Görüş Bildir
Haberler
Aysu Melis Bağlan Yazio: #uefaturkishfootballcheckover

etiket Aysu Melis Bağlan Yazio: #uefaturkishfootballcheckover

Aysu Melis Bağlan
05.02.2021 - 23:11 Son Güncelleme: 07.02.2021 - 17:15

Evet, gerçekten bir gün bile bu ülke ile ilgilenmezsek küsecek bir gündem var. 

Dünden beri 1 milyondan fazla tweet atılmasına sebep olan bir de etiket... 

Önce Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 'transfer limitlerine uyulduğuna inanmak istiyoruz' açıklaması yapıyor. Mesele dünya gündeminden inmek bilmeyince; susan diller açılmaya, haberler 'ayıp olmasın diye' yapılmaya başlıyor ve inanmayacaksınız, TFF'den bile bir açıklama geliyor. 

'O iş bende!' diyo TFF. Zaten Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'na aykırı bir durum olsa futbolculara lisans çıkmaz, tescil işlemi gerçekleşmez, her şey yolunda, diyor. Yalnız, 'bu tartışmaların Türk futbolunun gelişimine bir katkısı yokmuş', TFF böyle diyor resmi açıklamasında.  

Öyle bir katkısı var ki bu tartışmaların; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararından sonra bile aylarca açıklama yapmayan bir kurum, bir günde açıklama yaptı. Talimatlarına, taraflı, bağımlı kurullarına atıf yaptı.  

AİHM, kurulların tarafsız ve bağımsız olmadığına karar vereli bir seneyi geçiyor. Hiçbir açıklama, hiçbir düzenleme yapılmamışken güvende olduğumuzu hissetmemiz nasıl bekleniyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Usul tartışmadan esastan hiç memnun olmayacağız. Sadece hatırlatmak istedim.

Usul tartışmadan esastan hiç memnun olmayacağız. Sadece hatırlatmak istedim.

Düşünsenize, Çarşı, TFF'ye görevini hatırlatmak zorunda kalıyor. Taraftar grupları keşke daha eğlenceli meselelerle de gündeme gelse, değil mi? Bu oyundan eğlenmek nasıl bir his acaba? Var mı hatırlayan? Kamu vicdanı o kadar rahatsız, herkes o kadar güvensiz ki Twitter üzerinden ses getirmek bu derece önem arz ediyor. 

Eksik varsa tamamlanır, yanlış varsa düzeltilir, bilgi yoksa öğrenilir de sahiden biz buna mı layığız? 

Bir kanunla özerk olunca, neyin tartışıp tartışılmayacağına da siz karar vermeseniz nasıl olur? 

Elbette UEFA soruşturma başlatır mı? 

Hem resen hem de başvuru üzerine soruşturma başlatması söz konusu... Baş müfettiş, baş araştırmacı ve araştırmacı yardımcısı ile en az 3 kişiden oluşmak üzere belirlenecek bir ekiple soruşturma başlayabilir. 

Sonunda ise uzlaşma anlaşması yapmak, disiplin cezalarından da uyarı, kınama veya en fazla 200.000 Euro'ya kadar para cezası verilmesi söz konusu. (UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu prosedür kuralları 2019 baskısı). 

Siz nasıl hissediyorsunuz? 

TFF bağımsız mı? 

Biz bu futbolla ne zaman eğleneceğiz? 

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
8
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet_erturk

Bunu da Beşiktaş başlattı 🦅🖤

Pasif Kullanıcı

Biz yıllardan beri söylüyoruz kardeşim 2012 yılından beri tff şaibeli. Şike sürecini aklamak için gelen Tüpçüden beri taraflı bir tff mhk yönetimi var. Uefa ... Devamını Gör

hazal güçlü

Başlığa tam bakmadan tıkladım sonra futbolu görünce okumayı bıraktım.Tabi ki futbolu seviyor olabilirsiniz saygı da duyuyorum ama ülkede (pandemi,boğaziçi vs... Devamını Gör