Görüş Bildir
Haberler
Aziz Sancar Anıtkabir'i Ziyaret Etti

etiket Aziz Sancar Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Batuhan
15.12.2015 - 14:06 Son Güncelleme: 15.12.2015 - 21:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelen Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Anıtkabir'i ziyaret etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aziz Sancar, eşi Gwen Sancar, manevi kızı Rose Pfifer, Cumhurbaşkanlığından yetkililer ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik ile, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının bulunduğu Anıtkabir'e geldi. 

Sancar ve beraberindekiler, Anıtkabir Komutanlığı'nda yetkililerle bir süre görüştü. Önce Sancar daha sonra da eşi ve manevi kızı, Atatürk'ün mozolesine kırmızı karanfil bıraktı.

Mozole önünde bir süre bekleyen Sancar, ardından eşi ve kızıyla Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Sancar ve beraberindekiler daha sonra Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni de gezdi.

Sancar'ın Anıtkabir ziyaretine çok sayıda basın mensubu yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Sancar'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Sancar'ı kabul etti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Aziz Sancar'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gündüz basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Aziz Sancar Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra soruları yanıtlarken madalya ve sertifikasını Genelkurmay Başkanı'na teslim ettiğini ve 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e koyacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Genelkurmay Başkanı'na teslim ettim'

'Genelkurmay Başkanı'na teslim ettim'

'Genelkurmay Başkanı'na teslim ettim ve Genelkurmay Başkanlığı kasasında saklanacak. Hem sertifikayı hem madalyayı teslim ettim. 19 Mayıs'ta Allah kısmet ederse Anıtkabir’e koyacağız. Bu Atatürk’ün ve Cumhuriyet'in madalyasıdır. 19 Mayıs'ta tekrar geleceğim ve Anıtkabir’e koyacağız.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sancar, daha önce İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle Nobel Kimya Ödülü'nü aldığı gün Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada ödülü 19 Mayıs’ta Türkiye’ye gelerek Anıtkabir'e bırakacağını söylemişti.

Aziz Sancar onuruna akşam yemeği

Aziz Sancar onuruna akşam yemeği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna akşam yemeği verdi.

AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
556
161
14
6
4
3
0