Görüş Bildir
Haberler
"Ay Ben Denizsiz Yapamam" Diyenlere Fikrini Sorgulatacak, Okyanusun Ortasında Geçen Gerilim Dolu 13 Film

"Ay Ben Denizsiz Yapamam" Diyenlere Fikrini Sorgulatacak, Okyanusun Ortasında Geçen Gerilim Dolu 13 Film

Figen Şayak
06.03.2018 - 17:34

'İyi gelmez mi, hiç deniz havası?' diyen Sıla'yı yalancı durumuna düşüren, engin deniz ve uçsuz bucaksız okyanusların ortasında geçen gerilim dolu film önerilerimiz.

Not: Filmlerin bazıları IMDb'de yüksek puanlara sahip değil. Ancak bu tarz filmlerin tutkunuysanız keyifli zaman geçirmek adına puan meselesini çok da kafanıza takmazsınız diye düşündük.😉

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Open Water (Açık Deniz) /2003

Tropik bir adaya tatile giden Susan ve Daniel çifti, tüplü dalış gezisine katılır. Ekibin bir ihmalkarlığı sonucu su yüzüne çıktıklarında okyanusun ortasında yapayalnız olduklarını gören karı koca, ölüm kalım mücadelesi içinde bulur kendilerini. Açlık, susuzluk ve köpek balıkları... Hikâyenin gerçek olması da cabası. 😬  

IMDb 5,7

2. The Shallows (Karanlık Sular) /2016

Blake Lively'i böyle bir yapımda izlemek, bu türün tutkunları için büyük bir zevk olsa gerek. Sörf yaparken köpek balığının saldırısına uğrayan ve kıyıdan uzak bir kayalıkta mahsur kalan bir kadının ölüm kalım mücadelesini izliyoruz.

 IMDb 6,3

3. Open Water 2: Adrift (Açık Deniz 2) /2006

Yıllar sonra bir araya gelen arkadaş grubu lüks bir yatla okyanusa açılır. Eğlence amaçlı birbirlerini okyanus sularına atan eski dostlar, hepsi suyun içinde kaldığında küçük ama önemli bir detayı fark ederler; yata tekrar çıkmak için kullanacakları merdiveni indirmemişlerdir. Tek kurtuluşları olan yatın yanı başında ölüm kalım mücadelesi başlar. Hem köpek balıkları, hem açlık hem de eski hesaplaşmalarla baş başa kalırlar.

IMDb 5,1

4. The Reef (Dehşetin Dişleri) /2010

Korku ve gerilim filmlerinin olmazsa olmazı bir grup gencin bir araya gelmesi durumu bu yapım için de geçerli. Okyanusun ortasında teknelerinde sorun çıkınca en yakın adaya yüzmeye karar verirler. Ancak hesaba katmadıkları bir şey vardır; onlar için bekleyen dev köpek balığı. 

IMDb 5,8

5. Open Water 3: Cage Dive (Açık Deniz 3:Kafes Dalışı) /2017

Açık Deniz serisinin en son ve en düşük puanına sahip filmi Kafes Dalışı, üç gencin el kamerasıyla çıktıkları macera dolu tatilleri ve kafes dalışında başlarına gelen korkunç olayları içeriyor. 

Köpek balıklarıyla dolu okyanusta kafes dalışı esnasında büyük bir dalgaya maruz kalan tekne batar ve kendilerini yem olarak bulurlar. Hayatta kalma mücadelesi ile birlikte ortaya çıkan bazı sırlar aralarındaki ilişkiyi farklı boyutlara taşır.

IMDb 4,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Abyss (Derinlik Sarhoşluğu) /1989

Usta yönetmen James Cameron'un mavilere merakı taa bu zamanlardan. Nükleer bir denizaltı okyanusun derinliklerinde kaybolur. Petrol istasyonu çalışanlarının da yer aldığı bir ekip araştırma denizaltısıyla olayın aslını öğrenmek için okyanusun bilinmezliklerine doğru yola çıkar. Yaşanan esrarengiz olaylara dünya dışı varlıkların sebep olduğu şüphesi ekip içinde kafaları karıştırmaktadır. 

Yılına aldanmayın, izlemediyseniz vakit kaybetmeden başlayın derim. 

IMDb 7,6

7. 47 Meters Down (Denizde Dehşet) /2017

Karakter olarak birbirinin tam zıttı iki kız kardeş, Meksika'ya tatile giderler. Köpek balıklarını yakından gözlemleyebilmek için cesaret isteyen kafes dalışı turuna katılırlar. Dalış esnasında içinde bulundukları kafes okyanusun tabanına 47 metre derine düşer. Hem köpek balıkları hem de az kalan oksijen tüpleriyle ölüm kalım savaşı veren kız kardeşler, yardım gelmesini beklerler. Mandy Moore ve Claire Holt başrollerde. 

IMDb 5,7

8. Life of Pi (Pi'nin Yaşamı) /2012

Pi Patel'in yaşamının epey egzotik bir bölümüne dahil olmaya ne dersiniz? Bir gemi kazasından sağ kurtulsanız ve okyanusun ortasında tek yol arkadaşınız vahşi bir kaplan olsa mesela?

 IMDb 7,9

9. Triangle (Okyanusta Av) /2009

Okyanusta bir yat gezisine çıkan grubun fırtına sonucu esrarengiz bir gemiye sığınması ve akıl sınırlarını zorlayan olayların gelişmesini konu alan, oldukça başarılı bir yapım. İliklerinize kadar gerileceksiniz.

IMDb 6,9

10. Deep Blue Sea (Mavi Korku) /1999

Okyanusun derinliklerinde oluşturulmuş bir laboratuvarda köpek balıkları üzerinde deneyler yapılarak insan ırkının başına bela olan bazı hastalıklara çare aranmaktadır. Ancak yapılan uygulamalar köpek balıkların zekasını arttırmıştır. 

 IMDb 5,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sphere (Küre) /1998

Kadrosu bile 'Gel beni izle' diye haykıran bu efsane filmin eskilerde kaldığını düşünen yeni jenerasyonu acilen uyarmamız lazım. Zamanının çok ötesinde olan ve gizemiyle sizi içine alan bu filmi kaçırmayın.

Dustin Hoffman, Sharon Stone , Samuel l. Jackson'lı film, Pasifik Okyanusu derinliklerinde bulunan batık gemiyi keşfe çıkan bir grup bilim adamının başına gelen esrarengiz olayları anlatıyor.

 IMDb 6,1

12. The Perfect Storm (Kusursuz Fırtına) /2000

Otuz Beş metrelik dev dalgalar arasında fırtınanın ortasında kalmış bir tekne. Kaptan Billy Tyne (George Clooney) önderliğinde sizce bu felaketi kayıpsız atlatabilecek mi?

IMDb 6,4

13. All is Lost (Sona Doğru) /2013

Okyanusun ortasında tek kişilik bir performans ve efsane bir film. Tek başına yatıyla gezinti yapan adam, bir gemi konteynerine çarpar ve bilincini kaybeder. Ayıldığında geriye kalan ilkel ekipmanlarıyla yaşam mücadelesi başlar.  

IMDb 6,9

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
31
9
7
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kamil Zor

İzlediğimiz filmlere göre bir şeylerden soğuyacak olsaydık emin ol önce karada yaşamaktan soğurduk.

Pasif Kullanıcı

lan zaten çoğunun imdb puanı yerlerde sürünüyor neyin sorgulaması bu. deniz özgürlük demek ulan.denizler bana özgür ve güçlü hissettiriyor.

Gizem Yenikler

All is Lost (Sona Doğru) /2013 beni baya etkiledi Robert Redford müthiş bir oyuncu