Başbakan Davutoğlu bu kafa ve vicdan bunalımını nasıl atlatacaktır?

'PARİS'TE SİLAHLAR PATLAYINCA MI BİR ŞEY OLUYOR'

Başbakan'a günaydın demekten başka diyeceğimiz bir şey yok. Biz yıllardır terörden bahsederken hayal görüyorsunuz büyütüyorsunuz diyen siyaset kirlenmişliği bugün tehdidin büyüklüğünden şikayet etmektedir. Doğu ve Güneydoğu'dan naaş gelirken caniler yol kontrolü yaparken bir şey olmuyor da Paris'te silahlar patlayınca mı bir şey oluyor. 6-7 Ekim'de 50'ye yakın kişi ölürken tehdit olmuyor mu? AVM'lere saldırı planları önemsenmiyor mu? Davutoğlu hangi ülkenin başbakanıdır?

İmralı canisine teslim olmak ilkesel bir tutum mudur? Etnik temelli ayrımcılığı teşvik etmek ilkesel midir? Millete ihanet etmek ilkesel midir? 17-25 Erdoğan ilkeden ne anlamaktadır? Rüşvetçileri kurtarmak şüphe oluşmadı diye aklamak ilkeyle nasıl bağdaşacaktır?

Sondakika.com

Kaynak: http://sondakika.com/haber/haber-bahc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0