Görüş Bildir
Haberler
Babacan İlk Mitinginde İktidara Çıkıştı: 'Bırak Hikayeyi, Marul Olmuş 10 Lira'

Babacan İlk Mitinginde İktidara Çıkıştı: 'Bırak Hikayeyi, Marul Olmuş 10 Lira'

DEVA Partisi'nin tartışmalara neden olan Gaziantep mitingi sona erdi. Babacan konuşmasında Erdoğan'ı ve ekonomi politikalarını eleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DEVA Partisi'nin Gaziantep'teki mitingi saat 17.00'de başladı. Binlerce kişinin katıldığı miting alanına, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan eşi Ülkü Zeynep Babacan'la giriş yaptı.

Mitingde ilk konuşmayı yapan DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, valiliğin engelleme girişimlerini hatırlatarak, 'Biz tüm yapılanların hesabını sandıkta soracağız. İktidara yürüyoruz. Heyecanla ile umut ile iktidara yürümeye devam ediyoruz. Bizler milletin ferasetini hafife alanlarla sandıkta hesaplaşmaya kararlıyız. Makamla değer bulanlar unutmasın ki, bu millet gerekli cevabı sandıkta verecektir. Yolumuz, milletimizin yoludur, geliyoruz aşk ile geliyoruz umut ile...' dedi.

Konuşmanın ardından DEVA Partisi yöneticileri platforma çıkarak miting alanındakileri selamladı.

DEVA'lılar, izin verilmeyen afişleri için bu çözümü bulmuştu. 👇

Mitingi takip eden gazeteci Muhammed Vefa'nın izlenimi. 👇

Babacan: "Gaziantep burada. Duyuyor musun Beştepe?"

"Bırak hikayeyi marul olmuş 10 lira"

"Bırak hikayeyi marul olmuş 10 lira"

İktidarın sabah akşam hikaye anlattığını söyleyen Babacan, 'Bırak hikayeyi marul olmuş 10 lira' diyerek tepki gösterdi. Pazarda tane ile meyve, sebze satıldığına işaret eden Babacan eleştirilerine şöyle devam etti: 'Ekonomiyi batırdınız batırdınız. Bir yandan da ülke sınırlarını kevgire döndürdünüz. Milyonlarca insanı hesapsız, kitapsız sınırlardan bu ülkeye aldınız. Her yerden geliyorlar. Gelmeye de devam ediyorlar. Daha geçen aylarda binlerce Afgan Türkiye'ye giriş yaptı. Hepsi erkek, hepsi genç. Hükümete soruyorum; siz ya bu ülkenin Hudut güvenliğini sağlayamıyorsunuz ya da Amerika ile anlaşıp Taliban'dan kaçanları Türkiye'ye yığıyorsunuz. Hangisi doğru?'

'2018'de yetkiyi bana verin faiz de enflasyon da düşecek demedin mi?' diye soran Babacan, AKP'nin ikisini de patlattığını belirtti. 

Babacan '4 yıl oldu. Aklına gelip de yapamadığı hiçbir şey yok, tek imzayla yapıyor. Karneyi koyalım ortaya. O karnede hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, derin yoksulluk, işsizlik var.'

 Erdoğan'ın başkanlık sistemi öncesi vaatlerini hatırlatan Babacan, 'Bütün dünyada enflasyon var diye milleti aldatmaya çalışıyorlar. Bizim gibi enflasyon yaşayan yok. Dünyada petrol fiyatları 20 dolardan 150 dolara çıkarken biz enflasyonu tek haneye indirdik. İnsan arayıp Ali Babacan sen zamanında bunu nasıl başardın diye sormaz mı? Ne diyor, ben imza atmasam bir şey yapamazdı diyor. Madem hikmet imzada, hadi at o imzayı da enflasyonu bir düşür' diye konuştu.

Babacan konuşmasının devamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de eleştirilerde bulundu. 'Erdoğan'ın bir yanında her konuşmasında öfke nöbeti geçiren Bahçeli var. Bu krizlerin ortağı Bahçeli, 2001 krizinde de ortaktı' diyen Babacan, Bahçeli'nin yine bu krizin ortağı olduğunu söyledi. Babacan Bahçeli için 'Bu yüzden Bahçeli'ye 'krizlerin ortağı' diyoruz' diye konuştu. 'Bu kadar dövizi ne yaptınız?' diye soran Babacan, şöyle devam etti: 'Gizli saklı kimlere sattınız? Erdoğan bunlara cevap verebiliyor mu, hayır. En az 30 milyon dolar daha gitti. Bu durum madde bağımlılığa döndü. Bunlar tam mirasyediler.'

"Milletin cebindeki parayı erittiler"

"Milletin cebindeki parayı erittiler"

Cebinden 200 lira çıkartan Babacan, 'Bu para 2009'da tedavüle girdi. O dönem 123 dolar ediyordu. Bugün 12.5 dolar ediyor. Paramız pula döndü. Milletin cebindeki parayı erittiler' dedi. Her konuda eylem planı hazırladıklarını anlatan Babacan, 'Çok kapsamlı programlar var. Bugün bunları yapabilen Türkiye'de parti yok. Her şeyin başı güven diyoruz. Önce güveni yaratacağız bu ülkede' dedi.

Tam demokratik bir Türkiye hedefleri olduğunu dile getiren Babacan, sözlerine şöyle devam etti: 'İnsan onuruna yakışır bir hayat yaşadığı Türkiye... Biz bu mücadeleyi demokrasi, hukuk ve meşru bir zeminde kazanacağız. Ayrımcılık son bulacak. Liyakat ortamını oluşturacağız. Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaş. Mülakatı kaldıracağız. Demokrasiyi biz getireceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme biz geçeceğiz. Çözüm bizde, anahtar bizde. Umudu hep beraber yükselteceğiz. Biz iki büyük krizi çözen ekibiz. Varsa böyle bir ekip gelsin çözsün. Bu sorunu biz çözeceğiz. İddialıyız ve söz veriyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Baba sen mitingi yeni yapmaya basladigin için kışın ortasında 27 TL den alındığını göremedin tabii. 10 TL ye buldum mu kapıyorum vallahi.

tugcecim

😁😁kesinlikle.Domatesi gördünmü domatesi bir havalanmış ki sorma.😁