Görüş Bildir
Haberler
Avrupa’nın En Yenilikçi 100 Üniversitesi Açıklandı: Türkiye’den Tek Bir İsim Yok

etiket Avrupa’nın En Yenilikçi 100 Üniversitesi Açıklandı: Türkiye’den Tek Bir İsim Yok

Emre Ordu
14.06.2016 - 22:00 Son Güncelleme: 15.06.2016 - 09:53

Haber ajansı Reuters'ın hazırladığı Avrupa'nın en yenilikçi 100 üniversitesi açıklandı. Birinciliği Belçika'dan Leuven Katolik Üniversitesi'nin elde ettiği ve Almanya'nın 24 üniversite ile yer aldığı listede Türkiye'den hiçbir üniversite ilk yüze giremedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken'de yer alan habere göre, Reuters'ın hazırladığı bu listede Avrupa’nın en yenilikçi 100 üniversitesi listesi arasında teknik üniversiteler ilk sıralarda bulunuyor. Bu üniversitelerin en büyük özellikleri ise bilimi geliştirmeleri, yeni teknolojilere odaklanmaları ve küresel ekonomiye yön veriyor olmaları.

Reuters üniversiteleri sıralarken en çok akademik yayın yapan eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve  hükümetlerin fonladığı laboratuvarların da aralarında bulunduğu 600’ü aşkın küresel organizasyonu temel alan ve akademik makalelerle birlikte patent alımlarına odaklanan 10 farklı ölçüt kullandı.

Avrupa'nın en yenilikçi üniversitesi Belçika'da

Avrupa'nın en yenilikçi üniversitesi Belçika'da

Belçika Leuven Katolik Üniversitesi

İlk sırada en geniş araştırma ve geliştirme kuruluşuna sahip Belçika’daki Leuven Katolik Üniversitesi yer alıyor. İkinci sırada Imperial College London, üçüncü sırada Cambridge Üniversitesi, beşinci sırada Münih Teknik Üniversitesi bulunuyor.

Listenin hakimi Alman üniversiteleri

100 üniversitenin 24’ü Almanya’dan. Bölgesel bazda ise 60 üniversiteyle Batı Avrupa’nın listeye hakimiyeti göze çarpıyor.

Türkiye'den hiçbir üniversite ilk yüze girmeyi başaramadı

Türkiye'den hiçbir üniversite ilk yüze girmeyi başaramadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’den ise hiçbir isim Avrupa’nın en yenilikçi 100 üniversite arasına giremedi. Reuters’ın yayımladığı raporda “İlk 100’de Avrupa’nın en kalabalık iki ülkesi Rusya veya Türkiye’den hiçbir üniversitenin bulunmaması göze çarpıyor” dendi.

İsveç ve Finlandiya da yok

İsveç ve Finlandiya da yok

Öte yandan Avrupa’nın en müreffeh ülkeleri olarak gösterilen İsveç ve Finlandiya’dan da hiçbir üniversite listede yok.

Times Higher Education’ın 2015-2016’daki sıralamasında ise Koç, Bilkent, Sabancı, Boğaziçi, İstanbul Teknik, ODTÜ, Anadolu, Erciyes, Hacettepe, İstanbul ve Yıldız Teknik dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
242
174
75
69
30
24
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
erhan izmir

Aaaaaa..Nasıl olur?? Batman Üniversitesi de mi girememiş??? Eminim, Prof.Dr.Mustafa Aşkar "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" isimli bilimse... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bunların hepsi milli bütünlüğümüzü bozmak için yapılmış dış mihrak oyunları.

Tolga Mamur

RTE Üniversitesi'ni almamışlar...Siz kimsiniz yaa?! Kesin paralel siyoniks masoniksler yapmıştır listeyi.

Berk

Hahaha :D

Tolga Eser

Türkiye ye şaşırmadım da,Finlandiya ya şaşırdım.Eğitime ciddi derecede önem veren bir ulke olduklarını bıldığımden dolayı.Şaşırtıcı.