Görüş Bildir
Haberler
Babacan, Sagp'ye Göre Milli Gelirimizi Açıkladı

Babacan, Sagp'ye Göre Milli Gelirimizi Açıkladı

guncel haber
09.07.2014 - 11:35 Son Güncelleme: 09.07.2014 - 12:02

Babacan, Sagp'ye Göre Milli Gelirimizi Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'Son rakamlara bakıldığında satın alma gücü paritesine(SAGP) göre kişi başına düşen milli gelirimiz 19 bin doları aşmış durumda. Bu Japonya ve AB ortalamasının yüzde 60'ı kadar bir refah seviyesi demek' dedi.

Babacan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Ankara Şubesinin programında yaptığı konuşmada, ülke meselelerine kafa yoran sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu, MÜSİAD'ın bu noktada önemli bir boşluğu doldurduğunu belirtti.

Gelişmiş ülkelerin yüksek borç stoğunun yıllarca büyük bir problem olarak gündemde kalacağını belirten Babacan, 'Son 1-1,5 yıldır gelişmiş ekonomilerde bir toparlanma trendi görüyoruz. Fakat bu toparlanmanın özellikle Avrupa'daki toparlanmanın sağlam bir zemine oturmadığını ifade etmekte fayda var' dedi.

Babacan, Türkiye'nin kendi içinde yaşananlardan da etkilendiğini kaydederek, 'Geçen sene mayıs-haziran aylarından sonra Gezi olaylarının etkisini hissettik. Arkasından bir 17 Aralık süreci yaşadık, gerçekten her yönüyle bir darbe girişimi diye adlandırabileceğimiz bir süreçti. Bütün bunlara ve dış konjonktürdeki zorluğa rağmen, ekonomimiz baştan hedeflediğimiz oranlarda büyümeye devam ediyor' değerlendirmesinde bulundu.

'MİLLİ GELİR 820 MİLYAR DOLARA ULAŞTI'

Başbakan Yardımcısı Babacan, milli gelirin geçen sene sonu itibariyle 820 milyar dolara ulaştığını bildirerek, 'Son rakamlara bakıldığında satın alma gücü paritesine göre kişi başına düşen milli gelirimiz 19 bin doları aşmış durumda. Bu Japonya ve AB ortalamasının yüzde 60'ı kadar bir refah sevi-yesi demek' ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE YENİ DÖNEMDE FARKLI BAŞARILARA KOŞACAK”

Siyasi gündemin yine yoğun olduğunu anımsatan Babacan, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin demokrasi ve hukuk düzeni açısından önemli sınavlar olduğunu kaydetti.

Babacan, Türkiye'nin yeni dönemde farklı başarılara koşacağını ifade ederek, 'Genel seçimleri de atlattıktan sonra 2019'a kadar seçim yok. 2015-2019 arası seçimsiz bir dönem. 2019-2023 arası da yine seçimsiz bir dönem olacak. Türkiye bu dönemleri iyi değerlendirirse, ihtiyaç duyulan reformları yapabilirse, 2023 hedeflerine ulaşmamız çok kolay olacak' ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/ekonomi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın