Görüş Bildir
Haberler
Avustralya'nın Bildiğiniz Hiçbir Ülkeye Benzemediğinin Kanıtı Niteliğinde 15 Manzara

etiket Avustralya'nın Bildiğiniz Hiçbir Ülkeye Benzemediğinin Kanıtı Niteliğinde 15 Manzara

Merve Karadağ
17.08.2018 - 12:41 Son Güncelleme: 22.08.2018 - 09:55

Hepimiz yeni yerler keşfetmeyi ve dünyanın farklı kısımlarıyla ilgili bir şeyler öğrenmeyi seviyoruz. Bugün Avustralya ile ilgili daha önce duymadığınız bilgileri öğrenmeye hazır olun!

Sizin için hazırladığımız bu içerikte, bu ilginç ülke/kıta/ada ile ilgili inanılmaz bilgiler var. Buyurun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vombatlar

Vombatlar komik bir görünüşe sahip, Avustralya'ya özgü keseli hayvanlardır. Kısa bacaklara sahip olup, paytak paytak yürümelerine rağmen, saatte 40 kilometreye kadar hızlı bir şekilde koşabilirler. Çim yerler ve kakaları küp şeklindedir. Vombatların ataları bir gergedan kadar büyük olup, Buz Devri'nde yaşıyorlardı. Onların kakalarının neye benzeyebileceğini düşünebiliyor musunuz?

2. Pavlova

2. Pavlova

Avustralya ve Yeni Zelanda, uzun yıllardır Pavlova adı verilen, iki ülkede de oldukça popüler olan bu pastanın kökenleri hakkında tartışıyorlar. Bu pasta kekten yapılıyor, üzeri ise krema ve taze meyveler ile süsleniyor. İsmi ise ünlü Rus balerin, Anna Pavlova'dan geliyor çünkü insanlar bu tatlının Pavlova kadar ışıklı olduğunu düşünüyor.

3. Develer

Avustralya'nın, Dünyanın en büyük deve sürüsüne ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz? Develer, 19. yüzyılda taşımacılık ve ağır işler için alınmış. Ama anlaşılan o ki develer yeni evlerini çok sevmişler. Yaklaşık 750,000 deve Avustralya'da vahşi yaşamlarına devam etmişler. Birçoğunu ise Avustralya tekrar Orta Doğu'ya geri göndermiş.

4. Kangurular

60'dan fazla çeşitte kanguru olduğunu biliyor muydunuz? Bebek bir kanguru, bir pirinç tanesi kadar küçük olabilir ya da 2 cm büyüklüğünde bir arı kadar olabilir. Doğduğu zaman annesinin sıcak ve güvenli keselerinde bekliyorlar. Anne kanguru bu kesede bebeklerini 120 ile 450 gün arasında tutabiliyor.

5. Valabiler (wallaby)

Valabiler küçük kangurular değildir, aslında tamamen farklı bir türdür. Kangurulardan daha küçük olup, farklı kafa şekilleri vardır. Son zamanlarda çiftçiler bu minnoş hayvanların dairesel şekillerde koştuklarını belirtmişler. Sebebi ise henüz bilinmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Avustralya'daki tel örgülü kapılar sadece sinekler için değil, aynı zamanda da yılanlar için.

6. Avustralya'daki tel örgülü kapılar sadece sinekler için değil, aynı zamanda da yılanlar için.

Hepimiz Avustralya'nın birçok zehirli yılana ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Aslında, en ölümcül 25 yılandan 21 tanesi Avustralya'da yaşıyor. Fakat istatistiklere göre, yılda sadece 2 tane insan zehirli bir yılanın ısırması sonucunda ölüyor. Ve çoğu zaman bunların sebebi insanların bu hayvanları kovalamaya ya da öldürmeye çalışması oluyor, yani onlara çok da bir şans bırakmıyorlar. Aslında kural çok basit: Vahşi yaşamı rahat bırak!

7. "Yok. Ben bugün dişlerimi fırçalamayacağım..."

7. "Yok. Ben bugün dişlerimi fırçalamayacağım..."

Avustralya, pitonlar için tam bir cennet, çok hızlı bir şekilde büyümelerine rağmen, insanlar için bir tehdit oluşturmuyorlar. Aslında insanlara karşı agresif değiller ve birçoğu zehirli de değil. Her yerde yaşayabiliyorlar. Yapılan araştırmalara göre, Avustralya'da evlerin neredeyse %80'inin çatısında veya arka bahçelerinde pitonlar yaşıyor. Aslında fare ve sıçanları uzak tuttukları için kullanışlı olabiliyorlar. Pitonlar beslendikten sonra, etrafta kafalarına göre takılıyorlar ve haftalarca hatta belki aylarca yemek yeme ihtiyacı duymuyorlar.

8. Koyunlar

8. Koyunlar

Avustralya yaklaşık 72 milyon koyuna ev sahipliği yapıyor ve bu koyunların neredeyse yarısı merinos koyunu. Bu vahşi koyun (ismi Chris) bulunduğu zaman zar zor yürüyecek bir haldeymiş. Tahminlere göre tüyleri yaklaşık 5 yıldır kesilmemiş ve şu anda 40-45 kilogram ağırlığında. Bu sayede dünyanın en ağır koyunu rekorunu da elinde tutuyor.

9. Gavel, elenmiş polis köpeği

10. Parmak arası terlikler

10. Parmak arası terlikler

Avustralya'da giyilen parmak arası terlikler, düşündüğünüzden biraz daha farklı. Avustralyalı insanlar genelde ayaklarını sıcak tutmak gibi bir dert gütmüyorlar. Bu yüzden her mevsime ve her duruma uygun parmak arası terlikleri var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kraliçe'nin doğum günü

11. Kraliçe'nin doğum günü

Avustralyalılar, Kraliçenin doğum gününü kutluyorlar çünkü teknik olarak İngiltere Kraliçesi, Avustralya'nın da Kraliçesi. Fakat, farklı eyaletler farklı zamanlarda kutluyorlar doğum gününü. Örneğin, Queensland'de Ekim ayında, Avustralya'nın batısında Eylül'de ve diğer eyaletlerde Haziran'da kutlanıyor. Kraliçe Elizabeth'in aslında doğum ayı Nisan fakat Avustralyalılar, Nisan'da zaten tatilde oldukları için kendilerine tatil yapabilecekleri başka bir gün seçmeye karar vermişler.

12. Pembe Göl

12. Pembe Göl

Rengi açık pembe olan bu göl, turistler açısından en çok tercih edilen yerlerden bir tanesi. Araştırmacılar, hala bu göle rengini veren şeyin ne olduğu konusunda %100 emin değiller fakat bunun bakteri tarzı bir durum olduğunu düşünüyorlar. Hillier Gölü'nün, dünyadaki en tuzlu göllerden bir tanesi olması sebebiyle içerisinde birçok organizma yaşayabiliyor.

13. Uluru

13. Uluru

Uluru, Avustralya'da bulunan bir kaya. Bu devasa kaya yaklaşık 600 milyon yıllık ve bilim insanları yerin altında 2.5 kilometre daha uzantısı olduğunu tahmin ediyorlar. Kaya günün farklı zamanlarında renk değiştiriyor. Uluru kayası, Aborijin halkı için kutsal bir yer sayılırken, Anangu halkı, bu kayanın bulunduğu bölgenin gerçek sahibi.

14. Kumsallar

14. Kumsallar

Avustralya, muazzam uzunluklarıyla bilinen kumsallarla dolu. Bir kumsalı, baştan sona yürümek isterseniz bu tam olarak 29 yılınızı alabilir.

15. Deniz stromatolitleri

15. Deniz stromatolitleri

Stromatolitler, mavi-yeşil algler tarafından üretilen mikrobik depozitlerden oluşuyor. Aslında bu resifler oldukça yavaş büyüyor, bir tanesinin oluşumunu tamamlaması 2,000-3,000 yıl alıyor. Bu yüzden, Avustralya'nın batısında bulunan bu stromatolitlerin dünyadaki yaşayan en yaşlı fosiller olduğuna şaşmamak gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
301
110
44
13
12
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzel bir ülke

Ercan Gündoğdu

aşırı sıcak olduğunuda yazsanız . millet ona göre değerlendirir belki :)