Görüş Bildir
Haberler
Aynı Şeylerden Sıkılan Gamerlar İçin: Steam'de Daha Çok Dikkati Hak Eden 10 FPS Oyunu

Aynı Şeylerden Sıkılan Gamerlar İçin: Steam'de Daha Çok Dikkati Hak Eden 10 FPS Oyunu

FPS yapımları oyun dünyasının en önemli ve en çok oynanan türlerinden. Her yıl bu türde yüzlerce yapım çıkış yapıyor ve insanlar da büyük bir merakla bu oyunlara yöneliyorlar. Peki piyasadaki bu yüzlerce ve hatta binlerce oyundan hangileri oynamaya, zamanınızı harcamaya değer? Bugünkü listemizde Steam'de göz atmanız gereken 10 yapıma değineceğiz.

Kaynak: https://gamerant.com/great-first-pers...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Adaca

1. Adaca

Listemizin ilk sırasında hikayesi ve mekanikleri Half Life'dan esinlenilerek yapılan ve Unreal Engine'den güç alan Adaca var. 2022'de çıkış yapan bu oyun eski FPS oyunlarınınkine benzer basit bir konsepte sahip. Adaca isimli gezegende mahsur kalan kalan ana karakterimizle burada hayatta kalmaya çalışıyor, etrafı keşfediyor ve karanlıkta kalan sırları açığa çıkarıyoruz. Sunduğu silah çeşitliliğiyle de oyuncuların beğenisini kazanan Adaca, eski usül FPS arayanların bakması gereken isimlerden.

Oyunlara bayılıyoruz! Peki bağımlılık tehlikesi kapımızda mı?👇

2. Animalistic

2. Animalistic

Animalistic özellikle kan ve vahşet seven oyuncuların bakması gereken bir yapım. Bunda günümüz oyunlarında pek karşılaşmadığımız psikedelik konseptinin de büyük bir payı var. 13 farklı bölüme sahip bu oyunda, bir odadan diğerine geçerken insanımsı canavarlarla karşılaşacak ve hepsini vahşi bir şekilde katledeceksiniz. Bölümleri bizzat el ile tasarlanmış olan bu oyun ayrıca müzikleriyle de oyuncuları moda sokuyor.

3. Night Hunt

3. Night Hunt

Listedeki diğer oyunların aksine Night Hunt tam olarak 'önüne çıkanı öldür' oyunu değil. 3'e 3'lük olarak oynanan bu oyunda aksiyon kadar gizlilik de önemli yer tutuyor. Takımınızdaki diğer oyuncularla rakip takımı alt etmeye çalıştığınız Night Hunt'ta bazen rakibinizi merkezini fethetmeye çalışacak, bazense kendi merkezinizi onlardan koruyacaksınız. Detaylı bir şekilde tasarlanmış 9 tane haritasının yanı sıra oyunculara 12 tanede silah sunan Night Hunt, basit ve heyecanlı bir eğlence arayanların göz atması gereken bir yapım.

4. Heal & Hurt

4. Heal & Hurt

Heal & Hurt sahip olduğu retro tarzı ve eskileri andıran grafikleriyle oyunculara nostalji hissi yaşatan çok oyunculu bir FPS oyunu. Sahip olduğu konsepti de bir hayli ilginç olan Heal & Hurt'te melekler ve iskeletler olmak üzere birbirinden farklı oynanış mekaniklerine sahip iki taraf bulunmakta. Oyuncular bir turda öldükleri zaman diğer sınıfa geçerek tekrar doğuyorlar. Tekrar ölürseniz bu defa da diğer sınıf oluyorsunuz ve oyun bitene kadar bu iki sınıf arasında gidip geliyorsunuz. Sınıfların birbirinden farklı oynanışları olduğu için Heal & Hurt sizi çift taraflı düşünmeye ve her an tetikte olmaya zorluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Severed Steel

5. Severed Steel

Hızlı FPS sevenlerin bakması gereken yapımlardan olan Severed Steel, bir an bile yerinizde durmadığınız ve oradan oraya koşup düşmanlarınızı avladığınız bir oyun. Reflekslerinizin önem teşkil ettiği Severed Steel'da ustalaşmanız gereken birden fazla oyun mekaniği bulunmakta. Bullet-time olarak tabir ettiğimiz ve bize Max Payne'den miras kalan zamanı yavaşlatma mekaniği, bu oyunda da önemli yer tutuyor. Ayrıca oyun parçalanabilir çevre dizaynı ile sizi içine çekiyor.

6. Ctrl Alt Ego

6. Ctrl Alt Ego

Ctrl Alt Ego, problemlere farklı açılardan yaklaşmayı seven oyuncuların çok beğenebileceği Temmuz 2022 çıkışlı bir MindThunk oyunu. Zihnimizi etrafımızdaki robotlar ve cihazlara vasıtasıyla taşıyarak hikayede ilerlemeye çalıştığımız Ctrl Alt Ego, içinde taşıdığı bilim kurgu elementleri ve fizik tabanlı hayatta kalma konseptiyle oldukça ilgi çekici bir oynanış sunuyor. Ayrıca linear olmayan ve birbirine bağlı dünyalarda geçen bu oyunda karşınıza çıkan bulmacaları çözmek ve ilerlemek için farklı farklı yolların olması Crtl Alrt Ego'yu keşif sevenlerin odak noktası haline getiriyor.

7. Project Warlock II

7. Project Warlock II

Listemizde görselliğiyle dikkat çeken bir başka yapımsa Project Warlock 2. Genel hatlarıyla 90'ların retro Doom'larını andıran bu oyun, oldukça patlamalı ve kanlı bir yapım. Oynarken müziklerle beraber tavan yapan adrenalininizle beraber durmaksızın katliam yapacak, önünüze gelen her şeyi kesip biçecek, patlatacak ve öldüreceksiniz. Eskilerin Quake'lerini ve Doom 64'lerini seven oyuncuların bakması gereken bu yapım hızlı bir oynanışa sahip.

8. Voltage High Society

8. Voltage High Society

Voltage High Society bu listede göze en ilginç gelen oyun olabilir. Sahip olduğu görsellik ve genel tarzı ile oyunculara farklı bir yaklaşım sağlayan oyun. Ayrıca metroidvenya türünde olan bu oyunda ilerlemek için nadir bulunan silahları ve yükseltmeleri ele geçirmelisiniz. Oyunun cyberpunk temalarla birleşen retro atmosferi ve body horror türündeki eklentileri de oyuncuların bir hayli beğenisini kazanıyor.

9. Blood And Zombies

9. Blood And Zombies

Blood And Zombies bu listedeki en yeni ve iyi gözüken yapımlardan birisi. Ünlü FPS serisi Killing Floor'a benzer grafiklere ve görselliğe sahip olan bu yapımda, üstümüze akın akın gelen zombileri öldürerek hayatta kalmaya çalışıyoruz. Blood And Zombies bu ve diğer birçok açıdan Left 4 Dead'den esintiler taşıyor. Oyunda silahlar, yetenekler ve kulelerin yardımıyla zombileri öldürüyor ve insanlığın savaşını sürdürmeye çalışıyoruz

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Aliens vs. Ghosts

10. Aliens vs. Ghosts

Henüz bir erken erişim oyunu olan Aliens vs. Ghosts sahip olduğu neon tarzı grafikleri ve genel dokusuyla göz dolduran bir yapım. Üstünüze dalga dalga gelen düşmanlarla savaştığınız bu oyunda refleksler bir hayli önemli.  Fakat refleksleriniz bu oyunda başarıya ulaşmak için yeterli değil. Aliens vs. Ghosts'ta kazanmak için silahlarınızı ve güçlerinizi dikkatli kullanmalı, sınıflara dikkat etmeli ve silahlarınıza yapacağınız güçlendirmeleri iyi seçmelisiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolga Özer

İlgimi çeken 4 oyun oldu liste için teşekkürler