Görüş Bildir
Haberler
Aynı Evde Yaşayıp Gül Gibi Geçinip Giden 8 Kadın Futbolcu

Aynı Evde Yaşayıp Gül Gibi Geçinip Giden 8 Kadın Futbolcu

Kadınlar Futbol 1. Lig'de mücadele eden 1207 Antalya Muratpaşa Belediyespor'da 8 futbolcu, aynı evde yaşayıp günlük işleri birlikte yaparken aynı zamanda takımlarının başarısı için ter döküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya ekibine bu sezon transfer edilen Filiz Koç, Yaşam Göksu, Efsane Nur Düzparmak, Semanur Akbaş, Serra Çağan, Sude Topçu, Jacquette Ada ve Adama Smith Dickens 5 odalı evi paylaşıyor.

Evin temizliğinden yemeğine kadar birçok işi ortak yapan, sonrasında da saha içinde birlikte top koşturan 8 oyuncu, boş vakitlerinde ise oyun konsollarında futbol oynayarak stres atıyor.

28 yaşındaki futbolcu Filiz Koç, normalde kalabalık ortamları sevmemesine karşın, aynı evde yaşadığı arkadaşlarını ailesi gibi gördüğünü, anne ve babasını özlemediğini anlattı.

Evde kız kıza çok eğlendiklerini vurgulayan Koç, 'Burada hiç sıkıntı yaşamıyoruz. Çünkü hepimiz aynı şeyi istiyoruz, şampiyon olmak. Zaten takım arkadaşlarımızla böyle takım olmamız lazım. Çünkü sahanın içinde bu çok önemli' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20 yaşındaki Yaşam Göksu da küçükken mahalledeki erkeklerle top oynayarak futbola başladığını, daha sonra da okulun erkek futbol takımındaki tek kız oyuncu olduğunu kaydetti.

Konak Belediyespor'un kadın futbol takımına geçtiğinde futbolda herhangi bir amacının olmadığını dile getiren Yaşam, para kazandıkça bu işle profesyonel olarak ilgilenmeye başladığını söyledi.

Yaşam Göksu, transfer teklifinin gelmesi üzerine 1207 Antalya Muratpaşa Belediyespor'a geçtiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

'Buraya geldim, bu yıl burada oynuyorum. Futbola en iyi şekilde profesyonel olarak devam etmek istiyorum. Evdeki bir çok arkadaşımı daha önceden de tanıyordum. Burada aile gibiyiz. Birbirimizle iç içeyiz. Bir şey söyleyince kimse olmaz demiyor ya da karşı çıkmıyor. Tam tersi el birliğiyle yürütüyoruz'

Günlük yaşamlarının antrenmanlara endeksli olduğunu ifade eden Yaşam, kimi zaman evde dinlendiklerini, bazen de birlikte dışarı çıkıp gezdiklerini, alışveriş yaptıklarını belirtti.

Kongo Milli Takımı oyuncusu 24 yaşındaki Adama Smith Dickens ise futbola 15 yaşındayken başladığını belirterek, daha sonra üç yıl Kamerun'da top oynadığını söyledi.

Beş senedir Kongo Milli Takımı'nda görev yaptığını anlatan Dickens, Türkiye'ye ilk geldiğinde zorlandığını ancak zaman geçtikçe alışmaya başladığını ve daha da iyi olacağını ifade etti.

Dickens, yeni bir takımda oynamanın zorluğunu ifade ederek, 'Sezon sonunda burada kalırsam önümüzdeki yıl her şey daha iyi olabilir. Çünkü her şeye alışacağım. Kongo'da her şey böyle profesyonel değil. Onun için böyle burada yaşamak istiyorum. Orada yaşamak çok zor. Burada olmakta çok mutluyum' dedi.

Kamerun 1. Lig ekiplerinden Lorema'dan transfer edilen 24 yaşındaki Jacquette Ada, futbola okulda erkeklerle oynayarak başladığını, daha sonra ise kız takımına girdiğini bildirdi.

2007 yılında Kamerun Genç Milli Takımı'na seçildiğini belirten Ada, 'Antalya'da olmaktan mutluyum, Her şeyi beğeniyorum. Benim için her şey çok güzel gidiyor' diye konuştu.

Ada, takım arkadaşlarıyla aynı evde birlikte yaşamanın birbirleriyle anlaşmaları noktasında iyi olduğunu kaydetti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
11
9
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın