Görüş Bildir
Haberler
BAE, Türkiye Varlık Fonu'yla 'Birkaç Fırsat' Üzerine Görüşüyor: Hangi Şirketlerle İlgileniyorlar?

BAE, Türkiye Varlık Fonu'yla 'Birkaç Fırsat' Üzerine Görüşüyor: Hangi Şirketlerle İlgileniyorlar?

BAE Yatırım Fonu Başkanı Suwaidi, Financial Times'a TL'deki değer kaybı sebebiyle Türkiye'de yatırım yapmak için 'harika' bir zaman olduğunu ifade etti. 

Fon Başkanı, Türkiye Varlık Fonu'yla birkaç yatırım için görüşmelerin de başladığını aktardı.

Türkiye'de alım yapmak için harika bir zaman

Türkiye'de alım yapmak için harika bir zaman

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Yatırım Fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, Financial Times'a verdiği demeçte Türk Lirası'ndaki zayıflık sebebiyle uzun vadede düşünüldüğünde Türkiye'de alım yapmak için harika bir zaman olduğunu ifade etti.

Suwaidi ayrıca Türkiye'de gıda, finans ve lojistik alanlarla ilgilendiklerini belirterek, Türkiye Varlık Fonu'yla - Fon'un kendi portföyünde bulunan bazı şirketler dahil - 'birkaç fırsat' üzerindeki görüşmelerin çoktan başladığını da ekledi. 

TL'deki değer kaybı ve yüksek enflasyona rağmen Türkiye çekici bir yatırım olasılığı sunuyor

TL'deki değer kaybı ve yüksek enflasyona rağmen Türkiye çekici bir yatırım olasılığı sunuyor

Financial Times'ın haberinde Türkiye'nin TL'deki değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle bir ekonomik kriz yaşadığına dikkat çekilirken, Suwaidi'nin 'Türkiye'nin buna rağmen çekici bir yatırım olasılığı sunduğunu'' söylediği ifade edildi.

Hangi şirketlerle ilgileniyorlar?

Hangi şirketlerle ilgileniyorlar?

BAE'li yetkili, 'Türkiye hakkında sevdiğim şey şu ki, konum olarak bir teslimat Almanya'ya 12 saatte ulaşıyor ve 84 milyonluk nüfusu var. Burası endüstri için büyük bir güç merkezi; çok büyük lojistik becerisi var. Dolayısıyla lojistikle kesinlikle ilgileniyoruz. Gıda açısından harika işler var, bununla da kesinlikle ilgileniyoruz' dedi. Suwaidi, Türkiye'de 'finansal hizmet sektörüne de büyük ilgi duyduklarını' söyledi.

Ekonomik diplomasi

Ekonomik diplomasi

Haberde ADQ'nun geçtiğimiz sene Getir ve Trendyol'a yatırım yaptığı, BAE'nin fiili yöneticisi olan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed'in geçen ayki Ankara ziyaretinde de ADQ ile Türkiye Varlık Fonu arasında mutabakat imzalandığı hatırlatıldı. 

Financial Times, üç yıl önce kurulan ADQ'nun dünya çapındaki büyük yatırımlarını 'harcama çılgınlığı' olarak nitelerken, BAE'li yetkililerin bu duruma 'ekonomik diplomasi' dediğini yazdı.

Türkiye'ye yatırım için 10 milyar dolarlık fon ayrılmıştı

Türkiye'ye yatırım için 10 milyar dolarlık fon ayrılmıştı

Muhammed Hasan el Suwaidi, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'la birlikte 24 Kasım 2021'de Ankara'yı ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanmıştı. 

Yapılan görüşmelerin ardından imzalanan anlaşmayla BAE Türkiye'de yatırım yapmak üzere 10 milyar dolarlık fon ayırmıştı.

Erdoğan, şubatta BAE'ye gidecek

Erdoğan, şubatta BAE'ye gidecek

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed, 24 Kasım 2021'de Ankara'yı ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan’ın da Şubat ayında BAE’yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Ülkenin tapusunu verecek.... .... Çünkü bir o kaldı vermedikleri... ... 😠🤪😡

Lethe lethe

Bir kaç fırsat denilenler de ülkenin Milli Değerleri, ama akp zamanında yapılmayan bir şey milli değer değildir tabii. ülkeden kaçarak gidişinizi izlemekten ... Devamını Gör

kusuratialinmayanpi

Son 20 yılda yapılan tüm özelleştirmeler ve yabancı ülkelere satılan tüm kamuya ait yerlerin sözleşmeleri iptal edilmelidir. Sözleşmelerin iptal edilip zarar... Devamını Gör