Görüş Bildir
Haberler
Babalar da Çeker Yükü! Yeni Annelerin Verimli Bir Şekilde Süt Üretmesi İçin Babalara Düşen Zorlu Görevler

Babalar da Çeker Yükü! Yeni Annelerin Verimli Bir Şekilde Süt Üretmesi İçin Babalara Düşen Zorlu Görevler

Hamilelik gibi, bebek emzirmek de çoğu zaman sadece annenin sorumluluğunda gibi görünür. Aslında öyle değildir elbette, babaya da çok görev düşer. Uykusuz gecelerin, yorgun sabahların ve tahammülsüz anların hepsinde yükü çeken bir baba olmalıdır! 

İşte cefakar babalara emzirme sürecinde düşen zorlu ama bir o kadar da tatlı görevler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eşinizi rahatlatmak için ne gerekiyorsa yapın: Yastığını düzeltin, oda ısısını ayarlayın, masaj yapın.

Unutmayın: Rahat anne, rahat bebek demektir. Bebeğinizin huzurlu olmasını istiyorsanız, bu küçük şeyleri önemseyin.

İletişim kurun: Vücudunda ne gibi değişiklikler olduğunu, ne hissettiğini ya da neden farklı davrandığını anlayamasanız bile eşinize tatlı bir dille nasıl olduğunu sorun.

Yeni anne olan kadınların hormonları tepelerinde olur, malum... Bu nedenle de önceki hayatlarından farklı olabilirler. Erkek olarak bunu anlayamasanız da çözmeye ve destek olmaya çalışın.

Yardımcınız ya da size göz kulak olacak anneleriniz yanınızda değilse, ev işlerini yapın: Bulaşık yıkayın, çamaşırları makineye atın, evi süpürün.

Size sanki eviniz temizmiş gibi gelse de eşiniz için öyle olmayabilir. Bu nedenle etrafı dağınık bırakmamaya ve bu yolla da eşinizi strese sokmamaya dikkat edin.

Emzirmek zaman zaman acılı olabilir; eşinizin acısını dikkate alın ve yaptığı şeye saygı duyun.

Tabii ki dünyayı kurtarmıyor ama bebeğinize hayat veriyor. Meme ucundaki hassasiyet eşinizi zorlayabilir, hatta zaman zaman ağlayabilir. Sadece saygı duyun ve yanında olun. Bu bile yeter.

Ziyaretçilere sınır koyun; anneniz bile olsa sürekli gelmemesi gerektiğini, en azından emzirirken eşinizi rahat bırakmalarını hatırlatın.

Emzirmek anne ile bebek arasındaki en özel şeylerden biriyse, bu özel anı eşiniz herkesle paylaşmayı istemeyebilir. Bu nedenle ziyaretçilere sınır koyun, özellikle de uyku saatlerine dikkat edin. Uyku süt üretiminde en önemli aşamalardan biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sütün yetmiyor, yaramadı, mama verelim" demeyin: Bunlar eşinizi daha fazla strese sokar ve süt üretimini engeller.

İlk zamanlarda eşinizin ilk isteği bebeğinizi beslemek. Çok insani bir hisle hareket ediyor ve ısrar ediyorsa bir bildiği olabilir. Bekleyin ve kararlarına saygı duyun. Zorlamanız durumunda sütle ilgili daha fazla sıkıntı çekebilirsiniz.

Eşinizin iç sesine güvenin: Emzirmek için ısrar ediyorsa saygı duyun, "Tamam, artık mama verebiliriz" dediği noktada ısrar etmeyin.

Evet, biraz kafa karıştırıcı olabilir ama tek yapmanız gereken eşinizi dinlemek. Kendi vücudunu ve bebeğinizi en iyi o tanıyor sonuçta.

Baba olarak heyecanlı olsanız da ilk zamanlar görevinizin yalnızca aracı olmak olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Sizin de zamanınız gelecek.

Baba olarak bebeğinizle daha fazla ilgilenmeyi istiyor olabilirsiniz, hakkınız. Ama özellikle ilk zamanlarda bebeğinizin en fazla annesine ihtiyacı var. Dolayısıyla uyandığında onu eşinize taşımak, gaz çıkarmasına yardımcı olmak ve altını değiştirmek gibi işlerle avunun.

Eşinizi çok sevdiğinizi ve gerçekten çok iyi bir iş çıkardığını sık sık söyleyin.

Daha önce de söylediğimiz gibi, yeni anne olan kadınlar hormonları nedeniyle değişebilirler. Öyle ki, sizin onu sevdiğinizi bile unutabilir.

Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin; emzirme danışmanları, hemşireler, doktorlar bu süreci daha sağlıklı atmatmanıza yardımcı olur.

Eşiniz bu konuda çekingen davransa da teklifi siz yapın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
20
4
4
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bunları türkiyede yapan erkek nüfusun %1’i dir. bebek gece ağlar kalk sustur sabah işe gidicem der bebek altına yapar üfff kokmuş al şunu değiştir de bebek a... Devamını Gör

Artyom

Bir dahaki sefere insan ile evlen.